Автор Гілка: FireWall, Samba, Web, SMTP...  (Прочитано 2020 раз)

Відсутній root_x

• Кореспондент
  • дописів: 225
  • I Love YaBB 2!
Re: FireWall, Samba, Web, SMTP...
« Відповідей #15 : 2005-10-25 14:37:17 »
І нашо воно мені треба? Вчора компютер - завтра мережа. Нарешті придбав я собі ЕОМ, встановиви аж три операційні системи: Win98\XP, RHLinux. FreeBSD вже "не влазить". Звичайно ж не із-за нехватки вільного місця, а із-за розбивки на розділи, ну там іще чогось… ;)

Шоку від runlevel 3 в мене нема. Не розпізнається Radeon 9200 SE, зате в Win підключаєтьяся телевізор!!! Версія русифікована, але я хочу долокалізувати :) її. Є там кльовий Командер (mc), і при запуску його текстового редактора він не хоче вводити не англійські символи (в оболонці bash друкуються російські буковки), редактор vi також не дружить з россимволами, emacs - з ними змовився.

ПИТАННЯ: де знайти Комадера з локалізованим текстовим редактором? Коментарі та замітки вводити зручніше.
? І що робити з відеокартою ?, бо я підбирав, підбирав параметри, але нічого не вийшло. Чи може мені сходити до Віктора Павловича :))) і вяти в нього ще якийсь Лінукс, перевстановити. Може щось вийде..

Наприкінці: Купив якось я собі книгу про Лінукс, з нею два диски. Коли встановлював, то за 10 ! секунд до закінчення інсталу зясувалося, шо то обидва одинакових диска.

Але я продовжую освоюватися з Лінуксами...

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
« Відповідей #16 : 2005-10-25 15:38:20 »
Щодо заліза, то поки що кращого а Мандріву я не бачив. Щодо локалізації mc та інших програм там проблем також немає.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #17 : 2005-10-25 15:42:33 »
В котрому редхеті не розпізнається Radeon 9200SE? В мене самого така карточка, на FedoraCore4 стала "на раз".
З.І. До речі, може все ж замість RedHat щось сучасніше спробуєте?
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній root_x

• Кореспондент
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #18 : 2005-11-02 16:43:23 »
В котрому редхеті не розпізнається Radeon 9200SE? В мене самого така карточка, на FedoraCore4 стала "на раз".
З.І. До речі, може все ж замість RedHat щось сучасніше спробуєте?

7,2 Ядро - 2,4-...

Відсутній root_x

• Кореспондент
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #19 : 2005-11-02 16:45:18 »
Ой, як захотілося мені Х… Дістав Мандрейка, перевстановив… вечером відніс ті диски з Мандрейком і ще раз проінсталив rhl, (без Х та У) :)))  Оце і вся історія з Ікасми.
Є питання: Де можна придбати\замовити біль-менш локалізовану систему? Сайтів то багато… (занадто багато).
Краще якби Ви мені запропонували той магазин, в якому самі щось купували без проблем.

Після цього частина проблем з локалізацією зникла, але mc підвисає, якщо відкривати файл F4 (зовнішним редактором - vi), та із обліківого запису, що має право read на данний файл.

Ну і нехай підвисає, зате я встановиви RCS, з Мандрейковського диска.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #20 : 2005-11-02 16:51:38 »
7.2  :o ви на дату релізу дивились? Ви ще б ядро 0.01 використали. Редхат 7.2 вийшов тоді, коли про радеони взагалі че чули, та й локалізація в ньому - ніяка. Якщо використовуєте сучасне обладнання, то не треба використовувати дуууууууууууже застаріле ПЗ.
« Змінено: 2005-11-02 16:53:08 від Praporshic »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #21 : 2005-11-02 16:56:45 »
Ой, як захотілося мені Х… Дістав Мандрейка, перевстановив… вечером відніс ті диски з Мандрейком і ще раз проінсталив rhl, (без Х та У) :)))  Оце і вся історія з Ікасми.
Є питання: Де можна придбати\замовити біль-менш локалізовану систему? Сайтів то багато… (занадто багато).
Краще якби Ви мені запропонували той магазин, в якому самі щось купували без проблем.

Після цього частина проблем з локалізацією зникла, але mc підвисає, якщо відкривати файл F4 (зовнішним редактором - vi), та із обліківого запису, що має право read на данний файл.
По-перше: lafox.net та opensource.com.ua. У лафоксівців набагато ширший вибір, проте, у опенсорс трохи нижчі ціни.

По-друге: встановіть у якості редактора в міднайті вбудований, може стане легше.

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #22 : 2005-11-02 17:36:25 »
Зараз прийде Мішка Шигорін і закопає Сергія з потрохами :о)))

Якщо серйозно - особисто я завжди беру у лафоксів, бо в них дешевші багатодискові колекції (Mandrake 10.1 i Debian 3.1, приміром, були по 14 дисків кожен; обидва дистрибутиви замовив і за тиждень отримав) і особисто для мене зручніше замовлення (не вимагається авторизація). Ну і плюс значно ширший вибір.

А щодо версій ПЗ, то ви таки задумайтесь про оновлення. За тих 5-6 років, чи скільки там минуло з часів випуску шапки 7.1 у linux змінилось дуже багато. Ця система значно динамічніша за свого основного десктопного суперника.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #23 : 2005-11-02 17:58:45 »
Хай спочатку до мене дістанеться  ;).
А взагалі, то у лафоксівців теж бувають проколи, нещодавно брав в них дебу (сід) так мені зробили 1-й двд та два 3-х. Проте, коли я про це повідомив мені "Автолюксом" вислали другий, і отримав я його за 3 гривні (ну, тут сам винен, затяг от і взяли за зберігання). Та й весь комплект коштував щось 30~35 грн.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #24 : 2005-11-02 19:44:41 »
2 rdr
Як я зрозумів з Ваших постів, Ви з Дніпропетровська. А у "роздачу пінгвінів" не дивились? Я там виклав список всьго що в мене є, і я згоден поділитись (зміняти на пиво) так само як ділились зі мною коли я був у Вашому стані.

rdr(Guest)

• Гість
« Відповідей #25 : 2005-11-14 11:12:10 »
То нашо воно тобі треба? Теорія, яка не підкріплена хоч якоюсь практикою не допоможе.
P.S. А сюди ти як пишеш? Телепат? ;-)
А потім... можливо на роботу влаштуюсь в Дніпропетровську...
Ну якщо так і далі буде то ніяка робота мені не світить, але для села можливо й згодиться...

Відсутній root_x

• Кореспондент
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #26 : 2005-11-14 11:19:37 »
По-друге: встановіть у якості редактора в міднайті вбудований, може стане легше.
Вбудований не показує російські символи

Відсутній root_x

• Кореспондент
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #27 : 2005-11-14 11:21:10 »
2 rdr
Як я зрозумів з Ваших постів, Ви з Дніпропетровська. А у "роздачу пінгвінів" не дивились? Я там виклав список всьго що в мене є, і я згоден поділитись (зміняти на пиво) так само як ділились зі мною коли я був у Вашому стані.
Копайте глибше - Івано-Яризівка, Царичанського району  :P

Відсутній root_x

• Кореспондент
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #28 : 2005-11-14 11:43:51 »
2 rdr
А у "роздачу пінгвінів" не дивились? Я там виклав список всьго що в мене є, і я згоден поділитись (зміняти на пиво) так само як ділились зі мною коли я був у Вашому стані.
Добре, що Ви такі щедрі, але ж його треба скачувати і переносити на свою машину...
без флешкарти та інету, як? по астрально-ментальному каналу???  ;) ;D

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #29 : 2005-11-14 13:14:06 »
Термін "флоппінет" вам знайомий? ;о)

Окрім астрально-ментального є й інші види каналів, наприклад диско-компактний :оР