Хочу спробувати , що це за звiр Linux.Декiлька питань:Який саме Linux краще ставити?Звiдки в UA-IX можна його скачати?
Цитата: михайло(Guest) від 2005-12-27 15:59:54Хочу спробувати , що це за звiр Linux.Декiлька питань:Який саме Linux краще ставити?Звiдки в UA-IX можна його скачати?Зараз всі кинуться рекламувати свої дистрибутиви
Якщо задачі типові: набір тексту, інтернет, музика, фільми -- тоді вперед. Якщо треба щось спеціалізоване запускати: графіка (окрім 3D), DTP, CAD, редагування музики і нот, обробка соціологічних опитувань чи ще щось таке -- краще і не рипатися.
А от якщо на компі 1 GB пам'яті або більше, тоді можна спершу спробувати LiveCD дистрибутив: такі не встановлюються на вінчестер, а працюють прямо з CD/DVD. Якщо сподобається -- вперед по нормальний дистр. Якщо пам'яті менше -- LiveCD не рекомендую: гальмуватиме дико.
ЦитатаЯкщо задачі типові: набір тексту, інтернет, музика, фільми -- тоді вперед. Якщо треба щось спеціалізоване запускати: графіка (окрім 3D), DTP, CAD, редагування музики і нот, обробка соціологічних опитувань чи ще щось таке -- краще і не рипатися. Пан Campana, людей лакаєте.
Хоч цим не займають, але програми для (професійного) редагування музики теж є під *nix (http://linux-sound.org/one-page.html).
Gimp є непоганою альтернативою Photoshop, зважаючи на те, що останній коштує 500 у.о., якщо користуватись ліцензійним.
CAD (некомерційних) аплікацій під Linux ще кіт наплакав
Не знаю, що саме ви мали на увазі під "обробкою соціологічних опитувань". Юнікси дозволяють з легкістю обробляти надзвичайно великі кількості даних, вносити їх до баз даних при потребі. Програмована обробка, а не "point and click" фіг*я.
Але спочатку, дійсно, доведеться простенькі команди зубрити.