Автор Гілка: встановлення додаткового ПЗ в Mandrake  (Прочитано 1553 раз)

Відсутній whasup

• Новачок
  • *
  • дописів: 4
Привіт всім!
може я задаю трішки ламерське питання, але
я вирішив прейти на лінух і встановив собі ALT Linux Master 2.4, зараз в мене Mandrake 10, хороший дистриб, але в мене залишилось 9 дисків альта, на яких є хороші програми які я хотів би бачити в мандрейку. раніше я користувався apt  і не мав проблем, в мене були сд і локальний депозитарій, зараз rpmdrake бачить лише диски мандрейка, коли я додаю диски альта, то нічого встановити не можу, видає помилку, що невірний ключ, всі ключі на диску,а як заставити мандрейк читати ці ключі я не знаю, там є функція додати ключ, але в списку лише один ключ мандрейка і все.
допоможіть хто знає, що з цим робити.
дякую

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
Re: встановлення додаткового ПЗ в Mandrake
« Відповідей #1 : 2006-01-29 04:50:21 »
Не впевнений, які саме ключі перевіряє rpmdrake. MD5 / GPG? Сумніваюсь, що тут чимось можна зарадити.
Ви можете спробувати беспосередньо використати команду rpm з  командного рядка. Тобто, монтувати диск, перейти до каталогу до якого його приєднано і виконати rmp -i <назва пакету>.  У цьому випадку ви, скоріш за все, зіткнетесь також з небхідністю розв'язання проблеми взаємозалежностей, тобто певні пакети вимагають попереднього встановлення бібліотек або додаткових програм. Ви повинні знайти додаткові бібліотеки на тому самому диску.
Схематично, весь процес може виглядати як

cd /mnt/cdrom/RPMS
rpm -i foo-version-subversion.rpm
      Помилка: foo-version-subversion залежить від bar-version-subversion
ls . | grep bar
find ../ -name '*bar*'
rmp -i /path/to/bar-version-subversion.rpm
rpm -i foo-version-subversion.rpm

Як загальне правило, не надто рекомендується використовувати rpm-пакети з інших дистрибутивів, навіть власного дистрибутиву але різних версій. Часто це працює, але іноді - ні. Програми - вони компілюються, прив'язаними до певних бібліотек, чиї версії можуть відрізнятися у різних дистрибутивах.  

Пошукайте в Гуглі на на тему "rpmfind". Є багато депозитаріїв RPM саме для Мандрейку.
« Змінено: 2006-01-29 08:12:02 від tech »

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #2 : 2006-01-29 22:27:12 »
якщо я не помиляюсь можна в /etc/urpmi/urpm.cfg налаштувати ключів для кожного з репозиторіїв
докладніше тут - man urpmi.cfg
Fedora 35 (x86-64)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2006-01-30 01:21:49 »
Взагалі, хоч альти й базувались на мандраці, але вони не є повністю сумісні. Більш того, на Distrowatch альти вже виділено у самостійний дистр а не у похідну від мандраки. Тому раджу: або сидіти на альтах, або добувати десь ті пакунки до мандраки.
І ще, для роботи через urpmi/urpme:
urpmi.addmedia --no-probe {назва} removable:///mnt/cdrom/{шлях} with media_info/hdlist.cz