Подивіться командою mount, що саме монтовано (приєднано). Ви впевнені, що відредагували правильно
fstab, і що там лишень один рядок з swap (з виводу fdisk, своп знаходиться /dev/hda6).
cat /etc/fstab
і порівняйте ще раз з наведеним тут.
Саме тому я з самого початку радив те що радив
, тобто просто залишити кінець диску порожнім.
Інсталятори, будь-які, не надто розумні. При плутанині з розділами завжди матимете проблеми і
неправильно генеровані файли.
Ви можете видалити /root/.viminfo, раз він не дає вам редагувати fstab.
rm /root/.viminfo
Хоча, за нормальних обставин, ця помилка не повинна з'являтися
Я би дуже радив вам почитати щось про розбиття диску на розділи, а саме про "primary" і "logical".
Ви послухали мене, але не зрозуміли до кінця.
http://www33.websamba.com/wince_light/fdisk.jpgЯкщо бачите, відлік ваших розділів перескакує від hda2 одразу до hda2. Це означає, що ви створили
лише 2 первинних розділи на вашому диску, hda1 (C:\) і hda2 (primary extended), який в свою чергу
мистить логічни (вторинні) розділи, позначені як hda5 ... hda9. Останні два, NTFS hda8 і hda9, являються
також логічними (вторинними) розділами, які належать hda2. Розміри, вказані як "Start" і "End" це
підтверджують. Все було би загазд, якби це не збивало з пантелику інсталятор Мандрейку (впевнений
там є також опція "advanced", де ви могли б власноруч вказати, які саме розділи і як приєднувати, але,
очевидно, ви вибрали автоматичну конфігурацію, тому така каша).
Важко щось радити - ви всерівно мене не послухаєте
Я би радив акуратно, уважно перекроїти диск так,
щоб це було просто і зрозуміло інсталятору Лінукса.
У вас вже є hda1 (C:\), який не потрібно чіпати. Два останні NTFS-розділи, можете перетворити у "Primary"
(а ле не "extended" !!!) і перенести поряд з hda1. Тобто будете мати
[hda1 NTFS] - Primary (
not extended)
[hda2 NTFS] - Primary (
not extended)
[hda3 NTFS] - Primary (
not extended)
[unallocated]
Інсталятор Лінукса повинен буде створити на місці [unallocated] новий розділ hda4, як Primary-exteded.
Впевніться, що жоден з hda1, hda2 i hda3 не приєднуються як Лінукс-розділи.
Щодо [unallocated], який став hda4, його буде розбито на вторинні (locical) розділи (hda5, hda6, hda7 ...), в
залежності від того скільки точок приєднання (/, /home, /usr, /var ... swap) ви виберете для файлової системи
Лінукса. Мінімальна і найпростіша схема, це лише два розділи, скажімо hda5 для / (корененвий,
всеохоплюючий розділ) i hda6 - swap (обов'язково).
Отже, в результаті отримаєте щось на зразок
[hda1 NTFS] - Primary (
not extended)
[hda2 NTFS] - Primary (
not extended)
[hda3 NTFS] - Primary (
not extended)
[hda4 EXT3] - Primary
Extended [hda5 EXT3] - Logical, mounted as /
[hda6 swap] - Logical, mounted as swap
Це досить проста і логічна схема, з якою у вас не повинно виникнути проблем.