Автор Гілка: Налаштквання Хорг  (Прочитано 2284 раз)

Відсутній dzob

• Новачок
  • *
  • дописів: 25
  • I Love YaBB 2!
Налаштквання Хорг
« : 2006-04-05 10:48:46 »
При завнтаженні системи чомусь незчитується файл  /etc/X11/xorg.conf тобто частота галіма роблю  /etc/init.d/gdm restart (з під рута) і працює все класно! Як зробити щоб хорг його зчитував ????

Відсутній dzob

• Новачок
  • *
  • дописів: 25
  • I Love YaBB 2!
Re: Налаштквання Хорг
« Відповідей #1 : 2006-04-07 10:49:48 »
ну блін невже ніхто незнає!!!!    >:( >:( >:( >:( >:(
« Змінено: 2006-04-07 11:58:21 від dzob »

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #2 : 2006-04-07 12:07:25 »
У мене схожа проблема. Сам з нею ще не розібрався.

При запуску іксів (X.org 7.0) з-під рута за допомогою startx все працює як треба.
В тому числі і локалізація.

А в випадку запуску їх через xdm (по init 5) з конфігурацією все нормально (в усякому разі миша працює, бо за стандартними налаштунками вона не працювала - стояв протокол auto).

Але таке враження, що чи xkb не вантажиться (чи з шрифтами проблема?), бо розкладка переключається, але нічого не друкує, і кирилічні літери не відображуються в іменах файлів.
Ось не пам'ятаю, але, здається, всі програми що мали український інтерфейс працюють в англійському.

До того ж чомусь PATH виглядає на зразок "/etc:/bin:/usr/bin:/usr/bin". Звідки там береться /etc - не знаю.

Але у мене це, мабуть, треба шукати в налаштунках xdm.

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #3 : 2006-05-10 04:27:20 »
Так. З цим розібрався.
Просто xdm стартував з inittab як рут але без виконання звичайної процедури логгінгу в систему (виконання /etc/profile, ...).

Опісля вставки
source /etc/profile
в ~/.xsession з локалізацією все нормально, і шляхи теж правильні.

Але чи це правильне рішення? Правильне у розумінні з погляду стандартних підходів. Тобто мені не хочеться прописувати це для всіх користувачів. До того ж на час роботи xdm все зосталося як і було.

Отже, чи є якийсь метод запустити xdm у проініціалізованому оточенні, а також стандартний метод запустити /etc/profile після логіну користувача?

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
« Відповідей #4 : 2006-05-10 15:34:16 »
Так. З цим розібрався.
Просто xdm стартував з inittab як рут але без виконання звичайної процедури логгінгу в систему (виконання /etc/profile, ...).

а чому xdm повинен виконувати /etc/profile?

Отже, чи є якийсь метод запустити xdm у проініціалізованому оточенні, а також стандартний метод запустити /etc/profile після логіну користувача?

Кожен дистрибутив може мати свою схему запуску користувацьких сесій Х. В мене Debian sarge і /etc/profile ~/.bash_profile теж не запускалися при старті користувацької сесії Х. Це пояснюєтся меркуваннями розробників які вважають, що ініціалізація середовища не поинна залижити від тієї чи іншої шел (/etc/profile відноситься до bash). Але я все таки стартую /etc/profile та ~/.bash_profile із скрипту в /etc/X11/Xsession.d (так як я використовую bash), таким чином ці скрипти виконуюься для всіх користувачів, коли вони входять в систему під графічним середовищем.
Best regards,
nickat

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #5 : 2006-05-10 15:48:53 »
Цитата
Але я все таки стартую /etc/profile та ~/.bash_profile із скрипту в /etc/X11/Xsession.d (так як я використовую bash), таким чином ці скрипти виконуюься для всіх користувачів, коли вони входять в систему під графічним середовищем.
А що і коли запускає /etc/X11/Xsession.d?

Бо в мене LFS, тобто система, зібрана повністю руками, а отже для мене немає такого поняття як дистро. Скрипти завантаження системи, а також init, в принципі, System V.
xdm у мене запускається з /etc/inittab.
І вже він сам запускає сервер Іксів і т.д. Тобто всю роботу по ініціалізації системи в графічному режимі я поклав на xdm. Тепер у мене проблема - як його налаштувати...

Відсутній nickat

• Письменник
  • Debian user
« Відповідей #6 : 2006-05-10 17:33:30 »
А що і коли запускає /etc/X11/Xsession.d?
xdm у мене запускається з /etc/inittab.
І вже він сам запускає сервер Іксів і т.д. Тобто всю роботу по ініціалізації системи в графічному режимі я поклав на xdm. Тепер у мене проблема - як його налаштувати...

Пошукай файл Xsession у /etc/X11.
Під Debian з gdm він у /etc/X11/gdm/Xsession. Під Fedora з xdm він у /etc/X11/xdm/Xsession. Саме цей файл запускає менеджер дисплею коли користувач стартує сесію Х.

man gdm каже, що /usr/X11R6/lib/X11/xdm/xdm-config це стандартний файл налаштунків xdm (і ще багато цікавого розповідає). Подивись що у цьому файлі прописано для параметру DisplayManager*session:.
Best regards,
nickat

Відсутній nickat

• Письменник
  • Debian user
« Відповідей #7 : 2006-05-10 17:40:08 »
При завнтаженні системи чомусь незчитується файл  /etc/X11/xorg.conf тобто частота галіма роблю  /etc/init.d/gdm restart (з під рута) і працює все класно! Як зробити щоб хорг його зчитував ????

який у тебе дистрибутив? що у /etc/X11/xorg.conf? що конкретно ти бачиш і що тебе на влаштовує після старту системи?
Best regards,
nickat