Автор Гілка: Linux на смітник (ЯКЦЕ встановити?)  (Прочитано 4730 раз)

brood way(Guest)

• Гість
Re: Linux на смітник (ЯКЦЕ встановити?)
« Відповідей #15 : 2006-01-11 19:24:05 »
Цитата
подивіться отут http://lwn.net/Distributions/
З-поміж інших виділяється Gentoo (як я зрозумів, там можна прибрати ВСЕ що не потрібно досить простим шляхом). Апе в Handbook всеодно вказано, що потрібно 64 МБ. Може брешуть?  :) :-/

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #16 : 2006-01-11 22:34:21 »
Та можна й зі слаки повидирати без особливих наслідків... Та й з усього. :)
Дебіан на таку конфігурацію реально ставиться. Не менш реально працює.

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #17 : 2006-01-12 03:02:01 »
<offtopic>
може щось знайдете
Гм. № 445:
Цитата
Black Cat Linux
http://www.asplinux.ru/ru/blackcat/
Black Cat was a Russian distribution. It was superseded by ASPLinux.
От потвори: український дистр російським назвали. Накоцав би їм хто...
</offtopic>

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
« Відповідей #18 : 2006-01-12 09:47:32 »
В дебіані є low mem install.
І що, ставляться ікси?

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #19 : 2006-01-12 10:39:07 »
Хто заважає на low mem поставити вручну модульний x.org чи якусь іншу реалізацію Х-сервера, не xfree?
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
Re: Віндовс на смітник (ЯКЦЕ встановити?)
« Відповідей #20 : 2006-01-12 10:49:19 »
;)

Шановні дописувачі! Будь-ласка допоможіть з вибором дистрибутиву для П733, 32(!) МБ ПЗП. Цей артефакт має працювати з документами МД Офісу та крутити простенький поштовий клієнт (а саме Thuderbird  8-) ).

Ще одним критерієм вибору є можливість встановленя з ЖД (40ГБ) (немає CDROM!).

Вам для П733 підійде любий сучасний і686 дистр, але пам'ять розширте мінімум до 64Мб та й ставте Ubuntu, Debian...

Жорсткий диск хороший!

Щодо CD то на момент встановлення його тимчасово прийдеться доставити. Ну як альтернатива завантажитись з дискетки Slackware налаштувати мережу (маю велику надію, що ADSL у Вас підключений до мережевої карти , ане до USB...) і вибрати дистрибутив, що встановлюється через інет, але це не для початківця.
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
« Відповідей #21 : 2006-01-12 10:55:17 »
Цитата
З-поміж інших виділяється Gentoo (як я зрозумів, там можна прибрати ВСЕ що не потрібно досить простим шляхом). Апе в Handbook всеодно вказано, що потрібно 64 МБ. Може брешуть?  :) :-/

Коли не знайдете СD і будете встановлювати через інет то GENTOO добрий варіант -- не для початківця, але не на 32Mb йому для компіляції надзвичайно багато пам'яті потрібно, можливо на момент (для Генто цей момент може бути і тиждень) встановлення доставити пам'ять, а потім забрати...
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній btr

• Письменник
« Відповідей #22 : 2006-01-12 11:03:16 »
Хто заважає на low mem поставити вручну модульний x.org чи якусь іншу реалізацію Х-сервера, не xfree?
Ну ж пише чоловік, що він чайник.

• Літератор
« Відповідей #23 : 2006-01-12 13:15:25 »
Цитата
І що, ставляться ікси?
Я піднімав ікси на 8 метрах оперативи. Працює...

От блін, маладьож, на циріксах-300 з 32 ОЗП лінукс ставити не пробували ніколи... І на 486DX-66.

Відсутній btr

• Письменник
« Відповідей #24 : 2006-01-12 15:42:26 »
Ну то запропонуйте чоловікові дистрибутив. Гадаю, такого, який був би нормально локалізованим і відповідав технічним вимогам немає. В будь-якому разі прийдеться або пиляти, або танцювати національні танці.

• Літератор
« Відповідей #25 : 2006-01-12 15:59:07 »
Цитата
Ну то запропонуйте чоловікові дистрибутив. Гадаю, такого, який був би нормально локалізованим і відповідав технічним вимогам немає. В будь-якому разі прийдеться або пиляти, або танцювати національні танці.
Час==гроші. Ви цього не знали? Або людина трансформує свій час у вартість 256-метрової планки (це біля 290 грн.), або ж не бажає витратити й копійку й витрачає час, котрий вартий тих грошей, на різні напильники.

Те, що я ставив на 8 метрів ОЗП, називалось "Дебіан сардж". На час встановлення об'єм пам'яті становив 32 метри, потім був зменшений до 8.

brood way(Guest)

• Гість
« Відповідей #26 : 2006-01-12 16:09:32 »
Мені на #gentoo у Freenode'і порадили виділити окремий жорсткий диск (є й такий у мене, на 1,2 ГБ правда) для 256 МБ кешу та завантажити 60-мегабайтний дистр (вже на тому жорсткому дискові - відніс його на інший пісюк).
Лише по тому я зізнався,що ніколи не ставив Лінукс до цього і більшість команд шелу бачив у журналах\інтернеті, а не писав власноруч (у знайомого)  :-[.
На експерименти зараз часу немає, тому поставив поки Вінду (за 1 годину), наприкінці наступного тижня займусь цим щільніше

Відсутній Tokach

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #27 : 2006-05-13 15:28:28 »
Всім вітаннячка!

У мене схожа проблема. Тільки вихідні умови дещо інші:
(Тільки не подумайте випадково, що я хочу повимахуватись, бо особливо й нічим...)
ASUS A8N DeLuxe s939
Athlon 3000+ x64
512 mb
GeForce FX5500 256 mb

Так от. В мене вже давно є бажання поставити щось із ряду *юнікс собі як другу (в переспективі основну) ОСу.
Додаткові вимоги такі:
Я не маньяк, тому не збираюсь руками то все налаштовувати. Відповідно встановлення має бути якомога простіше.  
Звісно дистрибутив має бути українським. Базовий пакет програм має включати в основному оіфсні програми (ООфіс думаю...)
Після встановлення теж повинно бути все спрямоване на покращення життя в цій ОСі мені улюбленому  ::), тобто простий графічний інтерфейс.
Теоретично, я згоден заплатити за таке чудо в межах ~ 15-30 грн.
А, і щоб був мануал, який можна вивсети на папірчик і покласти праворуч, щоб підчитувати яс від часу під час встановлення :)

Коректно задані питання:
1. Що мені найкраще підійде?
2. Де це "що" взяти? Можу викачати, мона поштою.

Дякую за увагу. Надіюсь на допомогу.

З.І. Я не лінтюх, міг би й сам щось пошукати по темі, але оскільки не надто вистачає часу (мо в когось є вільний ;) ), то я вирішив звернутись сюди.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #28 : 2006-05-13 18:40:49 »
Не дуже й доречно у цій гілці подібне запитувати, та все ж.
http://lafox.net/docs/select_dist.php
Російською поради стосовно вибору дистра. У всьому іншому діє правило - найкращий дистр той, який полюбляє Ваш знайомий гуру.