Автор Гілка: Встановлення Gentoo  (Прочитано 1863 раз)

Відсутній unlim

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
Встановлення Gentoo
« : 2006-07-03 13:02:04 »
Розкажіть будь ласка хоч один варіант встановлення операційної системи Gentoo. Якщо можно стисло та без посилань на офіційний сайт.

Відсутній MoD

• Кореспондент
  • дописів: 161
Re: Встановлення Gentoo
« Відповідей #1 : 2006-07-03 13:56:42 »
Ну пане, стисло і без посилань не вийде. Взагалі є три типи встановлення відповідно до рівня геморою.: stage1 - зовсім з нуля - зробити розмітку вінта, фідформатити, є bootstrap, його треба відкомпілити, а далі все по Хендбуку (занадто багато тут описувати), stage2 - здається майже теж саме, а stage3 - початкова система вже є в бінарниках і весь процес встановлення описаний в Хендбуку. В останніх версіях з'явився графічний інсталятор, тож може з ним буде легше. Gentoo - не та система, де щось, пов'язане з встановленням робиться швидко;D В принципі більш-менш працездатну систему можна отримати за 3-4 дні, в залежності від потужності машини і Вашого досвіду роботи з Лінуксом. Коротше, берете stage3, в одній консолі працюєте, в іншій відкриваєте Handbook і крок за кроком робите все, що там описано.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #2 : 2006-07-03 16:39:53 »
....В останніх версіях з'явився графічний інсталятор, тож може з ним буде легше.
Не буде. Довбався з ним 3 дні. Потім плюнув та зробив через консоль читаючи хендбук на сусідній залізяці. На те, що встановити робочу систему з Х та кедами (опенофіс не ставив) пшов тиждень по 5-6 годин щоденно. Хоча це було перше моє знайомство з генту.

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
« Відповідей #3 : 2006-07-03 18:02:14 »
http://www.gentoo.org/doc/ru/handbook/
step by step manual. Russian.
Roman Suprotkin

Відсутній MoD

• Кореспондент
  • дописів: 161
« Відповідей #4 : 2006-07-03 18:08:01 »
На те, що встановити робочу систему з Х та кедами (опенофіс не ставив) пшов тиждень по 5-6 годин щоденно. Хоча це було перше моє знайомство з генту.
Коли вперше ставив, то теж десь стільки ж часу без опенофіса пійшло (сам ОО потім біля 8 годин компілився), щоправда після того Gentoo у мене укорінився в машині і міняти його ні на що не хочу:) Другий раз (на іншу машину) ставив 3 дні.

niii

• Гість
« Відповідей #5 : 2006-07-04 09:30:04 »
Коли вперше ставив, то теж десь стільки ж часу без опенофіса пійшло (сам ОО потім біля 8 годин компілився), щоправда після того Gentoo у мене укорінився в машині і міняти його ні на що не хочу:) Другий раз (на іншу машину) ставив 3 дні.
Все залежить від процесору.
На мій ком стаилось 2 дні.
Для порівняння у мене ядро збирається 12 хв , а в друга 5 хв (і в такому приблизно відношені і система)