якщо слово зустрічається десять разів, мені треба десять разів його і прописувати?
Цитата: noddeat від 2010-06-04 18:25:06якщо слово зустрічається десять разів, мені треба десять разів його і прописувати?Саме так. У покажчик додається те і тільки те, що явно позначено командою \index (чи іншим способом). TeX же не аналізує текст. Підготувати хороший покажчик — це творча робота, яку компутеру не можна доручати :-) Але можна спробувати з ним якусь заготовку зробити. Судячи з опису, для цього можуть бути корисні addindex, forindex. І для XeTeX ще xeindex. Я сам нічого з цього не пробував.
Мені тільки не подобається, що він малі та великі літери не ігнорує. Тобто potential i Potential — то для нього два різні слова.
...some potential.\index{potential} Text text text. Potential\index{potential} is something...
А якщо так?
Єдиний відомий мені приклад нормального впорядкування -- це "Не надто короткий вступ..." у перекладі Максима Полякова http://www.linux.org.ua/twiki/pub/Projects/LshortUk/lshortuk.pdf. Цікаво, як він реалізував свій покажчик?
Друге питання. А чи можливо за допомогою makeidx реалізувати як іменний, так і предметний покажчики у одному документі? Якщо так, то яким чином?
Ймовірно, можна (сам не тестував, але, здається, все зрозуміло). Приблизний рецепт російською тут.
\usepackage{multind}\makeindex{general}\makeindex{authors}...\index{authors}{Another Idiot}...\index{general}{FAQs}...\printindex{general}{General index}\printindex{authors}{Author index}
\documentclass[12pt]{report}\usepackage[cp1251]{inputenc}\usepackage[ukrainian]{babel}\usepackage{multind}\makeindex{general}\makeindex{authors}\begin{document}\index{authors}{Шевченко} \index{authors}{Франко} \index{authors}{Загребельний}\index{general}{Індукція} \index{general}{Дуалізм} \index{general}{Сила}\printindex{general}{Предметний покажчик}\printindex{authors}{Іменний покажчик}\end{document}
No file general.ind.[1{C:/ProgramData/MiKTeX/2.8/pdftex/config/pdftex.map}]No file authors.ind.[2]
makeindex generalmakeindex authors