Автор Гілка: Слабкий комп на якому стоїть Win XP  (Прочитано 2886 раз)

Відсутній ufonavt

• Новачок
  • *
  • дописів: 15
  • I Love YaBB 2!
У мене слабка машина: P200MMX+64mb+2mb video(інтегроване, без підтримки Direct3D)+3.2Gb+USB data cable+Samsung C100. Маю дистрибутив Red Halt Linux 7.1 Professional. Допоможіть налаштувати лінукс так, щоб я міг подивитись фільм, послухати музику, пограти в гру (X-COM 2: Terror in the deep), і полвзити по інтернету.

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Re: Слабкий комп на якому стоїть Win XP
« Відповідей #1 : 2006-06-26 12:07:23 »
Перезібрати ядро (зоставити лише необхідне, можна поекспериментувати з різними версіями - кажуть, 2.2.* легші за 2.4.*). Повідключати все непотрібне в завантаженні.

Вибрати менеджер вікон. У RH 7.2 я використовував enlightenment (старий), але на вашій машині, мабуть, треба шукати щось іще легше.

Зібрати із svn mplayer - прийдеться застосовувати -hardframedrop і таке інше, але працювати буде.

Ось вчора пів години відстоював свою базу від нападу сектоїдів в UFO I ;). Запускав з dosemu. Щоправда без звуку і в вікні. Але бігає дуже швидко, тому у вас теж повинно піти.

Інтернет - тут кому що :)... Мені links + centericq досі вистачало. А в дистрі повинні бути й графічні бровзери (konquerror, galeon, mozilla...)

P.S. cel600/128mb/8mb

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #2 : 2006-06-26 18:12:20 »
Значить, перше - на машинах такого гатунку новачкам дуже непросто ставити лінукс. Тому, що він на них бігатиме після значної обробки, і не лише напильником - іноді доведеться й сокиру взяти до рук ;о) Правда, суттєвий плюс - якщо ви таки піднімете там лінукс, то можете сміливо називати себе лінуксоїдом ;о)
Конкретика - дистрибутив на кшталт Gentoo, Debian або ж LFS (радив би Дженту у випадку широкого каналу в інтернет і Дебіен - в інших випадках). Графічне середовище - IceWM (windows-like) або ж WindowMaker (unix-like). Вищий пілотаж - замінити xfree/x.org на щось легше.
Щодо перезбірки чи заміни ядра - колись читав, що це не дає суттєвого приросту продуктивності, а лише зменшує кількість можливох помилок при роботі. Сам не перевіряв продуктивність машини до і після збірки, так що нічого казати не можу. Але останнім часом користуюсь лише ядрами з дистрибутиву.
Ну й лінки наостанок:
http://dmoz.org/Computers/Software/Operating_Systems/Linux/Distributions/Tiny/
http://www.xfree86.org/current/manindex1.html (перших ...надцять лінків)
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #3 : 2006-06-26 20:02:12 »
Мій перший лінукс стояв на PI/166MHz + 64Mb RAM і це був Red Hat  8 (і ядро я не перезбирав). Використовував спочатку blackbox, а потім openbox з примочками. Як бровзер - opera 7. Як IM - licq. Музику слухав через mpg321 (хоча й xmms теж нормально тягнув). Все - самозбірне. І все працювало зі свистом. А от з фільмами складніше. Відеокарта була теж з 2M, тому майже всякий більш-менш якісний запис виглядав як слайд-шоу, і тут, схоже, нічого не поробиш.

2miwa: На таку машину пропонувати LFS чи Gentoo? Ви, певно, знущаєтесь... Мені на описаній залізяці раз приперло Qt3 скомпілювати, так воно в мене добу клацало. А Ви уявіть - всю систему збирати... До речі, на що можна поміняти xfree/xorg? Нічого, окрім мінімальної збірки xorg7 на думку не спадає, тай особливого виграшу це не дасть.

zzandy

• Гість
« Відповідей #4 : 2006-06-26 20:14:26 »
Наскільки мені відомо, існує межа комфортного перегладу відео ~ 3?? МГц. Це з урахуванням спеціальних заходів типу перекомпіляції всього необхідного софту.  Тому відео подивитися не вийде, тормозити буде навіть в aalib.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #5 : 2006-06-26 20:17:03 »
Я бачив як люди дивляться в маленькому віконечку на 250. Мені вдавалось запускати в дуже маленькому віконечку і дуже низької якості:)
« Змінено: 2006-06-26 20:17:48 від Cthulhu »

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #6 : 2006-06-26 22:32:16 »
Коротше: ставте ДОС (FreeDOS) ;*).
Бровзери під нього є (як я зрозумів, навіть графічні). Дивитися фільми - QuickView(ой... він, здається, шароварний...). Гратися в ігри? То краще платформи нема! Плеєри теж були.

:D

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #7 : 2006-06-26 23:07:02 »
Цитата
2miwa: На таку машину пропонувати LFS чи Gentoo? Ви, певно, знущаєтесь... Мені на описаній залізяці раз приперло Qt3 скомпілювати, так воно в мене добу клацало. А Ви уявіть - всю систему збирати... До речі, на що можна поміняти xfree/xorg? Нічого, окрім мінімальної збірки xorg7 на думку не спадає, тай особливого виграшу це не дасть.

Мдя, в цьому плані я геть зовсім не подумав :о( - звичка, що apt-get install швидко робить все, що потрібно ;о)

Але зате після тижневої компіляції у пана буде фист крута система... може ;о)

А щодо заміни х-сервера - у другому з приведених мною лінків мав бути список програм (tinyx, наприклад). Точно зараз не скажу, але щось схоже свого часу мені показував Славік Федевич, коли у мене була схожа проблема (я про пошук "маленьких Х-ів").

Відсутній ufonavt

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #8 : 2006-06-27 00:19:51 »
Та я вже пробував було ставити (3 рази). Два  рази він в мене рухнув (протягнув він в мене не більше 6-7 годин), третій раз стояв 3 тижні, потім я його сам убив, тому що не було дров під Epson LX-86. На днях роздобув ASP Linux 10, але він зависає при завантаженні з CD.
P. S. Я граю в X-COM 2: Terror in the Deep, також в мене є X-COM 1, якщо хочеш в мене десь були faq по цій грі. Моя адреса xvampire[злий пес]mail[товста крапка]ru

Відсутній ufonavt

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #9 : 2006-07-05 01:32:40 »
Який краще поставити дистрибути на мою машину?(P200MMX\64Mb\3.2Gb\S3Trio 2Mb\ESS1989S)
В мене є Blin Linux, Dynebolic Linux і Red Hat Linux 7.1 Professional чи може FreeBSD?

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #10 : 2006-07-05 02:58:33 »
Див. мою відповідь від 26. чер 2006 18:12

Відсутній ufonavt

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #11 : 2006-09-03 05:27:09 »
А я все таки поставив собі лінукс DeepStyle 1.1, правда ще прийдеться покопатись в  іксах, щоб все працювало як слід.
Інтересно, на такій машині я зможу пограти Quake 3 ?

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
« Відповідей #12 : 2006-09-07 00:53:29 »
А я все таки поставив собі лінукс DeepStyle 1.1, правда ще прийдеться покопатись в  іксах, щоб все працювало як слід.
Інтересно, на такій машині я зможу пограти Quake 3 ?

Хіба що в текстовому режимі
 ;D
Roman Suprotkin