Автор Гілка: Допоможіть! Купив ноутбук з Linux...  (Прочитано 3757 раз)

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
Re: Допоможіть! Купив ноутбук з Linux...
« Відповідей #15 : 2006-09-08 09:35:06 »
І тепер не знаю, що робити... :-?
Може хто знає де можна почитати як загрузити ноут без ОС і встановити хоч яку-небуть?

На нових моделях ноутів зазвичай F8 або F12 (але можливі варіанти) зразу після включення - вибір пристрою, звідки вантажитися
Або зайти до біосу та налаштувати потрібний пристрій.

Дискета від W98 полагодити лінукса не допоможе  :D

Цитата
А якщо я замовлю SuSE 10.1 non-OSS... Вона в мене встановиться з диска? Замовляти треба на lafox.net?

Встановиться, якщо зможете завантажитися. Можливі деякі тонкощі щодо заліза (якщо дуже нове). Наприклад, в мене були проблеми з підтримкою интеловского відео на ноуті - вбудована картка розпізнавалася правильно, але драйвер не працював, вимушений був на SVGA перемикати.

zzandy

• Гість
« Відповідей #16 : 2006-09-08 10:44:27 »
Замовляти можна і на opensource.com.ua а можна (якщо є можливість) скачати з сайту OpenSUSE
Можна пошукати щастя на Петрівці, але там рідко буває щось сучасне.

Відсутній MoD

• Кореспондент
  • дописів: 161
« Відповідей #17 : 2006-09-08 12:59:35 »
Свого часу купував такий самий ноутбук і там дійсно стояв Linpus. Власне дійсно для відмазки, бо дуже голий - Х'и навіть не поставили. Але сам ноут через це виявився дещо дешевшим за аналогічні з встановленою Віндою, тому і брав його. Тож з тим Лінпусом Ви наврядчи щось путнє зробите, тож краще замовте SuSE (чи ще щось) і встановіть його, якщо хочете працювати з Лінуксом.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #18 : 2006-09-09 02:16:16 »
Я б порекомендував поставити Mandriva 2006, а якщо ще вийде знайти бету 2007 - взагалі супер.
З переваг - досить висока зручність, особливо для новачків і хороша підтримка українізації.
Плюс, принаймні, в 2007 досить хороша підтримка гібернації, wifi і решти.

В мене в ноутбуці hp dv8000z (amd64) підтримується все, окрім читалки flash на TI, але драйверів до неї ще в природі не існує.

Ставиться, на мій досвід, простіше ніж інші дистрибутиви.

Але я так розумію, тут той випадок, коли буде ставитись те, що простіше можна дістати.
Fedora 35 (x86-64)