Автор Гілка: Оптимальна настройка ноутбука  (Прочитано 2988 раз)

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
Сама проблема виглядає так: є ноут IBM ThinkPad T21. P-III 800/256Mb
Я поставив на нього Мандріву 2006 з KDE.
Після запуску робочого столу система зїдає 200 мб оперативи.

Порадьте, що можна зробити(повідключати процеси й сервіси, поставити інший десктоп, забити на лінух і мучитися з віндою (не пропонувати :)), читати мануали(де?))  щоб система з десктопом важила не більше 70 мегабайт.

PS. Зара спробую замінити КДЕ на Гнома. Удачі мені
Roman Suprotkin

Praporshic

• Гість
Re: Оптимальна настройка ноутбука
« Відповідей #1 : 2006-03-20 15:17:25 »
WindowMaker, iceWM, XFCE - вони набагато легше від КДЕ. Можна ще Fluxbox, BlackBox.....
Потім, перезібрати ядро (знаю - важко на такому...) та вимкнути все, що не використовуюється з сервісів.

Відсутній rangel

• Графоман
  • Python programmer
« Відповідей #2 : 2006-03-20 16:00:49 »
В мене зараз надія на Гноме, бо з ІсеВМ я працював - радості звичайно мало. А на він2к повертатися ой як не хочеться.

Можливо я взяв надто новий дистрибутив? Чи може переоцінив свою систему? Я пам'ятаю на старій роботі під Мандрейком 10 нормально працював селеон466/128 і з КДЕ
Roman Suprotkin

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2006-03-20 17:48:33 »
Може й треба взяти старіший дистр, але ядро (НМД) треба нове щоб менше мати проблем з ACPI.
Крижаний ВМ вам не сподобався, а як стосовно XFCE?

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
« Відповідей #4 : 2006-03-20 23:21:00 »
маю товариша, якому нещодавно налаштовували T23, 1Гг/256 - й жилося йому на ньому не погано

XFCE як десктопна система, й легкий й водночас не такий вже аскетичний, але всялякими плагінами його вже можливо й нагрузити здорово,від KDE залишили лише шматки лібів, для запуску деяких додатків. Хоч у мене домашня система й попотужніше буде, але налаштування саме такі

переглянь, щоб демонів лишніх не стартувало. Якщо вже буде зосім тіснувато відчуватися, візми якийсь бокс ~ blackbox, але з налаштунками може доведеться погратсия здорово, хоча там є bbconf, насправді щоб його довести до приємного вигляду потрібно здорово перебирати вручну конфіги, аскетично, але насправді може бути й достатньо після довгого пристосування під себе й кучки плагінів.
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit

Відсутній rangel

• Графоман
  • Python programmer
« Відповідей #5 : 2006-03-21 13:10:25 »
Дякую за поради.
Сьогодні вранці я зніс КДЕ і поставив Гнома. Поки вцілому задоволений. 62 Мб це далеко не 202 :)
Roman Suprotkin

Відсутній Sirko

• Графоман
  • дописів: 299
  • Що новенького?
« Відповідей #6 : 2006-08-23 12:05:24 »
Дякую за поради.
Сьогодні вранці я зніс КДЕ і поставив Гнома. Поки вцілому задоволений. 62 Мб це далеко не 202 :)
Хм, у мене кеди разом з додатками (запущено kontakt, kopete, amarok, opera (~30 вкладок), kget, ktorrent, openoffice і ще всяка інша фігня для роботи) з'їдають 356 Мб пам'яті і 5-15% CPU... При цьому нічого не гальмує, все працює на ура. Система - Samsung P29 з 883 Мб з Gentoo Linux
[Kubuntu User]

Відсутній rangel

• Графоман
  • Python programmer
« Відповідей #7 : 2006-08-27 02:05:43 »
Хм, у мене кеди разом з додатками (запущено kontakt, kopete, amarok, opera (~30 вкладок), kget, ktorrent, openoffice і ще всяка інша фігня для роботи) з'їдають 356 Мб пам'яті і 5-15% CPU... При цьому нічого не гальмує, все працює на ура. Система - Samsung P29 з 883 Мб з Gentoo Linux

Мдя...  :-/

Процитував би я усну народну творчість, або ще кого... :-X

Пане Sirko, в тому то і проблема полягала, що немає в мене стільки оперативної пам'яті в ноутбуці. Й порівняння мого старенького T21 з Вашим P29 не зовсім коректне з огляду на певну різницю в апаратних конфігураціях.
На даний момент в мене стоїть Gentoo 2006.0 з робочим столом XFCE4. Разом з купою додатків це все добро рідко коли у витратах пам'яті перевалює за 200 Мб, що мене цілком задовольняє.

Правда компілив я цю всю радість близько тиждня цілодобово.
« Змінено: 2006-08-27 02:07:19 від rangel »
Roman Suprotkin

Відсутній Rainbow

• Новачок
  • *
  • дописів: 45
  • Що новенького?
« Відповідей #8 : 2006-09-03 02:36:23 »
Першим ділом треба лишні дмони повирубати.
У мене ровер на проці віа С3 1200 з 256 Метрами - відео. Так після уставки таке ж саме творилося. Але після того повикидав непотрібні демони, типу блутус чи ісдн, систем прискорилось капітально.

Відсутній UA_Igor

• Кореспондент
  • дописів: 106
« Відповідей #9 : 2006-09-18 13:29:30 »
Маю також ноут з Debian та KDE, з'їдає ~60 мб.Повиключав всі служби, що стосуються мережі, в тому числі і саму мережу. Тому проблема не в KDE, а в лишніх службах.В Мандіві є і свої власні служби, можливо то і вони з'їдають оперативку. В новинах є статтня "7 способів зробити ваш дистрибутив швидшим" може допоможе?(http://www.noenemies.com/7-ways-to-speed-up-your-linux-desktop/)
« Змінено: 2006-09-18 13:36:04 від UA_Igor »

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
« Відповідей #10 : 2006-09-18 16:09:24 »
В новинах є статтня "7 способів зробити ваш дистрибутив швидшим" може допоможе?(http://www.noenemies.com/7-ways-to-speed-up-your-linux-desktop/)
обговорювали цю статтю. Вибачте, але там як мінімум 50% - сон сивої кобили
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit