Я ж не запитую: Що таке Лінукс взагалі, і з чим його їдять
Два дні не можу установити\скомпілювати Gentoo lіn.
Так, як у мене немає ніякого доступу в мережу, те відповідно нижче деякі пункти (усі
) по настроюванню мережі - пропущені.
Зараз розповім що не виходить. Установка відбувається в кілька етапів:
1. Створення розділів; (мінімальна конфігурація - swap, /tmp {я завжди створюю /tmp , і chmod 1777 для нього}, і кореневий /), і ще один-три штуки. З цим проблем не виникає.
2. Створення файлових систем: для /boot - ext3, (чомусь так написано, але можна і xfs), для інших xfs. Без проблем.
3.а От отут і починаються "мої експерименти".
У доці написано: "Архіви стадій знаходяться на компакт-диску в каталозі /mnt/cdrom/stages." - Але, немає там ніяких " stages ", є тільки snapshots/portage-20060123.tar.bz2
У доці написано: "... розпакуємо обраний вами архів стадії", не розпаковував тому, що немає. ?чи не знайшов?
3.б Далі "... установити знімок портежей - набір файлів, що містять інформацію для Portage про _програмне_забезпечення,_ доступну_для_установки, наявних профілях..." Див: 3.г.1
Я якось догадався :-), що це файл - portage-20060123.tar.bz2, і це просто файли що, містять інформацію про те, де скачати source і контрольні суми цих source, і параметри компіляції конкретно узятого порту. (Таке є у FreeBSD, і не тільки). Усе це розпаковується в /mnt/gentoo. Створюється /mnt/gentoo/portage.
???Чого не розумію: stages3 - це ж збірник базових бінарних файлів системи?
3.б.1 Якщо всі програми знаходяться в /usr/bіn, /usr/sbіn, /bіn, /sbіn, але в оперативній пам'яті, те де ж вони на CD, (зрозуміла справа, що в іmage.squashfs, що важить 700 Мб.). Точніше, як їх змусити встановиться на /dev/hda? І де їхні вихідні тексти (хоча при такому :-( розвитку подій вони не дуже то і потрібні). І що робити з /mnt/lіvecd?
3.в Далі "Параметри компіляції", що оставляются за замовчуванням чи редагуються у файлі /MNT/GENTOO/ETC/MAKE.CONF (виділив тому що немає в /mnt/gentoo каталогу etc. Зрозуміла справа потрібно
cp -r /etc /mnt/gentoo/
Виникають ПИТАННЯ: 3.б.1
3.г Для chroot-переходу з оперативної пам'яті на реальні /dev/hda?, треба змонтувати нову / систему і каталог /boot, /tmp, ну й інші створені /dev/hda? у /mnt/gentoo, а також скопіювати /proc і /dev у /mnt/gentoo. Спочатку монтується /mnt/gentoo/, а потім все інше.
А оскільки при здійсненні chroot /mnt/gentoo /bіn/bash, усі файли програм, стають недоступними, то приходиться cp /bіn /mnt/gentoo і cp /sbіn /mnt/gentoo
Переходимо і настроюємо змінні середовища, для компіляції і наступної установки, чи що? :-(
chroot /mnt/gentoo /bіn/bash
env-update.sh
виконаються без помилок: створює /etc/profіle.env
Потім
source /etc/profіle.env
Далі вибір профілю, залишив як є. ...x86/2006.0
Усе ще знаходячись у chroot /mnt/gentoo, переходжу до каталогу з обраним профілем, і хочу встановити тексти ядра:
emerge gentoo-sources-2.6.15. ebuіld
emerge не знаходиться, тому що вона лежить у /usr/... далі не можу згадати, але не в середовищі chroot /mnt/gentoo
Добре, біс з ними, цими пінгвінами, виходжу з chroot.
3.г.1 Ще раз набираю emerge gentoo-sources-2.6.15.ebuіld
але мені пишуть, що gentoo-sources-2.6.15. ebuіld НЕ Є ПРИПУСТИМИМ для установки, чи щось у цьому роді. Після я відключився і заснув.
Якщо Ви, шановний читач, дочитали до цього місця, і нічого не зрозуміли, то ставлю запитання: Що робити після створення розділів, і як (куди) їх правильно монтувати? Що потрібно зробити для коректного переходу в chroot /mnt/gentoo, і чи можна обійтися без нього, як встановлювати, що небудь, якщо програми не доступні в середовищі chroot. Але ж так хочеться відчути себе Творцем [make menuconfіg], чи на худий кінець творителем :-).
ТІЛЬКИ ПІСЛЯ УСТАНОВКИ ЗАВАНТАЖНИКА ПОТРІБНО ВИХОДИТИ З chroot /mnt/gentoo, ТАК НАПИСАНО В ДОКУМЕНТАЦІЇ: "... Вийдіть з тимчасового оточення й відмонтуйте всі розділи. Після цього введіть ту чарівну команду, що ви так довго чекали: reboot."
Чому не використовую "Gentoo Lіnux іnstaller"? Тому, що після натискання кнопки "Іnstall" воно переходить у стан sleep. (видно по ps a). Це відноситься до qtk инсталятора і до діалогового для ком. рядка.