Автор Гілка: Gentoo, LіveCD - щось мені недоосмислюється.  (Прочитано 3192 раз)

Відсутній root_x

• Кореспондент
  • дописів: 225
  • I Love YaBB 2!
Я ж не запитую: Що таке Лінукс взагалі, і з чим його їдять  :(
Два дні не можу установити\скомпілювати Gentoo lіn.

Так, як у мене немає ніякого доступу в мережу, те відповідно нижче деякі пункти (усі :)) по настроюванню мережі - пропущені.

Зараз розповім що не виходить. Установка відбувається в кілька етапів:

1. Створення розділів; (мінімальна конфігурація - swap, /tmp {я завжди створюю /tmp , і chmod 1777 для нього}, і кореневий /), і ще один-три штуки. З цим проблем не виникає.

2. Створення файлових систем: для /boot - ext3, (чомусь так написано, але можна і xfs), для інших xfs. Без проблем.

3.а От отут і починаються "мої експерименти".

У доці написано: "Архіви стадій знаходяться на компакт-диску в каталозі /mnt/cdrom/stages." - Але, немає там ніяких " stages ", є тільки snapshots/portage-20060123.tar.bz2

У доці написано: "... розпакуємо обраний вами архів стадії", не розпаковував тому, що немає. ?чи не знайшов?

3.б Далі "... установити знімок портежей - набір файлів, що містять інформацію для Portage про _програмне_забезпечення,_ доступну_для_установки, наявних профілях..." Див: 3.г.1

Я якось догадався :-), що це файл - portage-20060123.tar.bz2, і це просто файли що, містять інформацію про те, де скачати source і контрольні суми цих source, і параметри компіляції конкретно узятого порту. (Таке є у FreeBSD, і не тільки). Усе це розпаковується в /mnt/gentoo. Створюється /mnt/gentoo/portage.

???Чого не розумію: stages3 - це ж збірник базових бінарних файлів системи?

3.б.1 Якщо всі програми знаходяться в /usr/bіn, /usr/sbіn, /bіn, /sbіn, але в оперативній пам'яті, те де ж вони на CD, (зрозуміла справа, що в іmage.squashfs, що важить 700 Мб.). Точніше, як їх змусити встановиться на /dev/hda? І де їхні вихідні тексти (хоча при такому :-( розвитку подій вони не дуже то і потрібні). І що робити з /mnt/lіvecd?

3.в Далі "Параметри компіляції", що оставляются за замовчуванням чи редагуються у файлі /MNT/GENTOO/ETC/MAKE.CONF (виділив тому що немає в /mnt/gentoo каталогу etc. Зрозуміла справа потрібно
cp -r /etc  /mnt/gentoo/
Виникають ПИТАННЯ: 3.б.1

3.г Для chroot-переходу з оперативної пам'яті на реальні /dev/hda?, треба змонтувати нову / систему і каталог /boot, /tmp, ну й інші створені /dev/hda? у /mnt/gentoo, а також скопіювати /proc і /dev у /mnt/gentoo. Спочатку монтується /mnt/gentoo/, а потім все інше.

А оскільки при здійсненні chroot /mnt/gentoo /bіn/bash, усі  файли програм, стають недоступними, то приходиться cp /bіn /mnt/gentoo  і cp /sbіn /mnt/gentoo

Переходимо і настроюємо змінні середовища, для компіляції і наступної установки, чи що? :-(

chroot /mnt/gentoo /bіn/bash

env-update.sh

виконаються без помилок: створює /etc/profіle.env

Потім

source /etc/profіle.env

Далі вибір профілю, залишив як є. ...x86/2006.0

Усе ще знаходячись у chroot /mnt/gentoo, переходжу до каталогу з обраним профілем, і хочу встановити тексти ядра:

emerge gentoo-sources-2.6.15. ebuіld

emerge не знаходиться, тому що вона лежить у /usr/... далі не можу згадати, але не в середовищі chroot /mnt/gentoo

Добре, біс з ними, цими пінгвінами, виходжу з chroot.

3.г.1 Ще раз набираю emerge gentoo-sources-2.6.15.ebuіld

але мені пишуть, що gentoo-sources-2.6.15. ebuіld НЕ Є ПРИПУСТИМИМ для  установки, чи щось у цьому роді. Після я відключився і заснув.

Якщо Ви, шановний читач, дочитали до цього місця, і нічого не зрозуміли, то ставлю запитання: Що робити після створення розділів, і як (куди) їх правильно монтувати? Що потрібно зробити для коректного переходу в chroot /mnt/gentoo, і чи можна обійтися без нього, як встановлювати, що небудь, якщо програми не доступні в середовищі chroot. Але ж так хочеться відчути себе Творцем [make menuconfіg], чи на худий кінець творителем :-).

ТІЛЬКИ ПІСЛЯ УСТАНОВКИ ЗАВАНТАЖНИКА ПОТРІБНО ВИХОДИТИ З chroot /mnt/gentoo, ТАК НАПИСАНО В ДОКУМЕНТАЦІЇ: "... Вийдіть з тимчасового оточення й відмонтуйте всі розділи. Після цього введіть ту чарівну команду, що ви так довго чекали: reboot."

Чому не використовую "Gentoo Lіnux іnstaller"? Тому, що після натискання кнопки "Іnstall" воно переходить у стан sleep. (видно по ps a). Це відноситься до qtk инсталятора і до діалогового для ком. рядка.

Відсутній root_x

• Кореспондент
  • I Love YaBB 2!
Чому ніхто нічого не написав?

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Неосилили, мабуть... 5 кб тексту, як-ніяк ;)
« Змінено: 2006-09-14 20:38:43 від ISBear »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Чому ніхто нічого не написав?
Тому що місцеві гентушники не осилили дочитати до кінця. Я осилив, але нічим особливо допомогти не можу. Ставили б ви слаку, я б вам нарадив:)...

Цитата
Що робити після створення розділів, і як (куди) їх правильно монтувати?
Що значить - куди?  В мене, наприклад, це все діло виглядає так:
/dev/hda2 reiserfs     13G  3,9G  8,2G  33% /
/dev/hda1     ext3     96M   11M   81M  12% /boot
/dev/hda4     ext3     43G   29G   12G  71% /home
чи в генті нема fstab і device.map?

І кілька загальних зауважень: 1) не ліпіть xfs в /boot, погано буде. 2) по-моєму в генті є така утиліта genkernel, make menuconfig писати ніби не рекомендується.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
А взагалі - правильно поставлене питання це половина відповіді. З цим, бачу, проблеми нема (хоча б знаєте, чого вам треба), тому вам простіше і надійніше буде розбиратись самотужки. Два оптимальних шляхи: експеримент і google.

Відсутній root_x

• Кореспондент
  • I Love YaBB 2!
Шановний, Cthulhu чому при кожному логіні в Слеку, після введення імені користувача видається меню із 4 чи 6 пунктів. Вибираєш 1, то тебе не пускає в систему, і перешліть меня будь-ласка ваш конфіг для іксів, сумніваюсмь що він мені допоможе.
Ікси пишуть "Екрани знайдено, але жодної робочої конфігураціі немає."

Чи буде комфортна робота із 128 RAM в Слеку?

Відсутній root_x

• Кореспондент
  • I Love YaBB 2!
 :o У мене на дняї полетів ВіндХР. І це через півроку доглядання  ;D за ним...

Перевірка ліцензії чи ще щось у цьому роді
« Змінено: 2006-10-12 19:14:31 від root_x »

Відсутній root_x

• Кореспондент
  • I Love YaBB 2!
Цитата
Що робити після створення розділів, і як (куди) їх правильно монтувати?
Що чи в генті нема fstab і device.map?

Що значить - куди?  В мене, наприклад, це все діло виглядає так:

А при установці? Та годі вже базікати. Методом науковоготику можна щось вирішити.
« Змінено: 2006-10-12 19:20:04 від root_x »

Відсутній smatsapura

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
  • I Love YaBB 2!
привіт! мені здається в тебе Gentoo LiveCD 2006.1 - так?
на ньому, дійсно, немає файлів stage взагалі. Під час установки проходить лише вибір в installer-i щось на зразок "встановлювати й компілювати виходячи з файлів, що є на LiveCD"

тому зараз є ідея, що, напевно, можно перенести бінарні файли з диска на майбутній /.

Відсутній root_x

• Кореспондент
  • I Love YaBB 2!
2006.0.
Так там не має стейджів. При використанні Gentooo Linux Installer, вказується, що стейдж буде із скомпільованих бінариків, що на LiveCD, розпаковані у память.
ВАЖЛИВО: Всі файлові системи, крім свапу -  ext2, (повідомляю тому, що думав: Нехоче ставитися через проблеми доступу до ФС.)  але Gentooo Linux Installer пише два рядка "Пароль LiveCD-рута встановлено. "
Іще щось схоже, забув, що, але також стосується пароля та LiveCD.
... І переходить у стан Z
А якщо ps x |grep Z  :o
то видно рядок "sh ..." (непригадую, що там далі)

Скоро замовлю 2006.1 та Крукса. Чи не рано?, але ж з чогось потрібно починати. :P

Відсутній root_x

• Кореспондент
  • I Love YaBB 2!
... Та годі вже базікати. ...
Це я собі зробив зауваження і не хотів нікого образзити. Мене і так з усіх форумів пруть геть
А зараєстрований я всього аж на двох ;D: у Вас і на ДЕІР