Автор Гілка: Підкажіть будьласка  (Прочитано 4666 раз)

Відсутній skela

• Новачок
  • *
  • дописів: 36
  • Хай!
Сам я в Ліноксі недавно.
Пробую поставити PSI, mpg123, xmms.
Та щось не виходить при установці пише:
warning: group mockbuild does not exist - using root
warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root

не можу зрозуміти про котру групу йдеться

zzandy

• Гість
Re: Підкажіть будьласка
« Відповідей #1 : 2006-10-21 12:11:20 »
А в якому ви Лінуксі? І що значить поставити?

Відсутній skela

• Новачок
  • *
  • Хай!
« Відповідей #2 : 2006-10-21 13:33:50 »
Fedora 5
Поставити - тобто інсталювати

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #3 : 2006-10-21 14:33:10 »
А загалом ставиться? Тоді не звертайте уваги. Справа у тому, що, з огляду на безпеку, пакети збираються (компілюються) з правами  заздалегідь зробленого користувача, який має мінімум прав у системі. А rpm менеджер намагається зберегти ім'я та групу, які "загорнуто" до пакета. А, з огляду на те, що у системі такого немає, менеджер й попереджає про це.

Відсутній skela

• Новачок
  • *
  • Хай!
« Відповідей #4 : 2006-10-21 14:59:10 »
Та ні в тому і проблема що не хоче працювати
Наприклад, поставив я  amarok ніби все добре поставилось а при запуску показує
[skela@localhost ~]$ amarok
Amarok: [Loader] Starting amarokapp..
Amarok: [Loader] Don't run gdb, valgrind, etc. against this binary! Use amarokapp.
amarokapp: symbol lookup error: /usr/lib/libamarok.so.0: undefined symbol: _ZN9KLineEdit13focusOutEventEP11QFocusEvent
З Mplayer-ом теж
[root@localhost rpm]# mplayer "http://mg.te.ua/redirect.php?movie=2055&disk=1&mirror=http://www.mg.te.ua:3080/"
mplayer: error while loading shared libraries: /usr/lib/libavformat.so.50: cannot restore segment prot after reloc: Permission denied
І ні як не можу зрозуміти в чому проблема
Підкажіть хть може :-/

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #5 : 2006-10-21 15:46:49 »
mockbuild - це спеціальні користувач та група які використовуються при побудові пакетів з допомогою mock. Якщо пакет некоректно написаний і не вказано групу чи користувача для файлів пакету, то використовуватиметься mockbuild. Попередження можна проігнорувати - воно важливе тільки для розробників пакетів.

Я думаю що вам краще не ставити програми руками а використовувати yum (чи yumex) для інсталяції програм з репозиторіїв у мережі, таких як livna.
[Fedora Linux]

Відсутній skela

• Новачок
  • *
  • Хай!
« Відповідей #6 : 2006-10-21 21:12:20 »
Цитата
Я думаю що вам краще не ставити програми руками а використовувати yum (чи yumex) для інсталяції програм з репозиторіїв у мережі, таких як livna.
Діло в тому що я і ставлю як правило все yum-ом, але наприклад Mplayer, mpg123 та інше, він не находить. Поставив amarok так він не загружається (я написав поблему вище). Виходить що він працює не коректно

zzandy

• Гість
« Відповідей #7 : 2006-10-21 21:19:46 »
Як я розумію, ви поставили rpm не до вашої Федори абощо. Візьміть сирці і поставте з них.

Відсутній skela

• Новачок
  • *
  • Хай!
« Відповідей #8 : 2006-10-21 21:57:36 »
Цитата
Як я розумію, ви поставили rpm не до вашої Федори абощо. Візьміть сирці і поставте з них.
А що таке сирці?

zzandy

• Гість
« Відповідей #9 : 2006-10-22 12:37:06 »
Щодо того, що таке сирці на цьому форумі бували серйозні дискусії. Одначе це джнерельні тексти (sources). Розповсюджеються в архівах tar.gz або tar.bz2.

# Качаєте
wget http://www1.mplayerhq.hu/MPlayer/releases/MPlayer-1.0pre8.tar.bz2
# Розпаковуєте
tar xjf MPlayer-1.0pre8.tar.bz2
cd MPlayer
# Вводете три магічні слова
./configure && make && sudo make install
# Користуютеся
mplayer кіно.avi

Чому я і питав про те, що таке поставити. Є багато способів це зробити.
« Змінено: 2006-10-22 12:38:39 від zzandy »

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #10 : 2006-10-22 15:07:29 »
Ставити щось з джерельних кодів - не найкраща ідея в наші часи. А як потім відслідковувати залежності і оновлення?

Цитата
Mplayer, mpg123 та інше, він не находить. Поставив amarok так він не загружається (я написав поблему вище). Виходить що він працює не коректно
А якими сховищами пакунків ви користуєтесь? Звідкіля взагалі брались ті програми?
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній skela

• Новачок
  • *
  • Хай!
« Відповідей #11 : 2006-10-22 18:50:03 »
Цитата
А якими сховищами пакунків ви користуєтесь? Звідкіля взагалі брались ті програми?
З нету rpmfind і щось в тому роді
а амарок грузив через yum
mplayer я вже поставив, а от xmms щось не програє музики, пише що проблема з ліцензією. щось в тому роді.
Підкажіть будласа які ще є програвачі крім amarok i xmms звичайно з графічним інтерфейсом

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #12 : 2006-10-23 13:37:31 »
Цитата
Діло в тому що я і ставлю як правило все yum-ом, але наприклад Mplayer, mpg123 та інше, він не находить. Поставив amarok так він не загружається (я написав поблему вище). Виходить що він працює не коректно

Підключіть до yum-а репозиторій з livna.org. http://rpm.livna.org/configuration.html
[Fedora Linux]

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #13 : 2006-10-23 23:55:16 »
bmp - непоганий музичний програвач.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #14 : 2006-10-24 09:34:50 »
[skela@localhost ~]$ amarok
Amarok: [Loader] Starting amarokapp..
Amarok: [Loader] Don't run gdb, valgrind, etc. against this binary! Use amarokapp.
amarokapp: symbol lookup error: /usr/lib/libamarok.so.0: undefined symbol: _ZN9KLineEdit13focusOutEventEP11QFocusEvent
З Mplayer-ом теж
[root@localhost rpm]# mplayer "http://mg.te.ua/redirect.php?movie=2055&disk=1&mirror=http://www.mg.te.ua:3080/"
mplayer: error while loading shared libraries: /usr/lib/libavformat.so.50: cannot restore segment prot after reloc: Permission denied
І ні як не можу зрозуміти в чому проблема
Підкажіть хть може :-/
[/quote]

Судячи з повідомлень, пакунки поставлені з чужого дистру. Й збірки чи версіі бібліотек не підходять.
Для Федори в неті багато репозитарієв, користуйтеся одним з них.
Якщо користуєтесь rpmfind або rpm.pbone.net, обов'язково вказуйте при пошуку свій дистр (або напевне сумісний) - наприклад, mplayer для федори 5 підійде з федори 3-4 або RHEL4. А ось amarok - малоймовірно, бо зав'язаний на версію КДЕ