З'явилася версія безкоштовного аналога AutoCAD - Draftsight для Ubuntu...
Цитата: fr@nk від 2011-03-21 11:39:16З'явилася версія безкоштовного аналога AutoCAD - Draftsight для Ubuntu...Чи правильно я розумію, що це не є вільне програмне забезпечення? Тоді кому таке добро треба, якщо існують вільні (GPL) програми для цього. Наприклад, ось стаття (рос.) і ось (англ.).(Я у своїй роботі таких програм не використовую, не маю потреби. Тому можу не розуміти, звісно, якихось тонких речей.)
Це не лише не є вільне програмне забезпечення, автори напряму вказують, що ви можете користуватися цією програмою безкоштовно доти, доки вони не визначать ціну на стабільну версію, і лише особисто (не комерційно).
Цитата: yurchor від 2011-03-21 13:04:10Це не лише не є вільне програмне забезпечення, автори напряму вказують, що ви можете користуватися цією програмою безкоштовно доти, доки вони не визначать ціну на стабільну версію, і лише особисто (не комерційно).Дякую за пояснення. Там така довга і нудна EULA. А букв GPL (чи чогось такого) нашвидкуруч я не знайшов.То, ймовірно, топикстартер є просто банальним спамером? Повідомлення ніби й за темою форуму. А чи є це спамом (тобто чи є порушення п. 2.4 правил)?.. Мо, замінити гіперпосилання на текст?
...Поява цієї версії явище позитивне. Оскільки поточна версія тимчасово безкоштовна, рекламу можна вважати добросовісною.
Ось лиш переглянув тему – очікував, що при відповідях у гілці отримаю повідомлення на пошту..