Автор Гілка: Повний чайник. Допоможіть розібратись.  (Прочитано 5640 раз)

Відсутній Nickispeaki

• Дописувач
  • **
  • дописів: 84
  • Бог поможе! ;-)
ммммда! воно то круто, але.... всьо тягнеться з нету!  8-) швидкість до 1МВ, але жжжжжж трафік жре! вже мабуть метрів 100 накачав. наступного разу 2 рази подумаю, чи тре воно мені, чи ні.....
Стану досконалим! :-)

zzandy

• Гість
Диски я пишу в k3b - стандартна програма для цього в кедах. А від гнома в мене порушується травлення, вибач.

Відсутній Nickispeaki

• Дописувач
  • **
  • Бог поможе! ;-)
Диски я пишу в k3b - стандартна програма для цього в кедах. А від гнома в мене порушується травлення, вибач.

ясно! я теж якось от завтра (точніше сьоогодін ;-) ) куплю дисків і спробую , він в мене вже інстальований. А гном мене теж відразу не дуже сподобався, але жжжжж убунту стандартно гномна. Хіба що кубунту поставить.....  До речі, прикольна штука. ВСім початківцям рекомендую. Все що до цього бачиш - НІЩО. ХОча може я і  помиляюся. Досить просто система, всьо прям на мишці і графіці, як і у вінді, все готове до споживання. ;-)  :o

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Цитата
а що набрати, щоб послухати мр3? мр4?
...
Хто якими кодеками користується? є щось подібне до квіктайма альтернативного і клайт пака або хвіда? дівікс?
...
може їм написати, щоб включили підтримку рара?
Отож, як я вже писав - читати, читати, читати.
Для початку запустити яку-небудь консоль (так буде найпростіше і найшвидше). А далі
man apt
man apt-get
Для рара мало б підійте щось на кшталт
apt-get install unrar
Для мультимедіа
apt-get install amarok totem
Хоча чесно кажучи музику і відео я вже давно чую і бачу з коробки (дебіен), так що відверто здивований вашими проблемами.
Ще раз - перечитайте хоча б загальну документацію. На linux.org.ru є непоганий faq (російською мовою, очевидно). На DLOU є ряд речей, котрі вартувало б почитати, щоб зрозуміти, що знати всі бібліотеки, котрі потрібні для роботи якоїсь програми не потрібно. Якщо ви далі працюватимете з дебіен або базованими на ньому збірками (ті ж *убунту), варто час від часу дивитись сюди (українська документація) та сюди(більше документації, але англійською).
« Змінено: 2007-01-09 11:51:34 від miwa »
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
Re: Який Лінукс мені оце встановити?
« Відповідей #34 : 2007-01-12 17:40:08 »
Мені знайомі рекомендували цю систему як наднадійну і дуже невибагливу щодо ресурсів. Справа в тому, що цих ресурсів в мене дуже обмежено - Целерон 366 МГц, 128 оперативної і т.ін.
Стоїть принтер Самсунг МЛ-1210 (лазерний).
Отже, мені потрібна система, в якій може існувати пристойний офіс, здатний відкривати файли будь-якого іншого офісу - як Віндозівського, так і Юніксівського, і роздруковувати їх, а також найпростіший графічний редактор для перегляду і друку основних типів зображень. Вкрай необхідна можливість простої і зручної роботи з Флоппі-дисководами, приводами CD-ROM та USB-flash девайсами. Тобто потрібен якийсь автомаунт, як я розумію. І все таке.

Xubuntu is a complete GNU/Linux based operating system with an Ubuntu base. It is lighter on system requirements and tends to be more efficient than Ubuntu with GNOME or KDE, since it uses the Xfce Desktop environment, which makes it ideal for old or low-end machines, thin-client networks, or for those who would like to get more performance out of their hardware.
Xubuntu is shipped with top quality packages from the Ubuntu archives. Xubuntu will use, as far as possible, GTK2 applications, ensuring maximum efficiency.

Minimum system requirements:
To run the Desktop CD (LiveCD + Install CD), you need 128 MB RAM to run or 192 MB RAM to install. The Alternate Install CD only required you to have 64 MB RAM.
To install Xubuntu, you need 1.5 GB of free space on your hard disk.
Once installed, Xubuntu can run with 64 MB RAM, but it is strongly recommended to use at least 128 MB RAM..

http://www.xubuntu.org/home
http://ubuntu-cdimage.datahop.it/xubuntu/releases/6.06.1/release.1/xubuntu-6.06.1-alternate-i386.iso
« Змінено: 2007-01-12 17:43:05 від nickat »
Best regards,
nickat

Відсутній aleks_ss

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
  • I Love YaBB 2!
Re: Який Лінукс мені оце встановити?
« Відповідей #35 : 2007-01-15 05:03:01 »
Можу порадити Ubuntu 6.06 Live CD До речі, пораджу запустити спочатку саме Live CD, себто біз встановлення системи, поганяти його, подивитись на фічі та баги (або переваги та недоліки), а потім рішатись. Ще до того, цей дистрибутив вліза на 1 диск завдяки тому, що там немає дублювання програм, тобто якщо потрібен поштовик, то він один, а не з 5 як мінімум. Добра підтримка української (правда не при старті), великий репозитарій, сумісна з славнозвісною Debian, дуже прикольний інтерфейс :-) (реверанс в бік африканського дистрибутива) і ще схоже на те, що цей диск можна безкоштовно замовити (подивись на сайті виробника, www.ubuntu.com). Мені сподобався. =)

Щодо принтера, раджу перевірити на сумісність з cups, щось у мене є підозри, що "мозків" у нього замало, якщо є. Перевірити можна на сайті www.linuxprinting.org
« Змінено: 2007-01-15 05:04:58 від aleks_ss »

Відсутній Nickispeaki

• Дописувач
  • **
  • Бог поможе! ;-)
Цитата
а що набрати, щоб послухати мр3? мр4?
...
Хто якими кодеками користується? є щось подібне до квіктайма альтернативного і клайт пака або хвіда? дівікс?
...
може їм написати, щоб включили підтримку рара?
Отож, як я вже писав - читати, читати, читати.
Для початку запустити яку-небудь консоль (так буде найпростіше і найшвидше). А далі
man apt
man apt-get
apt-get install unrar
Для мультимедіа
Хоча чесно кажучи музику і відео я вже давно чую і бачу з коробки (дебіен), так що відверто здивований вашими проблемами.
Ще раз - перечитайте хоча б загальну документацію. На linux.org.ru є непоганий faq (російською мовою, очевидно). На DLOU є ряд речей, котрі вартувало б почитати, щоб зрозуміти, що знати всі бібліотеки, котрі потрібні для роботи якоїсь програми не потрібно. Якщо ви далі працюватимете з дебіен або базованими на ньому збірками (ті ж *убунту), варто час від часу дивитись сюди (українська документація) та сюди(більше документації, але англійською).

E: Could not open lock file /var/lib/dpkg/lock - open (13 Permission denied)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), are you root?

це так про рар....

ідемо далі...

Відсутній Nickispeaki

• Дописувач
  • **
  • Бог поможе! ;-)
Цитата
man apt
man apt-get
apt-get install unrar
Для мультимедіа

E: Could not open lock file /var/lib/dpkg/lock - open (13 Permission denied)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), are you root?

це так про рар....

ідемо далі...[/quote]

мда! з амароком теж саме!  :'(

man apt
man apt-get

занадто круто щоб щось зрозуміти.... висплюся і завтра прочитаю. Потім подумаю і буду робити і читати далі... ЕХ! КОли ж хелп буде написаний ЛЮДСЬКОЮ українською мовою? А не піди туди, не знаю куди, візьму он ту ліб, потім ту, а потім закомпіляч з десяток ядер, ну а от тоді і може інсталиш якусь прогу.....  :(

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
E: Unable ..., are you root?
Схоже, що ви намагаєтесь встановити пакет не як адміністратор, себто root. Пошукайте в менюшках `термінал root'.
Цитата
КОли ж хелп буде написаний ЛЮДСЬКОЮ українською мовою?
Як ви вважаєте, хто повинен писати документацію українською? Розробники? Вони її не знають. Скажіть спасибі, що пишуть хоч англійською, а не якоюсь рідною для себе, наприклад, німецькою чи індійською (до речі, убунту - африканський дистро, якою там мовою розмовляють? :)). Ось поки якийсь українець не напише документацію українською, доти й не буде.

Praporshic

• Гість
Так, знову повторення історії. Пан Nickispeaki йде на тиждень відпочивати та читати форум як гість.