Диски я пишу в k3b - стандартна програма для цього в кедах. А від гнома в мене порушується травлення, вибач.
а що набрати, щоб послухати мр3? мр4?...Хто якими кодеками користується? є щось подібне до квіктайма альтернативного і клайт пака або хвіда? дівікс?...може їм написати, щоб включили підтримку рара?
Мені знайомі рекомендували цю систему як наднадійну і дуже невибагливу щодо ресурсів. Справа в тому, що цих ресурсів в мене дуже обмежено - Целерон 366 МГц, 128 оперативної і т.ін.Стоїть принтер Самсунг МЛ-1210 (лазерний).Отже, мені потрібна система, в якій може існувати пристойний офіс, здатний відкривати файли будь-якого іншого офісу - як Віндозівського, так і Юніксівського, і роздруковувати їх, а також найпростіший графічний редактор для перегляду і друку основних типів зображень. Вкрай необхідна можливість простої і зручної роботи з Флоппі-дисководами, приводами CD-ROM та USB-flash девайсами. Тобто потрібен якийсь автомаунт, як я розумію. І все таке.
Цитатаа що набрати, щоб послухати мр3? мр4?...Хто якими кодеками користується? є щось подібне до квіктайма альтернативного і клайт пака або хвіда? дівікс?...може їм написати, щоб включили підтримку рара?Отож, як я вже писав - читати, читати, читати.Для початку запустити яку-небудь консоль (так буде найпростіше і найшвидше). А даліman aptman apt-getДля рара мало б підійте щось на кшталтapt-get install unrarДля мультимедіаapt-get install amarok totemХоча чесно кажучи музику і відео я вже давно чую і бачу з коробки (дебіен), так що відверто здивований вашими проблемами.Ще раз - перечитайте хоча б загальну документацію. На linux.org.ru є непоганий faq (російською мовою, очевидно). На DLOU є ряд речей, котрі вартувало б почитати, щоб зрозуміти, що знати всі бібліотеки, котрі потрібні для роботи якоїсь програми не потрібно. Якщо ви далі працюватимете з дебіен або базованими на ньому збірками (ті ж *убунту), варто час від часу дивитись сюди (українська документація) та сюди(більше документації, але англійською).
man aptman apt-getДля рара мало б підійте щось на кшталтapt-get install unrarДля мультимедіаapt-get install amarok totemХоча чесно кажучи музику і відео я вже давно чую і бачу з коробки (дебіен), так що відверто здивований вашими проблемами.Ще раз - перечитайте хоча б загальну документацію. На linux.org.ru є непоганий faq (російською мовою, очевидно). На DLOU є ряд речей, котрі вартувало б почитати, щоб зрозуміти, що знати всі бібліотеки, котрі потрібні для роботи якоїсь програми не потрібно. Якщо ви далі працюватимете з дебіен або базованими на ньому збірками (ті ж *убунту), варто час від часу дивитись сюди (українська документація) та сюди(більше документації, але англійською).
E: Unable ..., are you root?
КОли ж хелп буде написаний ЛЮДСЬКОЮ українською мовою?