Автор Гілка: Встановлення Kubuntu 6.10  (Прочитано 5148 раз)

Praporshic

• Гість
Re: Встановлення Kubuntu 6.10
« Відповідей #15 : 2007-01-13 13:55:39 »
Не єдиний, але найпростіший для новачка.

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #16 : 2007-01-13 19:33:32 »
2. swap X MB (X >= об'єм RAM) (так повелося)
Середньовічний забобон.
Якщо хтось користується такою фічею, як suspend to swap - тоді не такий вже забобон... (Я сам нею не користуюся, тому точно судити не можу :))

Відсутній noname

• Новачок
  • *
  • дописів: 11
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #17 : 2007-01-13 20:23:19 »
лінукс переустанлвив...
Перших к-ка разів зайшов нормально а потім лінукс відмовляється запускатися: Вводжу і"мя та пароль,
екран стає чорним а потім повертається знов до сторінки де потрібно ввести і"мя та пароль і так безкінечне число разів. Але в режимі командної строки ім"я та пароль сприймається нормально...
Очевидно перший раз проблема була така сама...
Цікаво що це така коїться  :)...
Знайомий також ставив цей дистрибутив , із цього самого диску і в нього все ок...

Відсутній noname

• Новачок
  • *
  • дописів: 11
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #18 : 2007-01-13 20:27:31 »
Ви зрозуміли правильно. І краще там зробити "нерозмічену область розміром 15 гб", щоб для вас були прозорішими (зрозумілішими) повідомлення встановлювача.

до речі, зробив усе як ви порадили, але виявилось шо Лінукс зресайзив мій диск D:/ і відкусив у нього вільних 10гіг :'(
...вибирав другий пункт як і рекомендувалось...

zzandy

• Гість
« Відповідей #19 : 2007-01-13 20:58:03 »
Якщо хтось користується такою фічею, як suspend to swap

А воно взагалі працює? Я спробував в себе - отримав після завантаження тільки чорний екран.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #20 : 2007-01-13 21:01:57 »
Якщо хтось користується такою фічею, як suspend to swap - тоді не такий вже забобон... (Я сам нею не користуюся, тому точно судити не можу :))
Воно зветься Suspend to disk ;). Я таким на ноуті користуюсь, досить зручно. Свапу зробив саме для цього гіг, бо туди має лягти знімок RAM та ще й те що було має лишитись (може помиляюсь, а може й ні). На стаціонарному компі з гігом мізків свап взагалі можна прибрати.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #21 : 2007-01-13 21:57:40 »
А воно взагалі працює? Я спробував в себе - отримав після завантаження тільки чорний екран.
Працює. Але іноді починає нелінійно глючити, за що я його і викинув. Та взагалі - непатчені ядра то саме тру=)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #22 : 2007-01-13 22:29:13 »
Працює. Але іноді починає нелінійно глючити, за що я його і викинув. Та взагалі - непатчені ядра то саме тру=)
Дивно в мене ванільне 2.6.18.6 + pom + debian logo patch + squashfs, але глюків не помічено (підтримка suspend2 з комплекту ядра). Хіба що Suspend-to-RAM дещо кривий, але я ним не користуюсь. А стосовно тру чи ні - то вже холлівар  ::).

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #23 : 2007-01-13 22:52:16 »
Дивно в мене ванільне 2.6.18.6 + pom + debian logo patch + squashfs, але глюків не помічено (підтримка suspend2 з комплекту ядра).
Я пробував з 2.6.18.3. Точно я причину не виявив, мені здалось, що глюки були якось пов'язані з іксами при aiglx...

Praporshic

• Гість
« Відповідей #24 : 2007-01-13 23:19:58 »
Я пробував з 2.6.18.3. Точно я причину не виявив, мені здалось, що глюки були якось пов'язані з іксами при aiglx...
Якщо відеокартка nVIDIA з "рідним" драйвером (nvidia) то воно й не дивно. Я скільки не намагався змусити систему з ним засинати та просипатись нічого не виходило. Мені воно не загрожує - чипсет SIS, система без 3D...

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #25 : 2007-01-13 23:49:00 »
Якщо відеокартка nVIDIA з "рідним" драйвером (nvidia) то воно й не дивно. Я скільки не намагався змусити систему з ним засинати та просипатись нічого не виходило. Мені воно не загрожує - чипсет SIS, система без 3D...
Нє-а. Radeon 7500 з фрішним драйвером (іншого нема=).

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
« Відповідей #26 : 2007-01-14 14:41:26 »
лінукс переустанлвив...
Перших к-ка разів зайшов нормально а потім лінукс відмовляється запускатися: Вводжу і"мя та пароль,екран стає чорним а потім повертається знов до сторінки де потрібно ввести і"мя та пароль і так безкінечне число разів.

Але в режимі командної строки ім"я та пароль сприймається нормально...

Я колись теж мав такий менінгіт, коли в Х-ах не міг залогуватись, а в консолі/терміналі  міг.
Після того як заглянув в /var/log/messages то побачив що причина є банальна - немає достатньо вільного місця на /tmp - коли я логуюсь в KDE воно намагалось  створити тимчасові файли в /tmp/kde-USERNAME, /tmp/ksocket-USERNAME директоріях і на тому обламувалось.

Подивись, може в тебе якраз такий випадок, для цього виконай в консолі шось схоже на це:
[@home]$ df -hT /tmp
Filesystem    Type    Size  Used Avail Use% Mounted on
/dev/hda1     ext3     15G  9.9G  3.7G  73% /

якщо use 100% то можеш спокійно повидаляти з /tmp все на що вистачить прав, і тоді спробувати залогуватись ще раз.

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
« Відповідей #27 : 2007-01-15 17:50:45 »
2. swap X MB (X >= об'єм RAM) (так повелося)
Середньовічний забобон.
тоді http://tldp.org/HOWTO/Partition/requirements.html (від 26.12.2005) пункт 4.4 теж...

В мене стоїть SUSE, яку часто називають дуже прожерливою, так от в мене свапу зайнято ~140 мегабайтів при пів гігах оперативки (я відкрив ~20 вкладок у firefox-і, шість документів в OpenOffice, на всіх біла 200 сторінок, і відкрив у kpdf книжку на 500 сторанках).
а ось і сценарій коли знадобився swap, до речі досить реальний. Автор цього сценарію swap собі таки зробив.

Коли зараз у людей по декілька гіг пам'яті, користуватися цим "правилом" нерозумно - пусте гаяння місця.
Коли зараз у люде по делілька сотень гіг дискового простору розумно виділити хоча б 0.5Гіг чи навідь 1Гіг для swap. Тим паче, що про апаратну конфігурацію системи, та про її типові задачи noname нічого не казав. А робити якись припущення не розумно.

Я не сперечиюсь що при 1GB RAM та типових задачах домашньго комп'ютера swap можна і не робити. Але, як я  і писав НМД краще його всеж зробити - "сonventional wisdom". swap X MB (X >= об'єм RAM) - "just a rule of thumb". Позбутися його можна завжди і це легше ніж створювати його при потребі.

Сподіваюсь що / та /home на різних розділах ні у кого заперечень не викликають...
« Змінено: 2007-01-15 17:57:40 від nickat »
Best regards,
nickat

Відсутній Nickispeaki

• Дописувач
  • **
  • дописів: 84
  • Бог поможе! ;-)
« Відповідей #28 : 2007-01-30 19:42:36 »

Дивно! У мене  відеокартка nVIDIA GeForce 7300 256 MV, Asus, Мінт 2.1 (убунту). Дуже добре все скидає на вінт, засинає, і дуже добре прокидається! (швидко! ) тільки пароля питає... набридає вводити . ото я вже й думаю.... може просто вимикати? Тоді у мене система вантажиться автоматом і без паролю...  але не так швидко.

Чи є якийсь прикол типу автозавантаження під Лінукс?
Стану досконалим! :-)

Відсутній Nickispeaki

• Дописувач
  • **
  • дописів: 84
  • Бог поможе! ;-)
« Відповідей #29 : 2007-01-30 19:48:10 »
Цитата
відрізало диск Д
мдя! треба було таки третій варіант вибирати! я от так і буду робити надалі.....

а то автоматика невідомо куди нас заведе!  :-/
« Змінено: 2007-01-30 19:51:47 від Nickispeaki »
Стану досконалим! :-)