Цитата: nickat від 2007-01-12 18:04:222. swap X MB (X >= об'єм RAM) (так повелося)Середньовічний забобон.
2. swap X MB (X >= об'єм RAM) (так повелося)
Ви зрозуміли правильно. І краще там зробити "нерозмічену область розміром 15 гб", щоб для вас були прозорішими (зрозумілішими) повідомлення встановлювача.
Якщо хтось користується такою фічею, як suspend to swap
Якщо хтось користується такою фічею, як suspend to swap - тоді не такий вже забобон... (Я сам нею не користуюся, тому точно судити не можу )
А воно взагалі працює? Я спробував в себе - отримав після завантаження тільки чорний екран.
Працює. Але іноді починає нелінійно глючити, за що я його і викинув. Та взагалі - непатчені ядра то саме тру=)
Дивно в мене ванільне 2.6.18.6 + pom + debian logo patch + squashfs, але глюків не помічено (підтримка suspend2 з комплекту ядра).
Я пробував з 2.6.18.3. Точно я причину не виявив, мені здалось, що глюки були якось пов'язані з іксами при aiglx...
Якщо відеокартка nVIDIA з "рідним" драйвером (nvidia) то воно й не дивно. Я скільки не намагався змусити систему з ним засинати та просипатись нічого не виходило. Мені воно не загрожує - чипсет SIS, система без 3D...
лінукс переустанлвив...Перших к-ка разів зайшов нормально а потім лінукс відмовляється запускатися: Вводжу і"мя та пароль,екран стає чорним а потім повертається знов до сторінки де потрібно ввести і"мя та пароль і так безкінечне число разів. Але в режимі командної строки ім"я та пароль сприймається нормально...
[@home]$ df -hT /tmpFilesystem Type Size Used Avail Use% Mounted on/dev/hda1 ext3 15G 9.9G 3.7G 73% /
В мене стоїть SUSE, яку часто називають дуже прожерливою, так от в мене свапу зайнято ~140 мегабайтів при пів гігах оперативки (я відкрив ~20 вкладок у firefox-і, шість документів в OpenOffice, на всіх біла 200 сторінок, і відкрив у kpdf книжку на 500 сторанках).
Коли зараз у людей по декілька гіг пам'яті, користуватися цим "правилом" нерозумно - пусте гаяння місця.
Цитата: Cthulhu від 2007-01-13 22:52:16Я пробував з 2.6.18.3. Точно я причину не виявив, мені здалось, що глюки були якось пов'язані з іксами при aiglx...Якщо відеокартка nVIDIA з "рідним" драйвером (nvidia) то воно й не дивно. Я скільки не намагався змусити систему з ним засинати та просипатись нічого не виходило. Мені воно не загрожує - чипсет SIS, система без 3D...
відрізало диск Д