Цитата: Сергій Єгоров від 2007-01-24 00:32:47Чим завгодно. Але лише від рута. Звичайному користувачу туди зась.а як це зробити? як зайти рутом? (пс: як я вже не раз казав я в убунту, а там дефолтом вантажиться звичайний користувач)
Чим завгодно. Але лише від рута. Звичайному користувачу туди зась.
To use a "root" terminal, type "sudo -i" at the command line.
Цитата: student від 2007-01-24 01:19:42таймаут стоїть,але це НЕ ДОПОМАГАЄТаймаут часом не рівний 0 ? Бо якщо так, то час очікування рівний не 0, а infinity
таймаут стоїть,але це НЕ ДОПОМАГАЄ
Таймаут стоїть, а є рядок накшталт цього:Цитатаdefault 0??
default 0
Для цього має бути щось накшталт "Виконати від імені". Якщо ні, то завжди є sudo.
Я мабуть зроблю мувік, в якому буде все видно, як і шо завантажується і шо де прописано, і кину на нього посилання
chmod -x /bin/su
Якщо користуємось su, то вказувати root не обов'язково .
Та просто ніхто не доганяє, подиваись то напиши то, якшо все воно уже прописано, а ОСи не завантажуються самостійнотаймаут =5дефолт у мене =11 - Віндовс0 - Linux ...
мій грубівський файл(/boot/grub/menu.lst):
У вас декілька linux-ів?Найвірогідніше, ваш груб читає menu.lst з іншого розділу.
Цитата: Михайло Даниленко від 2007-01-26 09:26:52У вас декілька linux-ів?Найвірогідніше, ваш груб читає menu.lst з іншого розділу.на двох ехт3 стоїть по убунту. один з них вже помер. (той що поновіший! )
треба буде відформатувати, оскільки, видно ,я туди вже не зайду....
# grub> root (hdX,Y)> setup (hdZ)> quit
Цитата: Nickispeaki від 2007-01-27 03:02:30Цитата: Михайло Даниленко від 2007-01-26 09:26:52Найвірогідніше, ваш груб читає menu.lst з іншого розділу.на двох ехт3 стоїть по убунту. один з них вже помер. (той що поновіший! )Про що й іде мова. Ваш груб читає з того розділу, з якого його в останній раз встановлювали.
Цитата: Михайло Даниленко від 2007-01-26 09:26:52Найвірогідніше, ваш груб читає menu.lst з іншого розділу.на двох ехт3 стоїть по убунту. один з них вже помер. (той що поновіший! )
Найвірогідніше, ваш груб читає menu.lst з іншого розділу.
Ні в якому разі! Інакше ви взагалі нікуди не зайдете.Зробіть на кшталт такого:Код: [Вибрати]# grub> root (hdX,Y)> setup (hdZ)> quitАле потрібно підставити свої hd.hdX,Y - розділ, на якому встановлено робочу системуhdZ - жорсткий диск, з якого йде завантаження (власне, куди треба перевстановити grub).
sudo cp /media/hda5/boot/grub/menu.lst /media/hda5/boot/grub/menu.lst_backupgksudo gedit /media/hda5/boot/grub/menu.lst
Код: [Вибрати]# grub> root (hdX,Y)> setup (hdZ)> quitі ДЕ таке робити?