Автор Гілка: "GRUB" ВЕЛИКА ПРОБЛЕМА  (Прочитано 8386 раз)

Відсутній Nickispeaki

• Дописувач
  • **
  • дописів: 84
  • Бог поможе! ;-)
Re: "GRUB" ВЕЛИКА ПРОБЛЕМА
« Відповідей #45 : 2007-01-28 23:59:50 »
проїхали! я вже поставив мінт 2.1 бі на хда6. так що груб почистив. Тепер у мене лінух як вінда на автоматі завантажується! навіть пароля не запитую, таймаут 0. груб теж на хда6. кудись верхній рядок із груба пропав (там де пишеться груб така-то версія), але всьо супер працює!

а хда5 (із померлим убунту 6) я таки відформатував! так як якийсь партішн менеджер (а він же в мене не один!  ::) )  під лінух відмовився ц е робить, то під вінду партішн меджиком 2005 відформатував. Дивно, що він при форматуванні відгрібає 99,5 МВ .... лінух при ехт3 відгрібає 115, 68 мВ (це при розмірі розділу в 3 ГБ).

Так що я задоволений всім. Особливо Мінтом.
Стану досконалим! :-)

Відсутній student

• Новачок
  • *
  • дописів: 21
« Відповідей #46 : 2007-02-11 20:50:32 »
Переставив Linux, але залишаеться все таж сама проблема виводится список ОС,а вибір всеодно доводиться робити руцями. Переконфігурування GRUB за допомогою Live CD не допомагає, timeout не працює хоч і прописаний,
ОС яка повинна завантажуватися по замовчуванню виділяеться в списку, а далі як я казав руцями
Хто знає шо воно за таке одпишіть
Переформатував весь ЖД, поставив Віндовс
Знову поставив Лінукс, але тепер по черзі пробував, Убунту, Едюбунту і Кубунту, розділи під лінукс форматував при кожному встановленні, щоб знищити попердній груб, проблема залишаеться ве таж сама оси ставляться, список відображається, таймаут стоїть 10 сек,і нічого саме не завантажується, тільки ентером >:(
І ше одна така штука, як зайти від рута в цих осах, бо не можу змінити настройки груба, не знаю пароля
« Змінено: 2007-02-11 20:58:00 від student »
В голове моей опилки да да да....

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #47 : 2007-02-11 23:47:44 »
...розділи під лінукс форматував при кожному встановленні, щоб знищити попердній груб...
Не допоможе, бо судячи з усього, ви ставили grub у mbr. Тобто знищити його не вийде. Відформатувавши розділ можна його тільки примусити перестати працювати (він втратить місце звідки вантажити stage1/1.5/2, а отже не зможе працювати з файловими системами). Для знищення треба перерозбивати ЖД чи встановлювати щось (хочаб той же grub) зверху.
Цитата
...таймаут стоїть 10 сек,і нічого саме не завантажується, тільки ентером...
Ну це вже якась містика. Завжди з підозрою відносився до ноутбуків.
Цитата
...як зайти від рута в цих осах...
su

Відсутній student

• Новачок
  • *
  • дописів: 21
« Відповідей #48 : 2007-02-14 00:21:41 »
привіт чуваки нарешті налаштував кубуну під інтерне, не можу відредагувати права на доступ до menu.lst говорить що у вас немає прав на зміну хоч я і прописаний в узерах з первичною групою рут, якою командою з консолі можна відредагувати цей файл від імені su
« Змінено: 2007-02-14 00:48:42 від student »
В голове моей опилки да да да....

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
« Відповідей #49 : 2007-02-14 09:01:12 »
Вже було в цій же гілці. Я давав посилання.

Все пішло по новому колу? ("...Але не мала баба клопоту - купила порося" От Вінта)
Roman Suprotkin

Відсутній pyshkin-ua

• Новачок
  • *
  • дописів: 8
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #50 : 2007-02-15 00:22:12 »
Поставив собі ASP 11.2 разом з віндою, а лінух грузитися не хоче і груб пише Eror 18 і більше нічого не грузиться :( Поясніть будь-ласка що це за помилка і як з нею боротися.Наперед дякую :)

Відсутній Nickispeaki

• Дописувач
  • **
  • дописів: 84
  • Бог поможе! ;-)
« Відповідей #51 : 2007-02-15 02:35:27 »
привіт чуваки нарешті налаштував кубуну під інтерне, не можу відредагувати права на доступ до menu.lst говорить що у вас немає прав на зміну хоч я і прописаний в узерах з первичною групою рут, якою командою з консолі можна відредагувати цей файл від імені su
а отак? -

gksudo gedit /boot/grub/menu.lstабо ще так-

gksudo gedit /media/hda5/boot/grub/menu.lstу мене був груб на 5 розділі. зараз, здається на третьому. тому зараз підходить верхній рядок -лінукс на 3 розділі, і .
« Змінено: 2007-02-15 02:36:13 від Nickispeaki »
Стану досконалим! :-)

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #52 : 2007-02-15 09:47:48 »
Поставив собі ASP 11.2 разом з віндою, а лінух грузитися не хоче і груб пише Eror 18 і більше нічого не грузиться :( Поясніть будь-ласка що це за помилка і як з нею боротися.Наперед дякую :)
Судячи з помилки - ви встановили лінукс в кінці великого диску, і біос не може читати звідти - а груб читає диск саме через біос. Наприклад, у мого біоса, здається, "стеля" 128 Gb, і мені воно раз відмовилося вантажити тільки збудовану систему на розділі близько кінця 200 Gb диску. Якщо біос старий - ліміт може бути меншим, наприклад 32 чи 8 Gb.
« Змінено: 2007-02-15 10:02:25 від ISBear »