Автор Гілка: Яку ОС вибрати?  (Прочитано 38620 раз)

zzandy

• Гість
Re: Яку ОС вибрати?
« Відповідей #30 : 2007-02-08 17:15:56 »
Класна ОС, поздоровляю.

P.S.: Знайди хоч час на те, щоб уважно прочитати, як вона називається. ;)
« Змінено: 2007-02-08 17:17:43 від zzandy »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #31 : 2007-02-08 18:08:55 »
SuSE Enterprise - Linux з доповненнями від Novell. Взагалі, якби я обирав дистр для досить великої фірми то обрав би саме його - один з кращих дистрів що я бачив.

Відсутній iip))

• Графоман
  • дописів: 277
  • Перекладач KDE, openSUSE...
« Відповідей #32 : 2007-02-08 20:58:23 »
А як на сьогоднішній день з Українізацією suse? На Lafox.Net пишуть, що він не українізований.

Зазирніть сюди. Ці скріни зроблені в сюзі, але пакети локалізації треба брати і ставити власноруч.
Дякуємо, п. Андрію за ці знімки екрана  ;)
Щодо стану українізованості SUSE, ось тут можна подивитись на статистику. Мушу додати, що перекладав я самотужки і на швидку руку. Отже, якщо бачите якісь помилки чи куструбаті фрази, то не соромтеся або мені надіслати ел. листа, або написати звіт в багзилу.
"You should not be satisfied with being a victim, nor with being a survivor. You should aim to be a conqueror." "Now, go do the right thing!" Dr. Laura

Відсутній Malyshka

• Новачок
  • *
  • дописів: 26
  • Ми втілюємо Ваші мрії!
« Відповідей #33 : 2007-02-08 21:03:01 »
Цитата
Знайди хоч час на те, щоб уважно прочитати, як вона називається.

Вибачте за мою наглість задати таке запитання. Помилки можуть бути в кожного, я просто хотів почути думку фахівців цієї справи, а не насміхання. А те, що я забіг з потом на чолі, швидко написав повідомлення, навіть не маючи часу перечитати його, побіг далі - вибачте будь-ласка за помилку.

Я завжди вважав, що форуми створюють для того, щоб допомагати людям розібратися, а не насміхатися з того, що вони незнають, чи неможуть, чи роблять, все таки, випадково - але це не так, тут ще таки й вміють насміхатися.

Знаєте А ...  є така прекрасна українська приказка: "Краще сім раз відмір, а один раз відріж". Так я краще сім раз переконаю себе, що я на правильному шляху і один раз пройду цей шлях.

І на останне, кому потрібен Linux SuSE Interprise  звертайтесь я поділюся.
Ви спитаєте за скільки? Я відповім: "Він ж безкоштовний".
« Змінено: 2007-02-08 21:11:38 від Malyshka »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #34 : 2007-02-08 21:52:31 »
Взагалі, помилка linuks замість linux - це де-що з іншого роду ;).
Стосовно "безкоштовний" SuSE Enterprise - якщо будете роздавати задарма - Вам нічого ніхто не зможе сказати. Якщо хоч за запис або за носій візьмете - це вже піратство (така у них ліцензія).

zzandy

• Гість
« Відповідей #35 : 2007-02-08 22:37:01 »
Я колись користувався SLED-ом (доречі, придбав його на opensource.com.ua). Мені особливо сподобалося в SUSE Linux Enterprise Desktop як просто включається XGL - клац одну кнопку і все працює. Але там за середовище стоїть Гном - це, звісно, як кому, а мені не підходить, тому я повернувся на openSUSE.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #36 : 2007-02-09 01:10:10 »
SUSE Linux Enterprise Desktop
У тому, яка літера друга - немає значення. Не вірите - подивіться на логотип. До 10 версії воно називалось S.u.S.E.

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
  • дописів: 156
« Відповідей #37 : 2007-02-09 08:55:18 »
Я завжди вважав, що форуми створюють для того, щоб допомагати людям розібратися, а не насміхатися з того, що вони незнають, чи неможуть, чи роблять, все таки, випадково - але це не так, тут ще таки й вміють насміхатися.
благородно, але наївно... форуми існують для самоствердження. іноді -- у формі допомоги людям, але частіше -- у формі висловлювання власних думок (в кращому випадку) та насміхання з думок інших. а думки, окрім як в інтернеті, висловити нема де (на лавці біля парадного -- не варіант, бо там до обговорення linux'ів ще років двадцять тре почекати).
«it’s quite easy if you don’t know how» (c) douglas adams

Відсутній Malyshka

• Новачок
  • *
  • дописів: 26
  • Ми втілюємо Ваші мрії!
« Відповідей #38 : 2007-02-09 09:21:32 »
Я поставив SuSU Linux Enterprise n на свій ноутбук з процесором 1.8 Ггц, оперативна пам_ять 256 Мб. При завантаженні машина підвисає, а через якихось 10хв роботи починає працювати краще, але всеодно не так як під ЕксПе. Підкажіть будь-ласка, де можна стягнути книжечку для таких чайників як я і налаштувати мою систему. Можливо мені потрібно змінити версію Linux на іншу, щоб покращити швидкодію компутера?
Вибачаюся, можливо моє питання звучить некоректно.
Дякую за Ваші відповіді.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #39 : 2007-02-09 10:33:06 »
Я поставив SuSU Linux Enterprise n на свій ноутбук з процесором 1.8 Ггц, оперативна пам_ять 256 Мб. При завантаженні машина підвисає, а через якихось 10хв роботи починає працювати краще, але всеодно не так як під ЕксПе.
Замало інформації. На чому підвисає? За яких умов починає працювати швидше?

Взагалі-то я міг би вам порадити поставити слаку (щоб там не казали, а через bsd-скрипти вантажиться вона найшвидше з того, що я бачив), але тоді прийде gvy і оголосить мене ворогом народу. Та й жорстоко це трохи:) Але якщо зважитесь на такий подвиг, можете звертатись з питаннями.

форуми існують для самоствердження. іноді -- у формі допомоги людям, але частіше -- у формі висловлювання власних думок (в кращому випадку) та насміхання з думок інших.
Факт ;D Особисто я на LOU ходжу флудити, а на LOR - гадити в толксах  ::)
« Змінено: 2007-02-09 10:33:44 від Cthulhu »

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
« Відповідей #40 : 2007-02-09 11:06:15 »
Я поставив SuSU Linux Enterprise n на свій ноутбук з процесором 1.8 Ггц, оперативна пам_ять 256 Мб.
я не спеціаліст (автоматично пригадується геніальний фільм "великий лебовськи"), але... що б я найперше зробив з такою машинкою -- додав би ще двічі по 256 мб, і можна було б спокійно жити ще рік-два =) часи, коли з 256 чи навіть 512 мб можна було спокійно працювати, відходять у минуле, як колись було з 16 кб, 128 кб, 512 кб тощо...

p.s. в мене suse linux 10.1 (kde) цілком пристойно крутиться на 900 мгц + 640 мб; візуально інтерфейс трохи інертніший за win xp, але не настільки, щоби кидати помідорами =)
« Змінено: 2007-02-09 13:07:02 від tivasyk »

zzandy

• Гість
« Відповідей #41 : 2007-02-09 11:07:55 »
... з процесором 1.8 Ггц, оперативна пам_ять 256 Мб ...

Можливо не на десять хвилин, а трохи менше? Це може бути через те, що у вас мало оперативки. Треба повідключати деякі сервіси. А мережа у вас є? Такі підвисяння можуть походити звідти.

P.S.: Яка літера друга - u чи U, дійсно не принципово, але зараз воно називається SUSE - без точок і малих літер.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #42 : 2007-02-09 11:42:00 »
часи, коли з 256 чи навіть 512 мб можна було спокійно працювати, відходять у минуле, як колись було з 16 кб, 128 кб, 512 кб тощо...
Ви помиляєтесь. Ні, зрозуміло, що для вісти того буде замало, але для лінукса - вище даху. Я оце восени потратив 60 баксів і докупив собі додаткових 512. Потім сидів і думав, навіщо я це зробив, все одно більше двохсот-трьохсот одночасно ніколи не забивається (навіть з OOo i вогнелисом), а принципового виграшу в швидкодії це не дає.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #43 : 2007-02-09 13:04:49 »
Ви помиляєтесь. Ні, зрозуміло, що для вісти того буде замало, але для лінукса - вище даху. Я оце восени потратив 60 баксів і докупив собі додаткових 512. Потім сидів і думав, навіщо я це зробив, все одно більше двохсот-трьохсот одночасно ніколи не забивається (навіть з OOo i вогнелисом), а принципового виграшу в швидкодії це не дає.
Вам легше. В мене на домашньому завжди зайнято близько 700 метрів - у VMWare Server працюють Solaris Nevada та FreeBSD 6.2. Мені менше гіга - вже мало.

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
« Відповідей #44 : 2007-02-09 13:09:47 »
часи, коли з 256 чи навіть 512 мб можна було спокійно працювати, відходять у минуле, як колись було з 16 кб, 128 кб, 512 кб тощо...
Ви помиляєтесь. Ні, зрозуміло, що для вісти того буде замало, але для лінукса - вище даху.
гхм... хочеться сперечатися, але малувато фактажу. пошукаю в мережі (бо самому експерементувати -- і часу жаль, і далеко не певен, що мій невисокий рівень досвіду з linux дозволить збудувати коректні тести), як щось знайду -- ще повернуся до теми =)

p.s. мову ніяк не веду про роботу з текстовим інтерфейсом. тобто, якщо мали на увазі нормальну роботу з 256 мб в консолі -- краще одразу заспокойте мене =)
« Змінено: 2007-02-09 13:11:31 від tivasyk »