Я поставив SuSU Linux Enterprise n на свій ноутбук з процесором 1.8 Ггц, оперативна пам_ять 256 Мб. При завантаженні машина підвисає, а через якихось 10хв роботи починає працювати краще, але всеодно не так як під ЕксПе.
$ top -c
Я поставив SuSU Linux Enterprise n на свій ноутбук з процесором 1.8 Ггц, оперативна пам_ять 256 Мб. При завантаженні машина підвисає, а через якихось 10хв роботи починає працювати краще, але всеодно не так як під ЕксПе. Підкажіть будь-ласка, де можна стягнути книжечку для таких чайників як я і налаштувати мою систему. Можливо мені потрібно змінити версію Linux на іншу, щоб покращити швидкодію компутера? Вибачаюся, можливо моє питання звучить некоректно.Дякую за Ваші відповіді.
гхм... хочеться сперечатися, але малувато фактажу. пошукаю в мережі (бо самому експерементувати -- і часу жаль, і далеко не певен, що мій невисокий рівень досвіду з linux дозволить збудувати коректні тести), як щось знайду -- ще повернуся до теми =)
p.s. мову ніяк не веду про роботу з текстовим інтерфейсом. тобто, якщо мали на увазі нормальну роботу з 256 мб в консолі -- краще одразу заспокойте мене =)
These are the minimal hardware requirements to run Zenwalk in Xwindow mode, with correct performance (some lower configs work - ie : PII - , but might be slow) : * Pentium III class processor * 128 Mb RAM * 2Gb HDD
проц було "загальмовано" з 450 до 250, але докинуто до 192 мізків. На цьому нормально піднявся гном, вогнелис та еволюшен.
Музика грала, навіть кіно трохи було.
І вогнелис? O_o
Приклад про P1 вище - це якщо з певною натяжкою і в міру допустимими гальмами. ***А якщо знести xfce і поставити, скажімо, openbox, то ці вимоги можна ще більше опустити.
Свого часу пропрацювавши майже рік в консолі FreeBSD відчував лише одну незручність - 12 віртуальних консолей замало (3-4 - ssh, 4-5 - links, 1 - mc, 1 - centericq, 1 - mpd: замало консолей на броузер + ssh, особливо якщо читати доку);....
/me уявив собі початківця (з чого власне і розпочалась розмова), котрий знесе такий звичний (хоч і в дідька незручний направду) ВінХР заради "відкритої коробки" :о))
Цитата: miwa від 2007-02-09 18:27:20Свого часу пропрацювавши майже рік в консолі FreeBSD відчував лише одну незручність - 12 віртуальних консолей замало (3-4 - ssh, 4-5 - links, 1 - mc, 1 - centericq, 1 - mpd: замало консолей на броузер + ssh, особливо якщо читати доку);....man screen до просвітлення
А повному початківцю в середньому до лампи, на чому сидіти
Взагалі, помилка linuks замість linux - це де-що з іншого роду .Стосовно "безкоштовний" SuSE Enterprise - якщо будете роздавати задарма - Вам нічого ніхто не зможе сказати. Якщо хоч за запис або за носій візьмете - це вже піратство (така у них ліцензія).
Почитайте оцей баян, якщо ще не читали.
У них своя версія GPL? ;-)
Цитата: Володимир Лісівка від 2007-02-09 19:26:01У них своя версія GPL? ;-)На жаль, у них навіть не GPL - а своя ліцензія.У якій явно прописана заборона отрибувати будь-яку винагороду (навіть для компенсаціі своїх видатків) за розповсюдження, встановлення та підтримку Сюзі. Зміни у ліцензіі з`явилися, якщо не помиляюся, з 10ї версіі. Це була одна з головних причин, чому я відмовився ставити знайомим та замовникам сюзе.Звичайно, якщо ви викинете інсталер, яст та ще дещо - залишок йде за за звичайною GPL, але те, що залишиться сюзею назвати вже буде важко й воно буде помітно гірше за інші дистри.