Автор Гілка: Яку ОС вибрати?  (Прочитано 38623 раз)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: Яку ОС вибрати?
« Відповідей #60 : 2007-02-12 13:52:20 »
дякую, почитав. сон рябої кобили, шкода часу. якщо ваша ласка, в трьох словах -- яка центральна ідея цього опусу, і її зв'язок з моїм попереднім постом? краще в особисту пошту чи в icq, мабуть, щоби форум не засмічувати.
Класний підхід - текст за посиланням не прочитати, а попросити переказати. Мовляв, кобила там. Бурхлива овація. Якщо ви не вловили зв' язку з вашим постом, на який я відповів, раджу вам його (пост ваш), ще разок перечитати, а потім ще й текст, уважненько, можна занотовуючи=)

щодо теми про 256 мб для linux/kde... таки не знайшов ще у мережі якогось звіту з порівнянням роботи одного й того ж "графічного" дистра на одній і тій же машині з пам'яттю 256 та 512 мб (для прикладу). шукаю.
Системні вимоги одного сучасного дистрибутиву я вже навів. Що ж ви там таке страшне шукаєте?

але ось зараз просто поглянув на пару гістограм у системному вартовому...
По-перше, в таких випадках дають скріншотик з топом. А по-друге, у вас сюзя. Не хочу нікого ображати чи затівати дискусію, але я б нею не став користуватись. Здогадайтесь, чому.))

пам'ять, зайнята програмами -- близько 280-300 мб (вже більше 256), ще близько 200 мб -- кеш... всього зайнято 627 із 640 мб (що, наскільки я зрозумів, переглядаючи дописи в мережі про використання пам'яті у linux) є нормою; файл підкачки -- використано 140 мб із... 2-гігабайтного розділу
Лінки, будь-ласка. І топ, мені цікаво чим це ви примудряєтесь так забити пам'ять. І це таки не є нормою.

не так?
=) Давайте-но я проясню одну річ. Мова тут не йде під машини для якихось конкретних задач, тут норм ніяких не існує. Мова йде про середній десктоп загального призначення.
« Змінено: 2007-02-12 13:52:36 від Cthulhu »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #61 : 2007-02-12 14:06:44 »
Не хочу нікого ображати чи затівати дискусію, але я б нею не став користуватись. Здогадайтесь, чому.))
Щось мені підказує, що не стали б користуватись з тієї самої причини, що я не користуюсь слакою. А чому не бажаєте затівати дискусію, то це як 2+2 - тут забагато плюсометніків 8-)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #62 : 2007-02-12 14:41:27 »
Щось мені підказує, що не стали б користуватись з тієї самої причини, що я не користуюсь слакою. 8-)
А що, можуть бути причини не користуватися слакою? O_o :o  ;)

А чому не бажаєте затівати дискусію, то це як 2+2 - тут забагато плюсометніків
Хай мені дадуть плюсомет, я хочу застрелитись сам :P

Praporshic

• Гість
« Відповідей #63 : 2007-02-12 14:47:58 »
А що, можуть бути причини не користуватися слакою? O_o :o  ;)
Звісно. Наприклад - існування Debian, RedHat, LFS, Gentoo.  [smiley=18.gif] :P

Він працює лише коли підтверджено власника за допомогою аналізу ДНК та має запобіжник що не дає стріляти в себе.  [smiley=an.gif]

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #64 : 2007-02-12 14:57:27 »
Звісно. Наприклад - існування [...] Gentoo.  [smiley=18.gif] :P
Це гента є причиною не користуватись слакою? Піду нап'юсь.  :'(

Він працює лише коли підтверджено власника за допомогою аналізу ДНК та має запобіжник що не дає стріляти в себе.  [smiley=an.gif]
...та видається тільки білим чоловікам віком від 21го року за наявності довідки про відсутність венеричних захворювань і характеристики від християнського священника ;D ;D

Praporshic

• Гість
« Відповідей #65 : 2007-02-12 15:10:45 »
Це гента є причиною не користуватись слакою? Піду нап'юсь.  :'(
Є такі особистості, для яких воно так (бо схоже на FreeBSD). Для мене - згоден, краще вже слаку взяти. Хоч в мене і алергія на BSD-style.
А взагалі, так найкраща система - FreeLSD. Чому - шукайте на bash.org.ru.

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
  • дописів: 156
« Відповідей #66 : 2007-02-12 15:24:18 »
дякую, почитав. сон рябої кобили, шкода часу. якщо ваша ласка, в трьох словах -- яка центральна ідея цього опусу, і її зв'язок з моїм попереднім постом?
Класний підхід - текст за посиланням не прочитати, а попросити переказати.
ну з чого ви взяли, що я не прочитав того опусу? прочитав, від а до я -- тому й жаль часу =) і таки ні, не просив переказати -- просив у трьох словах передати суть, бо не второпав, як воно дотикається до мого попереднього посту; про всяк випадок таки процитую себе:

Я поставив SuSU Linux Enterprise n на свій ноутбук з процесором 1.8 Ггц, оперативна пам_ять 256 Мб.
що б я найперше зробив з такою машинкою -- додав би ще двічі по 256 мб, і можна було б спокійно жити ще рік-два =) часи, коли з 256 чи навіть 512 мб можна було спокійно працювати, відходять у минуле, як колись було з 16 кб, 128 кб, 512 кб тощо...
яким чином черговий опус про те, як відома всім коропрація використовує довірливих покупців для збивання грошества, роз'яснює, чому я не правий, радячи додати ще 256 мб пам'яті людині, що поставила sled? і тут -- наступний глибокий коментар:

А по-друге, у вас сюзя. Не хочу нікого ображати чи затівати дискусію, але я б нею не став користуватись. Здогадайтесь, чому.
ні, не хочу здогадуватися. я вважаю, що кожен дистр має право на життя, якщо він встановлений хоча б на одній машинці у світі. а вам пропоную перечитати оригінальний пост ще раз:

Я поставив SuSU Linux Enterprise n на свій ноутбук з процесором 1.8 Ггц, оперативна пам_ять 256 Мб.
людина якраз і веде мову про suse, вона (чи то він) її вже встановила і дивується, чому машинка повільно ворушиться. якщо моя пропозиція (+256 мб) здається вам ідіотською -- то запропонуйте правильне вирішення проблеми, га? про "поставити slackware" я вже здогадався, але чи є інші варіанти?

Системні вимоги одного сучасного дистрибутиву я вже навів. Що ж ви там таке страшне шукаєте?
все просто: шукаю якісь тести linux (будь-якого графічно-орієнтованого дистра) на двох пк, ідентичних за винятком об'єму пам'яті (бажано 256 та 512 мб). якщо маєте такі лінки під рукою -- буду вдячний.

пам'ять, зайнята програмами -- близько 280-300 мб (вже більше 256), ще близько 200 мб -- кеш... всього зайнято 627 із 640 мб (що, наскільки я зрозумів, переглядаючи дописи в мережі про використання пам'яті у linux) є нормою; файл підкачки -- використано 140 мб із... 2-гігабайтного розділу
Лінки, будь-ласка. І топ, мені цікаво чим це ви примудряєтесь так забити пам'ять. І це таки не є нормою.
лінки на дописи про те, що linux (принаймні suse) займає всю наявну пам'ять під кеш? гхм, я думав, що такі речі досить неважко знайти за найменшого бажання... приміром:
= linux memory management or 'why is there no free ram?'
= low amount of free memory

думаю, там єсть зрозуміла відповідь на "мені цікаво чим це ви примудряєтесь так забити пам'ять" -- кешем. так що відсутність у linux вільної (у тому ж сенсі як під wndws) пам'яті -- це таки норма. щодо виводу top -- гхм, гаразд, дістануся дому, зроблю. самому цікаво =)

не так?
=) Давайте-но я проясню одну річ. Мова тут не йде під машини для якихось конкретних задач, тут норм ніяких не існує. Мова йде про середній десктоп загального призначення.
дякую за пояснення, але з цим я згоден з точністю до навпаки: якщо мова йде про машинку для якихось конкретних задач (веб-сервер? робоча станція під визначений софт?), то, наскільки я собі уявляю, тут якраз немає великих проблем із визначенням необхідного об'єму оперативної пам'яті. а от рядовий десктоп -- якраз проблема, бо це за визначенням універсальна машина -- сьогодні на ньому крутиться простенький текстовий редактор, завтра браузер з десятком відкритих вікон, післязавтра якась іграшка з графікою, а наступного тижня -- якийсь нелінійний відеоредактор... от і спробуй спланувати, скільки пам'яті поставити. але це все слова, бо початково в пості йшлося лише про запуск sled! мови про роботу ще не було.

p.s. дивлюся, багато я написав, а відчуття таке, наче горохом об стіну... ви скажіть простими словами, що хочете довести -- то може я й погоджуся? =/
«it’s quite easy if you don’t know how» (c) douglas adams

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #67 : 2007-02-12 16:43:36 »
p.s. дивлюся, багато я написав, а відчуття таке, наче горохом об стіну... ви скажіть простими словами, що хочете довести -- то може я й погоджуся? =/
Давайте-но з цього і почнемо... Мені не сподобалось, як ви розставляєте акценти стосовно даної проблеми. Ваша порада "додати пам'яті" замість способів привести до ладу систему, чи хоча б поради змінити дистр прозвучала, м'яко кажучи, некоректно. Тим більше, що зараз під лінукс практично нема десктопного програмного забезпечення, яке б використовувало ресурси сучасного заліза на повну котушку, за виключенням цяцьок, але це інша галузь. Неймовірно, але факт.

завтра браузер з десятком відкритих вікон, післязавтра якась іграшка з графікою, а наступного тижня -- якийсь нелінійний відеоредактор...
Бровзеру багато не треба. А от відеоредактор (до речі, це який?)... Ну що я можу сказати - оригінально ви десктоп використовуєте=) Хоча взагалі-то "професійна" мультимедія - це єдина область, де використання надпотужних десктопних (тут я маю на увазі просто компактні і настольні) комп'ютерів виправдане.

якщо моя пропозиція (+256 мб) здається вам ідіотською -- то запропонуйте правильне вирішення проблеми, га? про "поставити slackware" я вже здогадався, але чи є інші варіанти?
Здаєтся ідіотською. Поставити debian.

яким чином черговий опус про те, як відома всім коропрація використовує довірливих покупців для збивання грошества, роз'яснює, чому я не правий, радячи додати ще 256 мб пам'яті людині, що поставила sled?
Не читали ви той "опус". Там (розжую вже) мова в тому числі йде про існуючу штучну нагонку кількісних потужностей без принципових якісних змін. Наприклад, мультипроцесорні машини. А народ їх за милу душу купляє.

zzandy

• Гість
« Відповідей #68 : 2007-02-12 17:39:34 »
Бровзеру багато не треба.

Напевно, мався на увазі не links, а якийсь переглядач із сімейства Mozillа. Для них відажрати 100-200 метрів не проблема.

А от відеоредактор (до речі, це який?)... Ну що я можу сказати - оригінально ви десктоп використовуєте=) Хоча взагалі-то "професійна" мультимедія - це єдина область, де використання надпотужних десктопних (тут я маю на увазі просто компактні і настольні) комп'ютерів виправдане.

моя пропозиція (+256 мб)

Поставити debian.

Вам обом сюди.
« Змінено: 2007-02-12 17:40:25 від zzandy »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #69 : 2007-02-12 19:34:43 »
Напевно, мався на увазі не links, а якийсь переглядач із сімейства Mozillа. Для них відажрати 100-200 метрів не проблема.
Opera, Netscape 7 та Mozilla Suite чудненько пашуть на P2 і з невеликими гальмами. FF і правда на такому не паше.

Вам обом сюди.
Що, за сюзю образились?=) Дарма...

zzandy

• Гість
« Відповідей #70 : 2007-02-12 20:03:27 »
 ;D

Praporshic

• Гість
« Відповідей #71 : 2007-02-12 20:30:20 »
2 tivasyk:
Бажаєте приклад Linux з малими вимогами до пам'яті? Прошу, пане, найяскравіший досвід з мого професійного спілкування з юнікс-подібними системами:
Залізо: Duron 750 + VIA KT133 + 128 Mb PC-133 SDRAM +TNT2 Vanta 16Mb + WD400BB + CD-RW LG 52x.
Софт: Mandriva 2005 LE з KDE 3.3 + OpenOffice 1.1 + усяке таке десктопне (на той час - найсучасніше з наявного в мене, бо 2006 тоді щойно вийшла). Серверне ПЗ (усе працює водночас та взято з дистра): Squid 2.5 + SquidGuard + SARG + Postfix 2.2 + Dovecot + ClamAV + Sagator + Bogofilter.
Вирок: жити можна, навіть кіно дивився та музику слухав. У консоль переліз лише коли побачив що ставлять секретаркам - щоб вибити нове залізо та монітор новий випросити (від старого боліли очі)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #72 : 2007-02-13 16:36:37 »
Цитата
Цитата
Цитата
...та видається тільки білим чоловікам віком від 21го року за наявності довідки про відсутність венеричних захворювань і характеристики від християнського священника  ;D ;D
Я вимагаю створити louquotes.org.ua.

Я також пропоную видати Cthulhu права модератора на один день, щоб він міг сам себе застрелити [smiley=am.gif]. А я гратиму роль месії який поверне його до життя з бану.  [smiley=13.gif]
[Fedora Linux]

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #73 : 2007-02-13 17:57:01 »
Цитата
Цитата
Цитата
...та видається тільки білим чоловікам віком від 21го року за наявності довідки про відсутність венеричних захворювань і характеристики від християнського священника  ;D ;D
Думаю, наразі вистачить вітки в "Гуморі" ;о)
Я також пропоную видати Cthulhu права модератора на один день, щоб він міг сам себе застрелити [smiley=am.gif]. А я гратиму роль месії який поверне його до життя з бану.  [smiley=13.gif]
:о)
Ну, видати права модератора адміністратор сайту може просто так ;о) Але я б на це подивився :о))
« Змінено: 2007-02-13 17:58:53 від miwa »
Читайте документацію - вона кермує.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #74 : 2007-02-13 18:35:27 »
Зроблено:
Цитата
Subject: ADD louquotes.org.ua

Нижче наведено журнал його обробки.

+00000: iMail.auth_by_schema started
+00000: Sender identification
+00000: Sender identified: SY123
+00000: Personal authentication schema started
+00000: There is no auth schema for sender
+00000: Personal authentication schema completed
+00000: iMail.auth_by_schema completed
+00000: UANIC_iMAIL.Process_letter started.
+00000: Define Operation.
+00000: "Add" LOUQUOTES.ORG.UA Application Creation.
+00000: iMail.create_demand started
+00000: iMail.define_person
+00000: app creation
+00000: succeeded
+00000: iMail.defSer started for "ns1.kriska.hvosting.kiev.ua"
+00000: iMail.defSer completed
+00000: iMail.defSer started for "ns2.kriska.hvosting.kiev.ua"
+00000: iMail.defSer completed
+00000: demands sent
+00000: "Add" Application #480594 created.
+00000: UANIC_iMAIL.Process_letter complete.
Питання: хто візьметься за наповнення?