Автор Гілка: Яку ОС вибрати?  (Прочитано 38622 раз)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: Яку ОС вибрати?
« Відповідей #90 : 2007-02-14 15:02:03 »
slackware -- ранувато, не чую ще впевненості, та й тре, щоби ufo: alien invasion спершу набридла, бо інакше часу не вистачає на ядра =)
Насправді там не все так страшно:) Колись слаку настроювати справді було не дуже зручно, але недавно я ставив Zenwalk і абсолютно все запрацювало з коробки. Я аж образився=)))

Відсутній Nickispeaki

• Дописувач
  • **
  • дописів: 84
  • Бог поможе! ;-)
« Відповідей #91 : 2007-03-01 13:28:17 »
Перше порівняння дистрів, що спадає на думку:
http://lafox.net/docs/select_dist.php
Цитата
так, наши рекомендации о LiveCD:

1. KNOPPIX - один из крупнейших LiveCD на базе Debian
   2. MandrakeMove - тоже достаточно крупный LiveCD на базе Mandrakelinux
   3. Slax - небольшой и простой LiveCD на базе SlackWare
   4. Blin - небольшой LiveCD украинского производства (Запорожье).
   5. Frenzy - небольшой LiveCD на базе FreeBSD украинского производства (Мелитополь).
мда!
1. кнопікс не завжди і не скрізь завантажується . мій результат дві машини, на яких чорний монітор.  :'(

5. ФріБСД для новачків...  ну що ж... в мене теж є!

ще раз по першому пункту. ЧОМУСЬ (ЧОМУ не знаю, може Ви знаєте відповідь? ;-) ) лафокс промовчав про ос, яка останні ЦІЛИХ ТРИ РОКИ (для Лінукс це майже 30 років  ::)  ) займає перше місце - http://distrowatch.lafox.net/ Ubuntu, остання версія 6.10 . І я, просто не можу не згадати LinuxMint, яка збудована на базі тої ж Убунту і входить до 20 найпопулярніших ос. Простота інсталяції і українізація дуже гарні. Так,  не ідеальні, але НМД, набагато кращі, ніж ті 5, що наведені на лафоксі.

Єдине пояснення - особиста неувага до цього дистра, плюс пізній старт та й реклама на території України. А мінт за останні дні піднявся до 8-го місця, обігнавши Кнопікс, який на 16 місці.... Також, можливо, стаття була написана досить давно, і тоді про убунту, а тим паче про Мінт ніхто нічого не чув. В кінці статті дати написання не помічено..

Замість Мандрейка рекомендую Мандріва 2007 , що одне й те ж саме, просто перейменовано.

Стану досконалим! :-)

Відсутній Nickispeaki

• Дописувач
  • **
  • дописів: 84
  • Бог поможе! ;-)
« Відповідей #92 : 2007-03-01 13:55:20 »

Візьми й подивись які процеси нагружають машину найбільше, в ті перші 10 хвилин і потім коли починає працювати краще.  Порівняння тих двох результатів має наштовхнути на якість здогадки, якщо запостиш результати прямо тут - поможем розібратись.
Ага, ледь не забув - шоб подивитись список процесів - відкрий термінал і скажи команду top:
$ top -c

( ключ -с   необовязковий, але даэ розгорнуту командну стрічку)

І пам`ятай -  не соромно не знати, соромно не питатись. ;)
ясно, як китайська грамота! а статистику видає таку ж точну, як і вінда при Ктрл+Альт+Дел - типу в мене кілька тижнів назад видала, що експлорер плюс ще щось типу віндовс медіа плеєр займають (не падати із стільців! ;-) ) займають мегабайт 12! І це при тому, що всього використано 160 мб із 512мб. Мені до вбудованого віндовзного менеджера треба було звикати десь кілька місяців (плюс чтати доки в неті) , видно і до топа треба буде кілька місяців...

Стану досконалим! :-)