Автор Гілка: Допоможіть налаштувати Linux  (Прочитано 12776 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Допоможіть налаштувати Linux
« Відповідей #15 : 2007-03-04 21:00:28 »
в принципі, ніхто, але просто для мене є неочевидними переваги своп як розділу.

Важлива перевага - працює швидше, бо не витрачається час на доступ через ФС.

Щодо зависання, щось мені здається, що Ви зробили розмір свопу меньший, ніж розмір оперативки.
Якщо пам'яті меньш 512, розмір свопу краще робити у 1.5-2 рази більше. На 512 та вище - розміри можна ставити рівні (на ноутах - трошечки більше, щоб було куди suspend робити).
це правда, що своп не може бути більшим за 2 Ґб?
В мене 3 Ґб RAM, своп 1.7 Ґб. Здавалося б, чого переживати за пам"ять. Нещодавно зробив дурницю: запустив 28 процесів, кожен з яких виділяє собі пам"ять від 100 до 300 Мб. Тому десь через півгодини я здивувався, що комп гальмує, а через деякий час він просто повис. Чи є якась можливість недопущення таких ситуацій? Обмежувати кількість пам"яті на одного користувача не хочеться, натомість, чи є можливість призупинення процесу, якщо для його виконання не вистачає пам"яті, або якщо вільної пам"яті залишилось менше 200 М (чи скільки треба, щоб система в жодному разі не підвисала).
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
« Відповідей #16 : 2007-03-05 00:54:47 »
це правда, що своп не може бути більшим за 2 Ґб?
Вже давно не правда. На одному з серверів який я піднімав 5 гіг свопу. Жодних проблем. Спочатку (експеремент) ставив 10 гіг. Тоді лаялось. З 5 (SWAP = RAM) працює.

Відсутній Malyshka

• Новачок
  • *
  • дописів: 26
  • Ми втілюємо Ваші мрії!
« Відповідей #17 : 2007-03-05 10:16:38 »
Переінсталюва свою систему SuSU Linux, після нового встановлення система сама локолізувала і під_єднала всі розділи на диску FAT32 i NTFS. Сама розбила нерозмічену область на диску. Під_єднала SWAP розділ. Зараз в мене включений фаєрвол і є доступ до мережі і інету.
Ці всі пункти колись не працювали, а тепер працюють. Чому? Інсталював все так само як перший раз. Ком_ютер бігає зараз з шаленою швидкістю порівняно з минулим.
« Змінено: 2007-03-05 10:17:40 від Malyshka »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #18 : 2007-03-05 11:08:31 »
Ці всі пункти колись не працювали, а тепер працюють. Чому? Інсталював все так само як перший раз. Ком_ютер бігає зараз з шаленою швидкістю порівняно з минулим.
Тому що сюзь, і все робиться абияк. А у слаки підхід фундаментальний - якщо не працює, то вже не працює))

Відсутній Malyshka

• Новачок
  • *
  • Ми втілюємо Ваші мрії!
« Відповідей #19 : 2007-03-05 15:38:02 »
В мене відеокарта SiS650. Я стягнув драйвер з сторінки виробника. Там лише драйвера під RedHat7.0 i RedHat7.2.
1. Чи вони мені підійдуть для SuSE Linux Enterprise 10?
2. Як інсталюються драйвера в Linux?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #20 : 2007-03-05 16:41:59 »
В мене трохи інше - в мене SIS 661, драйвер - з комплекту дистра. Без жодних рухів з мого боку.

Відсутній Malyshka

• Новачок
  • *
  • Ми втілюємо Ваші мрії!
« Відповідей #21 : 2007-03-05 17:00:00 »
Display Info
Vendor:  Silicon Integrated Systems Corp.
  Model:  SiS650
  Driver:  sis (No 3D Support)

Через те, що в мене не ключена 3D підтримка, я хочу замінити драйвер, щоб вмикнути цю обцію. Чи може я неправий? Підскажіть будь-ласка.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #22 : 2007-03-05 19:29:02 »
Не казатиму про 650, а мій 661 взагалі з 3D не працює. На ньому воно не підтримується жодним драйвером.

Відсутній Malyshka

• Новачок
  • *
  • Ми втілюємо Ваші мрії!
« Відповідей #23 : 2007-03-06 16:22:46 »
Як інсталюються програми з сайту: http://www.kde-apps.org/ ?
Що таке QT4.2.2-7 ?
При застосуванні команди "make" нічого не відбувається.
« Змінено: 2007-03-06 16:24:30 від Malyshka »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #24 : 2007-03-06 17:36:29 »
Як інсталюються програми з сайту: http://www.kde-apps.org/ ?
Що таке QT4.2.2-7 ?
При застосуванні команди "make" нічого не відбувається.
я не знаю, що ви хочете зробити, але спершу треба прочитати README, де є інструкції щодо інсталяції.
зазвичай інсталяція обмежується послідовним виконанням команд:
./configure
make
su -c make install
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #25 : 2007-03-06 23:24:06 »
Але тільки перед тим спочатку перевірте, чи нема тої програми в репрозиторії вашого дистру, потім - чи нема вже зібраного пакету під ваш дистро на домівці проекту і тільки тоді беріться до  встановлення руками.

До того ж kde-apps - це тільки зведений лист проектів для kde, а кожний проект розробляється окремо, і відповідно процедури встановлення у них можуть бути зовсім різні. Отже для конструктивної відповіді краще вказати яка саме програма не встановлюється, і що в точності відповідає термінал на ваше "make".

QT - бібліотека по роботі з графікою (здається, і не тільки), що нею користується kde і всі програми що інтегруються з ним. Альтернативною до неї, наприклад є gtk+ - цю використовує gnome.