Автор Гілка: як запустити 32-бітну прогу на 64-бітному ядрі?  (Прочитано 12576 раз)

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
  • дописів: 225
  • Графоман LOU третього (четвертого?) пришестя
apt-get forever
Блін, а я сиджу і думаю - що за команда, начебто немає такого :o ;D
Debian GNU/Linux lenny/sid
MontaVista Linux (Motorola ROKR Z6). Міняю на A1200.

Відсутній ussr1k

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • [team Linux] KPI
гагага ;D
а ти попробуй ше написати:)

а ше попробуй написати щось типу aptitude suxx ;D

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
  • дописів: 225
  • Графоман LOU третього (четвертого?) пришестя
гагага ;D

aptitude rulezzz ::) і не треба тут мені...
Debian GNU/Linux lenny/sid
MontaVista Linux (Motorola ROKR Z6). Міняю на A1200.

niii

• Гість
гагага ;D

aptitude rulezzz ::) і не треба тут мені...
На днях я постави на ноут Ubuntu гарний дистр
але система керуваням пакетів відпочиває проти гетушної(emerge)

Praporshic

• Гість
Нескромне питання: а де у генту керування пакунками? Чомусь те, що я там побачив так назвати не можу....

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Нескромне питання: а де у генту керування пакунками?
Таки напевне в астралі.

niii

• Гість
Дерево пакунків знаходиться за адресою /usr/portage
Чомусь те, що я там побачив так назвати не можу....
:o
Обгрунтуйте свою позицію

Praporshic

• Гість
Дерево пакунків знаходиться за адресою /usr/portage
Поліз перевірив. Не знайшов жодного пакунку. Сирці (і то не усі), скрипти для їх збирання, багацько чого, але жодного пакунку.
Чомусь те, що я там побачив так назвати не можу....
:o
Обгрунтуйте свою позицію
Не плутайте пакунки та збирання з сирців. Воно не одне й те саме.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
Обгрунтуйте свою позицію
Я вже дав повне обґрунтування. Пане Єгоров, ви маленько сильно помиляєтесь.

Єдина задача системи пакунків - тримати в чистоті файлову систему, тобто забезпечувати безпечну установку і видалення програм. Є різні підходи до рішення цієї задачі. Наприклад, в слаці pkgtools зберігають повний список файлів для кожного пакунку. В генту система інсталяцій та пакетів базується на скриптах.

Да, і не варто плутати систему інсталяцій та пакунків. Коли перша необхідна, без останньої (в розумінні дебіану/слаки/шапки) можна легко обійтись.
« Змінено: 2007-05-11 15:04:02 від Cthulhu »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
До речі, це причина, чому мені подобаються система пакетів в слаці. Система пакетів не повинна відслідковувати залежності, це не її задача.

Praporshic

• Гість
Як мені відомо, у генту є (все ще у зародковому вигляді) можливість встановлення саме пакунків (вже готових до використання), але встановлення з дерева portage - не те саме. Так як і у *BSD - маємо дерево портів і маємо дерево пакунків. Вони взаємозамінні, але не рівнозначні за можливостями.
[hollywar]Стосовно системи пакунків у Slackware:
Звичайним make install дистрибутив Linux перетворюється на Slackware (C) не пам'ятаю[/hollywar]
« Змінено: 2007-05-11 15:10:02 від Praporshic »

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Якщо не важко - пригадайте, будь ласка, чим має займатись система керування пакунками, якщо відслідковування залежностей - то не її справа. Ну й заодно, чия справа відслідковувати вищезгадані залежності?
Читайте документацію - вона кермує.

niii

• Гість
Цитата
Не плутайте пакунки та збирання з сирців. Воно не одне й те саме.
Gentoo збирається з сирців (а пакутки також є , але я ніколи їми не користувався)
Я хотів сказати що за добомогою emerge я можу встановити пакет з ти чи мені потрібпо  
« Змінено: 2007-05-11 15:20:11 від niii »

Praporshic

• Гість
Якщо не важко - пригадайте, будь ласка, чим має займатись система керування пакунками, якщо відслідковування залежностей - то не її справа. Ну й заодно, чия справа відслідковувати вищезгадані залежності?
Відповім за Ктулху:
Святого Патріка та пінгвінів з залізними клювами. А список залежностей записано на небесній дискеті.
Але саме через неможливість дістатись до тієї дискети у слаці досі немає нормального менеджера пакунків.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
Як мені відомо, у генту є (все ще у зародковому вигляді) можливість встановлення саме пакунків (вже готових до використання), але встановлення з дерева portage - не те саме. Так як і у *BSD - маємо дерево портів і маємо дерево пакунків. Вони взаємозамінні, але не рівнозначні за можливостями.
А в чому різниця??? І в чому проявляється зародковість? Пакети ставить? Ставить. Файлова система залишається в чистоті? Залишається. Чи, може, проблема в тому, що в генту і іже з ним це робиться не через deb/apt? Ну, тут вже нічим зарадиш ;D ;D

Рекомендую поставити і поколупати що-небуть бінарне gentoo-based. Kororaa live-cd, наприклад.

[hollywar]Стосовно системи пакунків у Slackware:
Звичайним make install дистрибутив Linux перетворюється на Slackware (C) не пам'ятаю[/hollywar]
И-и-и, боян, ще й не смішний, бо немає нічого спільного з дійсністю ;)