Автор Гілка: як поставити клавіатурний індикатор в гномі  (Прочитано 4149 раз)

Відсутній Nickispeaki2

• Дописувач
  • **
  • дописів: 86
  • I Love YaBB 2!
ех! за що я люблю КДЕ, так це за значок клавіатури (мови ) в панелі знизу ЮЕсЕй, ЮА. РУ.... В гномі ЧОМУСЬ цього стандартно нема!  :'(

як в гномі це зробити?

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
Додати "Індикатор клавіатури" до панелі. Клацніть на панелі правою клавішою, виберіть "Додати до панелі..." і виберіть "Індикатор клавіатури". Якщо це не "стандартно" то я балерина.
[Fedora Linux]

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Додати "Індикатор клавіатури" до панелі. Клацніть на панелі правою клавішою, виберіть "Додати до панелі..." і виберіть "Індикатор клавіатури". Якщо це не "стандартно" то я балерина.
як то кажуть, +1. А ще я собі індикатор погоди поставив тим же методом - рекомендую, якщо комп на стало під"єднаний до нету
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Nickispeaki2

• Дописувач
  • **
  • I Love YaBB 2!

так то воно так! але ж чому він по дефолту не ставиться? та й... без прапорця?

а прапорець теж стандартно? ;-) а на цей раз де стандартно клікнуть?

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
так то воно так! але ж чому він по дефолту не ставиться?
А коли був останній дефолт в Україні?  :P

Чому ви вирішили що хоча б 50-тьом відсоткам користувачів Гнома у *вашому* дистрибутиві потрібен індикатор клавіатури? Це ваш дистрибутор вирішує що класти на стільницю і панель за замовчуванням.

Цитата
та й... без прапорця?

Прапорці були але їх викинули через політичні причини.
[Fedora Linux]

Відсутній noddeat

• Кореспондент

тю так хто змушує користуватися ґномом?? в федорі в КДЕ теж індикатора по дефолту нема, треба було покопатися, щоб його встановити. а взагалі я собі зробив, щоб при зміні на українську загорялася лампочка Scroll Lock, то я на той індикатор майже ніколи не дивлюсь, а лише на клавіатуру.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
тю так хто змушує користуватися ґномом?? в федорі в КДЕ теж індикатора по дефолту нема.
Це провокація флейму g vs k чи мені здалось? ;D ::)

Відсутній Nickispeaki2

• Дописувач
  • **
  • I Love YaBB 2!

тю так хто змушує користуватися ґномом?? в федорі в КДЕ теж індикатора по дефолту нема, треба було покопатися, щоб його встановити. а взагалі я собі зробив, щоб при зміні на українську загорялася лампочка Scroll Lock, то я на той індикатор майже ніколи не дивлюсь, а лише на клавіатуру.

ну..... гном (мені так здається) менше вимагає терпуга, щоб підпилюватися і більш стійкий. а лампочка в мене теж загоряється. По дефолту. ;-)

Praporshic

• Гість
Я собі теж так робив, але на ноуті немає індикатора Scroll Lock, та й з трьома мовами - не зручно, все одно доводиться тиснути на ї|і|є|ґ|' щоб дізнатись яка зараз клавіатурна розкладка. Хоча, мені простіше - в батька їх 4.
« Змінено: 2007-03-23 13:49:50 від Praporshic »

Відсутній Nickispeaki2

• Дописувач
  • **
  • I Love YaBB 2!
тю так хто змушує користуватися ґномом?? в федорі в КДЕ теж індикатора по дефолту нема.
Це провокація чи мені здалось? ;D ::)

сподіваюся, що здалося.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
Це провокація чи мені здалось? ;D ::)

сподіваюся, що здалося.
звичайно здалося. подібна дискусія (софт А vs софт Б) є безглуздою, я таким не займаюся.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
Я собі теж так робив, але на ноуті немає індикатора Scroll Lock, та й з трьома мовами - не зручно, все одно доводиться тиснути на ї|і|є|ґ|' щоб дізнатись яка зараз клавіатурна розкладка. Хоча, мені простіше - в батька їх 4.
хе-хе, я для зручності перемикання встановив собі лище дві мови - українську та польську. Першу юзаю для писання на мовах з кирилічною графікою (укр, рос, біл, букву "ьі" пишу ось так), другу - з латинською (англ, пол.)
« Змінено: 2007-03-23 19:44:54 від noddeat »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
звичайно здалося. подібна дискусія (софт А vs софт Б) є безглуздою, я таким не займаюся.
Грррммм... noddeat, невже ви не брали участі у всяких мегафлеймах? А вони, по великому рахунку є дуже корисними, до тих пір поки не переходять на рівень "дурак-сам дурак". Можна дізнатись багато чого нового. І придумати щось корисне. Ви не помічали, наприклад, що серед людей більш-менш досвідчених флейми типу win vs lin є рідкістю, а от, скажімо, g vs k - класика жанру. Тому що мова йде про два принципово різних вільних підходи (а не софт), які піддаються дослідженню.

хе-хе, я для зручності перемикання встановив собі лище дві мови - українську та польську. Першу юзаю для писання на мовах з кирилічною графікою (укр, рос, біл, букву "ьі" пишу ось так), другу - з латинською (англ, пол.)
А як щодо "ъ" і "э"? Просто цікаво...

ЗІ Пам'ятаю, класний був флейм про 11ту слаку, я vs Володимир Лисівка&Майк Шигорін, поки пан Єгоров його не зарубав... ОК, ОК, до вівторка припиняю, сховайте плюсомет=) Ну, завтра ще може трошки флудану...

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!

Які складності у Вас викликало налаштування Індикатора клавіатури під Gnone? :o Наразі в KDE це зробити складніше, аніж у Gnome та XFce... Настількі складніше, що доводиться встановлювати сторонні Індикатора клавіатури...
Linux. The future is open.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
Цитата
А як щодо "ъ" і "э"? Просто цікаво...
"ь" та "є". з досвіду росіяни спримають нашу "ї" як "і", тобто не бачать різниці, а букву "є" вони читають як "е" і навпаки, тому такого типу трансліт є досить читабельним. насправді букви "ьі", " 'ь " та "є" не так часто зустрічаються.

щодо індикатора клавіатури, то в останньому КДЕ наче не мав проблем з ним, треба десь покопатися, щоб його знайти.