Автор Гілка: Мережева інсталяція програм  (Прочитано 1632 раз)

Відсутній korvin_redesigned

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
  • I Love YaBB 2!
В проекті необхідно скоротити розмір ОС на диску. Бажано влізти в 1-2Гб. Є мережа з однотипних ПК. З цілого образу через мережу завантажуватись неможливо (так сталося).
ОС поки спирається на фактор зручності та якісної украінізації. Тому поки сперечаються Fedora Core 6 та Ubuntu. Suse 9, 10 занадто важкі для ПК. Не ганьбіть за вибір, бо всі дистри не маю змоги перевірити :-)
1. Чи можна зробити запуск певних програм з мережевого ресурсу (серверу)? Тобто ОС завантажується локально, є офіс, оглядач, ГНОМ/КДЕ. А от Google Earth чи іграшки на сервері. Звісно буду радий прочитати не булєву відповідь а поради типу "як" :-)
2. Які папки обов"язково повинні знаходитись на локальному ПК? (swap, /boot, /var ...)?
---------------------------------
Якщо є люди які можуть допомогти вирішити подібну проблему, але не бажають писати у форум, пишіть в аську 217-61-22-61.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: Мережева інсталяція програм
« Відповідей #1 : 2007-05-18 23:00:21 »
1. Запросто. Монтуєте певні ресурси як NFS куди вам заманеться. Якщо змонтували в екзотичне місце - прописуєте правильні шляхи (тобто PATH, LD_LIBRARY_PATH etc) на локальній системі і насолоджуєтесь життям.
2. Директорії!!! В принципі - можна монтувати всі окрім /boot, /bin, /lib, /sbin, /dev, /proc, /sys (це просто я їх чіпати не став би).

Це - в загальному, я все ж таки не системний адміністратор. Тут такі люди є, вони вам розпишуть докладніше=)

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #2 : 2007-05-18 23:28:39 »
2. Директорії!!! В принципі - можна монтувати всі окрім /boot, /bin, /lib, /sbin, /dev, /proc, /sys (це просто я їх чіпати не став би).
2. Каталоги!!! :)  Я б ще тримав локально /etc /tmp /var (без них буде досить важко вантажитись локально)
Але я так розумію, що у вас в будь-якому випадку не буде мережевих клієнтів, так що у вас все буде локально, лише додаткові програми  будете монтувати, напр., в /opt або /mnt/opt і потім додавати /opt/bin в PATH та /opt/lib в LD_LIBRARY_PATH (або /etc/ld.so.conf) а також /home  має сенс тримати на сервері
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #3 : 2007-05-18 23:58:16 »
2. Каталоги!!! :)
Ням-ням.

Я б ще тримав локально /etc /tmp /var (без них буде досить важко вантажитись локально)
Е-е-е... Таки да.

/opt/bin в PATH та /opt/lib в LD_LIBRARY_PATH (або /etc/ld.so.conf) а також /home  має сенс тримати на сервері
Це - за умови якщо і не сервері префікс /opt зібраний. Програми бувають того, префіксозалежними :D

Особисто я в /opt тримаю тільки мотлох, який достатньо корисний, якого нема в репозиторії і для якого лінь робити пакети. Return to Castle, наприклад=)
« Змінено: 2007-05-19 00:00:23 від Cthulhu »

Відсутній korvin_redesigned

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #4 : 2007-05-19 12:56:07 »
Отже, з директоріями зрозуміло. Залишилось за малим. Примонтувати  :-/
На сервері робиться інсталяція програми у /netuse наприклад.
Я автоматично на старті у fstab пишу щось таке:
mount -fnrsv -o _netdev -o user -t nfs server:/opt /netuse
Читав тут http://www.opennet.ru/man.shtml?topic=mount&category=8&russian=2 і розумів як міг. А де вказується ІР машини? Що саме прикріплюється на тій машині - /opt? А якщо при встановленні програма використовує файли в інших папках, як це передбачити?

Вибачайте що дурних питань багато, але ж і розділ для новеньких