Автор Гілка: Поділ теки на частини (за розміром)  (Прочитано 3038 раз)

Відсутній Кожумняка

• Новачок
  • *
  • дописів: 8
Шановне товариство,

маю таку ситуацію: один знайомий попросив записати йому додатки до Мандріви (також відомі як contribs). Витягнувши їх з одного дзеркала, отримав теку у 9.7 ҐБ з усім цим добром. А зараз ламаю голову, як це все "по-людськи" записати на DVD. 'man mkisofs' нічого окрім поділу .iso на частини з розміром десь у 1ГБ, які начебто cdrecord об'єднає у процесі запису (хоча як це зробити, так і недокумекав), не пропонує. Це теж варіант, можна записати ці шматки, а потім хай об'єднує на своїй машині. Проте виникло питання: чи є якась програма на кшталт split, але для тек? Бо було б непогано поділити усю множину файлів на підмножини, що важитимуть 4.3 ҐБ кожна. Пошуки на форумі/ґуґлі нічого, на жаль, не дали.
Може, хтось знає, як з цим боротись? Певен, є вихід, але скоріш за все я про нього просто не знаю  :-/
« Змінено: 2007-05-26 16:10:31 від skalchuk »

Відсутній rpalyvoda

• Дописувач
  • **
  • дописів: 76
  • I Love YaBB 2!
Re: Поділ теки на частини (за розміром)
« Відповідей #1 : 2007-05-26 14:40:16 »
колись давно робив щось подібне з
cut --help
Endeavour OS

Відсутній Кожумняка

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2007-05-26 16:05:56 »
В мене також була ідея якимось чином прив'язати туди cut. Не зважаючи на мій примітивний рівень знання мови С++ (даруйте, на мій сором поки що більш нічого не знаю), руки так і лізуть щось написати. Може, це на дощ?  :)

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #3 : 2007-05-26 17:17:45 »
Поки що я вперто не розумію проблеми, якщо чесно.

Що вам заважає просто вручну вибрати файли, котрі писати на перший та другий диски?
Читайте документацію - вона кермує.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2007-05-26 17:39:06 »
Якщо треба буде просто перетягти а потім розпакувати то можна використати split або скористатись rar-ом та створити багатотомний архів. Якщо треба брати з диска пакунки напряму - то лише руцями обрати що куди писати.

Відсутній Кожумняка

• Новачок
  • *
« Відповідей #5 : 2007-05-26 21:09:37 »
Вибачте, якщо не дуже зрозуміло пояснив. У каталозі (теці/директорії) 90088 файлів, які разом важать  9.7 ҐБ. Мені треба якимось чином ці файли розкидати по ДВД (як бачите, їх буде 3). Саме велика кількість файлів робить перспективу виділяти необхідні файли руками (а тут мова йде про десятки тисяч) не дуже привабливою, оскільки інших способів окрім mc та графічного файлового менеджера (у мому випадку це Thunar з xfce) не знаю (а там не вельми зручно, особливо у першому). От і питав, чи є якась програмка, що полегшує цей процес. Здається, без split'у та збирання частин на тій іншій машині не обійтись. Всеодно дякую )

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #6 : 2007-05-26 22:51:55 »
Вибачте, якщо не дуже зрозуміло пояснив. У каталозі (теці/директорії) 90088 файлів, які разом важать  9.7 ҐБ. Мені треба якимось чином ці файли розкидати по ДВД (як бачите, їх буде 3).
що можу порекомендувати тут:
1) запускаєте k3b
2) створюєте проект DVD з даними, скидуєте в нього порцію файлів (вибір можна швидко зробити, напр., по Shift+клац, потім перетягуєте і кидаєте) поки він не покаже перевищення місткості DVD (має такий собі "термометр" заповнення DVD)
3) створюєте 2й проект, повторюєте з рештою файлів
4) створюєте 3й, так само
5) пишете 3 проекти один за одним...

файловий менеджер буде поруч з вкладками проектів, так що має бути досить зручно
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Кожумняка

• Новачок
  • *
« Відповідей #7 : 2007-05-27 00:38:40 »
Дякую за пораду. Встановлення k3b, на жаль, потягне за собою цілу купу пакетів. 'emerge k3b -vp' дало зрозуміти, що будувати все це буду довго (я сиджу на ґенту), тому зупинився на варіанті ручного переміщення файлів та визначення розміру частини "на око". Файловий менеджер важко це пережив, проте процес не потребував великих зусиль з моєї сторони. А далі mkisofs та cdrecord вже зроблять свою справу  ;)
Іще раз усім дякую  :)