Автор Гілка: Збираюсь пересісти з вінди на лінукс %)  (Прочитано 24210 раз)

Відсутній Nickispeaki2

• Дописувач
  • **
  • дописів: 86
  • I Love YaBB 2!
2) Гм, а як же тоді? У них великий власний репозиторій, в якому все є? Ага, ось щось знайшов: цілих 4 додаткових убунтячих DVD. Отже, про Debian можна забути.

ТОЧНО! аби ще й скачати можна було... :'(
може таки мс поставить?  :-/  а то я з нету скачував, чогось він у мене не став.. ::)

Відсутній teodor4ik

• Новачок
  • *
  • дописів: 14
  • зануда
Хочу бути Заслуженим Народним Флудером!
і три звезди на пагони  ;D

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
Цитата
NikispeakiX - заслужений
розповідаю як би я зробив.

Правою кнопкою мишки клікаю по лінійці задач , вибираю Додати до панелі, вибираю Індикатор клавіатури (внизу у розділі утиліти)
А потім при встановленні іншого середовища (KDE, XFCE, WindowMaker, *box etc.) і спробі попрацювати в ньому починати розв'язувати цю саму задачку з нуля? Ad hoc методи — це за означенням погані методи.

І, між іншим, яка різниця, у кого які звички? Я пропонував метод, який людина може реалізувати своїми силами — а не метод, яким я користуюся сам. Бо я роблю зовсім інакше: 1) у мене немає GNOME-а. 2) А в KDE у мене послідовність така:

Ctrl_Alt_K (повісив цю комбінацію на konsole)

cd /etc/X11

su -c mc

Ctrl_s (викликає пошук по назві файла)

xo (опиняємося "на файлі" xorg.conf)

F4

Редагуємо файл

F2 або Esc і відповідь на питання в табличці підтвердження

Мені так зручно. Але пропонувати таке новачку — "для цього мені не вистачає крихти ідіотизму" © один мій старий друг. Сам у свій час наслухався порад на форумах, в яких нічого не було зрозуміло ("перезберіть ядро", "закоментуйте рядок" і т. д.), тому іншим таку "допомогу" не пропоную.

Відсутній ussr1k

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • [team Linux] KPI
сама краща поміч новачам приходить по ссш

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
сама краща поміч новачам приходить по ссш
Тільки нічому не вчить
Roman Suprotkin

Відсутній Pystel'nyyMriynyk

• Новачок
  • *
  • дописів: 4
  • Український софт
Усім вітання, тільки ось знедавна  долучився до ваших дискусій. Трішки прикро, але я ще досі сиджу на піратській Вікнах. Хороший знайомий порадив пересісти на Gentoo, коли ж почав цікавитись системами Юнікс, то стільки повипивало що й годі розібратися. Можливо трохи банально, але все ж таки хочу повторитися. Яку юнікс подібну систему обрати  для початківця? Прошу додавити переваги тих чи інших систем, можливі недоліки. Дякую шановне товариство!

1.SuSE
2.Gentoo
3.FreeBSD
4.Debian
5.MyLinux (українська збірка :)
6. Ваш варіант...

І зразу ж пишіть поради щодо вибору стільниці: КДЕ, Гном? Прошу бути тактовними і аргументувати ваші уподобання. Ще раз спасибі.
Реанімація проекту "УкрФейс"

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Слово гуру - закон. Беріть gentoo.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Беріть те, що використовує знайомий гуру - щоб було кого смикати в разі клопотів.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Nickispeaki2

• Дописувач
  • **
  • дописів: 86
  • I Love YaBB 2!
погоджуюся із версією про гуру. якщо він близько і розповість+настроїть, то, можливо однозначно. Якщо ж... То, можливо, однозначно.... ЛінуксМінт! от мені цікаво, що Дебіан тільки на 4 позиції, Убунту взагалі немає, а Що таке лінуксМінт, мабуть, взагалі не чули.

НМД. Можна та любу ставити лінукс. Я вже напробувався тих дистрибутивів... Навіть Генту 2007. У мене стоїть гном. менше було глюків тому і поставив (залишив)

а ще є штук 300. На лафоксі можна прочитати про найпопулярніші. Навіть така прекрасна (Для любителів хр) феймлікс як дві каплі води схожа на хр, але навіть не думайте серйозно про неї , бо  воно підтримує ТІЛЬКИ Бразильську та іспанську.. Англійської навіть немає... ;-( а то я і собі поставив б.

Аргументація: із ЛІнуксМінт2.1 (або 2.2 або 3.0 тільки не кде версія, бо, принаймні у мене вона СТРАШНО глючила) я майже не мав проблем - все запрацювало. Це значить, НЕ ПОТРІБНО вручну ставити кодеки, драйвери, пакунки, ядра збирати....
запустив, пару раз клікнув 18 хв зачекав - і вуаля - готовий офісний комп! мрія адміна - вінда так швидко і ПРОСТО не поставиться... ;-)
Аргументація. Плюс гарна українізація.
« Змінено: 2007-05-26 21:50:06 від Nickispeaki2 »

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
ЛінуксМінт!
:[||||||]:  - БОЯН!
Roman Suprotkin

Відсутній ussr1k

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • [team Linux] KPI
блін, для початківця, і не тільки, найкраща убунту(а для мене і з гномом)
по-перше: легкість в налаштуванні
по-друге: з генту структура чимось подібна. трішки не так як у слаці
по-третє: здоровенні репозиторії навіть в україні

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
блін, для початківця
...завжди буває комом. Треба виставляти якісь пріоритети і думати про обмеження. В такому разі:
  • Максимальна українізація — ALT Linux, український Knoppix, ASP Linux (про MyLinux мовчу, бо ще не бачив того, хто був би ним в технічному плані задоволений).
  • Найкраща підтримка заліза — SuSE: openSuSE, SLED.
  • Найбільше програм + вони найсвіжіші (якщо не рахувати Fedor'у) — мабуть, ALT Linux + Sisyphus.
  • Швидкість встановлення — тільки не Gentoo: новачку багато чого з програм захочеться "помацати", але весь час компілювати...
  • Зручність + обшир налаштувань: однозначно SuSE і Mandriva. Навіть не згадуйте ніякі південноафриканські лайки.  ;)
Але. Все одно спершу непогано б просто подивитися, як воно виглядає. Спробувати на зуб Look & Feel. Тому новачку раджу спершу взяти живчик, а саме ось цей: http://lafox.net/shop/content.php?ware_id=3985. Це останній український Knoppix (з додатковими збірками OpenOffice). Працює прямо з DVD-дисковода без встановлення на вінчестер (хоча доступ до файлів на вінчестері передбачений). Можна також встановити його повноцінно на вінчестер, але тоді доведеться докуповувати Debian, бо інакше програм малувато буде.

niii

• Гість
Зовсім не подібна !!!! >:( :o
Наведіть аргументи чим подібна
« Змінено: 2007-05-29 11:11:17 від niii »

Praporshic

• Гість
Зовсім не подібна !!!! >:( :o
Наведіть аргументи чим подібна
У генту щось середнє між SystemV та BSD-style. Тому воно чимось подібне й до слаки й чимось до Debian-based. Тобто не правий кожен з вас.

niii

• Гість
У генту щось середнє між SystemV та BSD-style. Тому воно чимось подібне й до слаки й чимось до Debian-based. Тобто не правий кожен з вас.
А конкретно чим ?