Автор Гілка: з чого почати?(для самих новеньких)  (Прочитано 14857 раз)

TuxRoot

• Гість
Re: з чого почати?(для самих новеньких)
« Відповідей #30 : 2007-09-02 00:15:57 »
несидіння під рутом не заважатиме вам вивчати систему. Система сама спитає пароль рута, коли їй буде треба. І він запам'ятовується на певний час, так що незручностей нема.
знаю вже помінявся і тепер юзаю під іншим, але настройки все заново..було таке що плеєр грав під рутом,  а сам сидів під своїм
« Змінено: 2007-09-02 00:16:26 від TuxRoot »

Відсутній rangel

• Новачок
  • *
  • дописів: 33
  • I hate YaBB 2!
« Відповідей #31 : 2007-09-02 01:33:24 »
Якщо не боїтеся читати різні howto, і бажаєте освоїть linux можу порекомендувати дистр :)
Здогадайтеся який...
Roman Suprotkin
Читайте мануали - вони рулять!
Google's power :D

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #32 : 2007-09-02 13:07:35 »
Цитата
Наразі дякую. от питання де мені ті графічні менеджери взяти і яким чином їх міняти? ну суть полягає у тому щоб їх настроїти нормально
у вас зараз стоїть KDE, правильно? Встановіть додатково GNOME через Add/Remove Programs (там має бути окрема категорія GNOME і якийсь базовий пакунок для нього). Тоді перед входом в систему клікніть на опції вибору сесії (Session) і побачите можливість обрати GNOME або KDE. У обох менеджерів є свої переваги і вади.
Ще є XFCE та інші менеджери, але їх юзають більш "тру" лінуксоїди, вони не такі гарні.
« Змінено: 2007-09-02 13:08:13 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній rangel

• Новачок
  • *
  • I hate YaBB 2!
« Відповідей #33 : 2007-09-02 19:22:07 »
Ще є XFCE та інші менеджери, але їх юзають більш "тру" лінуксоїди, вони не такі гарні.
А отут розповідати не треба. IMHO, XFCE з естетичної точки зору не поступається Gnome.
Roman Suprotkin

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #34 : 2007-09-02 19:51:32 »
А отут розповідати не треба. IMHO, XFCE з естетичної точки зору не поступається Gnome.
+1
E17.

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #35 : 2007-09-02 21:08:19 »
от сижу і качаю Gnome та й під час того замислився чи взагалі він потрібен(нет слабенький)......ну попробую побачу, а через yum не хоче качати нормально от і через графічний качаю, а там ніц не ясно скіки він важить чи він нормально качає і тд. А саме цікаве що таки не знаю як нормально його настроїти(бо щось в Kde мало настройок), ще проблеми з відахою(nVidia) так як драйвер щось погано функціонує з ОС призагрузці матюкнеться, а так нічого

Відсутній rangel

• Новачок
  • *
  • I hate YaBB 2!
« Відповідей #36 : 2007-09-02 23:04:09 »
А на диску немає пакетів Gnome? Важко повірить
Roman Suprotkin

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #37 : 2007-09-03 07:35:16 »
бо щось в Kde мало настройок),
:o
 ;D
Ну спасибі, піднявся настрій зранку.
Підказка - "К" - "Центр керування".
ще проблеми з відахою(nVidia) так як драйвер щось погано функціонує з ОС призагрузці матюкнеться
Нублінпотіксвідомостішопростокапут.
А може то він не матюкається, а говорить молитви во славу Ктулху? Ви б який текст помилки привели, чи що?
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
« Відповідей #38 : 2007-09-03 10:32:35 »
Нублінпотіксвідомостішопростокапут.
Пора записуватися в школу телепатів ;)
Roman Suprotkin

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #39 : 2007-09-03 10:48:24 »
А може то він не матюкається, а говорить молитви во славу Ктулху?

А як подивитися якому богу молиться моя відеокарта? :-)
[Fedora Linux]

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #40 : 2007-09-03 14:45:35 »
А може то він не матюкається, а говорить молитви во славу Ктулху?

А як подивитися якому богу молиться моя відеокарта? :-)
А то вже від виробника залежить. nVidia схиляється перед Ктулху, АТІ не визнає нікого окрім Патріка :) Але як находять важкі часи, то кожна з них визнає верховенство великого Veлesa. Так що наші, рідні, слов'янські боги попереду планети всієї ;)
Читайте документацію - вона кермує.

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #41 : 2007-09-04 01:59:31 »
Таки я ламер і більше не буду ніц ставити/видаляти через графічний інтерфейс..фішка в тому що я постирав всі графічні інтерфейси....прийшлось все заново ставити...Слава Алаху Лінукс придумали не дурні люди і всі настройки до прог залишились на попередніх позиціях :)

але сміх сміхом...в мене прікол з відахою в тому що драйвер стоїть до всіх відах серії nv що і її обмежує, а от при поставлені нормального вона починає при запуску писати "огидні букви" що там щось не те, але паше....хоча мені той Гноме зовсім ніяк не до вподоби...таки треба людина яка мені то все настроїла раз і назавжди) Дякую за хороше почуття гумору)

Відсутній rangel

• Новачок
  • *
  • I hate YaBB 2!
« Відповідей #42 : 2007-09-04 10:56:32 »
Таки я ламер і більше не буду ніц ставити/видаляти через графічний інтерфейс..фішка в тому що я постирав всі графічні інтерфейси....прийшлось все заново ставити...Слава Алаху Лінукс придумали не дурні люди і всі настройки до прог залишились на попередніх позиціях :)

але сміх сміхом...в мене прікол з відахою в тому що драйвер стоїть до всіх відах серії nv що і її обмежує, а от при поставлені нормального вона починає при запуску писати "огидні букви" що там щось не те, але паше....хоча мені той Гноме зовсім ніяк не до вподоби...таки треба людина яка мені то все настроїла раз і назавжди) Дякую за хороше почуття гумору)

Пане TuxRoot. Ми б раді вам допомогти... Але, як часто люблять говорити модератори, телепати у відпустці.
З Ваших постів дуже важко зрозуміни симптоми хвороби. А без симптомів, це все нагадує одну цитату з російського баша (прошу не сприймати як образу, а лише як ілюстрацію ситуації).
Roman Suprotkin

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #43 : 2007-09-04 15:26:56 »
спробую зтелепатити:
версія модуля до ядра - компонента драйвера для NVIDIA має збігатися з версією ядра. Зайдіть в pirut (Add/Remove progrmas)
зробіть пошук nvidia і подивіться який у вас стоїть пакунок kmod-nvidia-XXX (xxx - версія пакунку + версія ядра) . Тицьніть Package details, там щось таке має бути:

Цитата
This package provides the nvidia-96xx kernel modules built for the Linux kernel 2.6.22.4-65.fc7PAE for the i686 family of processors.

в консолі пишемо
uname -a
і перевіряємо чи у вас таке саме ядро:

Цитата
Linux my-comp 2.6.22.4-65.fc7PAE #1 SMP Tue Aug 21 22:17:33 EDT 2007 i686 i686 i386 GNU/Linux

а зтелепатив я, бо федора чомусь при оновленні ядра змінює в grub.conf опцію
default 1
(до цього було default 0)
що є завантаженням старої версії ядра. Але драйвер NVIDIA то для нового ядра,  і раніше через це ікси взагалі не піднімалися, а зараз просто не вантажиться драйвер nvidia. Доводиться щоразу редагувати grub.conf, щоб вантажилось найостанніше ядро.
хто знає як це виправити - пишіть.
« Змінено: 2007-09-04 15:30:34 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #44 : 2007-09-04 20:02:48 »
Пане TuxRoot. Ми б раді вам допомогти... Але, як часто люблять говорити модератори, телепати у відпустці.З Ваших постів дуже важко зрозуміни симптоми хвороби. А без симптомів, це все нагадує одну цитату з російського баша (прошу не сприймати як образу, а лише як ілюстрацію ситуації).
Шановний обясняюта я хочу найти настройки для графічного інтерфейсу і я вже приклад наводив, друге питання що ніхто нерозбирався у kde так щоб мені допомогти)