Можливо комусь це питання покажеться тупим, але: як встановити будь-яку програму в Linux?Наприклад Open Office? (Якщо є архів з незнайомими файлами tr.gz) Просто я раніше працював у Вінді)
А де Ви взяли той архів?
Офіційний бінарний тарбол опенофіса містить набір rpm-ок. Розпакуйте архів і встановіть їх як rpm -Uvh filename.rpm.
Цитата: JI1-0X0B від 2007-11-13 19:16:15Можливо комусь це питання покажеться тупим, але: як встановити будь-яку програму в Linux?Наприклад Open Office? (Якщо є архів з незнайомими файлами tr.gz) Просто я раніше працював у Вінді)так програми не встановлюють. викиньте той архів, та шукайте, де у вас Add/Remove programs. Там робити пошук open-office, і вуаля. З tar.gz треба встановлювати лише програми, яких немає на офіційних серверах дистрибутивах. Ви же не збираєте качати tar.gz кожного разу, як вийде нова версія офіса? так отож, а встановлення з серверів дистрибутива ґарантує відсутність «залежностей» та автоматичне оновлення.
Цитата: Cthulhu від 2007-11-14 11:40:08Офіційний бінарний тарбол опенофіса містить набір rpm-ок. Розпакуйте архів і встановіть їх як rpm -Uvh filename.rpm.А тепер українською і помаліше)
Цитата: JI1-0X0B від 2007-11-14 19:56:45Цитата: Cthulhu від 2007-11-14 11:40:08Офіційний бінарний тарбол опенофіса містить набір rpm-ок. Розпакуйте архів і встановіть їх як rpm -Uvh filename.rpm.А тепер українською і помаліше)RPM - це система пакетів в ASP. Файли пакетів (що містять вже відкомпільовані програми) мають суфікс rpm. Якщо ви качали опенофіс з http://www.openoffice.org/ з лінку "get openoffice.org", то у вас, вірогідно, тарбол (tar.gz чи tar.bz2 - стиснутий tar-архів) з купою оцих самих rpm-пакетів. Розпакуйте архів і встановіть їх, як вказано вище.Загалом ще хочу відзначити, що ASP - не надто хороший вибір (до речі, якої воно у вас версії?), я взагалі його недолюблюю... Якщо ви початківець, я б порадив Ubuntu - воно достатньо просте в установці/налаштуванні. Хоч, з моєї точки зору, і має ряд недоліків, але загалом це дуже якісна linux-based-система з справді сучасною ідеологією. І перечитайте пост noddeat.
ASPLinux 10Пробував встановити так як ви пишете, але при встановленні деяких пакетів вискакує повідомлення, що файл не являеться пакетом((
Поясніть що таке вуаль плиз.