Автор Гілка: Поможіть початківцю! плз.  (Прочитано 13753 раз)

Відсутній JI1-0X0B

• Новачок
  • *
  • дописів: 34
  • Kogut Kogut!
Можливо комусь це питання покажеться тупим, але: як встановити будь-яку програму в Linux?
Наприклад Open Office? (Якщо є архів з незнайомими файлами tr.gz) Просто я раніше працював у Вінді)

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Re: Поможіть початківцю! плз.
« Відповідей #1 : 2007-11-13 20:07:33 »
Спочатку скажіть, яке у вас встановлене дистро, бо з tar.gz OpenOffice ви, як початківець, будете встановлювати довго, й боюся, це вас відверне від linux дуже надовго. ;)
« Змінено: 2007-11-13 20:08:20 від ISBear »

Відсутній JI1-0X0B

• Новачок
  • *
  • Kogut Kogut!
« Відповідей #2 : 2007-11-13 20:30:09 »
ASP Linux

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2007-11-14 11:07:10 »
А де Ви взяли той архів?
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #4 : 2007-11-14 11:15:48 »
Не мав справи. Але краще пошукайте версію у rpm. Бо ось інструкція з встановлення OpenOffice.org з tar.gz (я так розумію, це архів з сирцями, тобто вихідним кодом):
http://www.linuxfromscratch.org/blfs/view/svn/xsoft/openoffice.html
Не думаю, що вона вам сподобається.
« Змінено: 2007-11-14 11:16:38 від ISBear »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #5 : 2007-11-14 11:40:08 »
Офіційний бінарний тарбол опенофіса містить набір rpm-ок. Розпакуйте архів і встановіть їх як rpm -Uvh filename.rpm.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #6 : 2007-11-14 19:29:18 »
Можливо комусь це питання покажеться тупим, але: як встановити будь-яку програму в Linux?
Наприклад Open Office? (Якщо є архів з незнайомими файлами tr.gz) Просто я раніше працював у Вінді)
так програми не встановлюють. викиньте той архів, та шукайте, де у вас Add/Remove programs. Там робити пошук open-office, і вуаля. З tar.gz треба встановлювати лише програми, яких немає на офіційних серверах дистрибутивах. Ви же не збираєте качати tar.gz кожного разу, як вийде нова версія офіса? так отож, а встановлення з серверів дистрибутива ґарантує відсутність «залежностей» та автоматичне оновлення.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній JI1-0X0B

• Новачок
  • *
  • Kogut Kogut!
« Відповідей #7 : 2007-11-14 19:55:54 »
А де Ви взяли той архів?
З нету скачав)

Відсутній JI1-0X0B

• Новачок
  • *
  • Kogut Kogut!
« Відповідей #8 : 2007-11-14 19:56:45 »
Офіційний бінарний тарбол опенофіса містить набір rpm-ок. Розпакуйте архів і встановіть їх як rpm -Uvh filename.rpm.
А тепер українською і помаліше)

Відсутній JI1-0X0B

• Новачок
  • *
  • Kogut Kogut!
« Відповідей #9 : 2007-11-14 19:59:06 »
так програми не встановлюють. викиньте той архів, та шукайте, де у вас Add/Remove programs. Там робити пошук open-office, і вуаля. З tar.gz треба встановлювати лише програми, яких немає на офіційних серверах дистрибутивах. Ви же не збираєте качати tar.gz кожного разу, як вийде нова версія офіса? так отож, а встановлення з серверів дистрибутива ґарантує відсутність «залежностей» та автоматичне оновлення.
Поясніть що таке вуаль плиз.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #10 : 2007-11-14 20:09:51 »
RPM - це система пакетів в ASP. Файли пакетів (що містять вже відкомпільовані програми) мають суфікс rpm. Якщо ви качали опенофіс з http://www.openoffice.org/ з лінку "get openoffice.org", то у вас, вірогідно, тарбол (tar.gz чи tar.bz2 - стиснутий tar-архів) з купою оцих самих rpm-пакетів. Розпакуйте архів і встановіть їх, як вказано вище.

Загалом ще хочу відзначити, що ASP - не надто хороший вибір (до речі, якої воно у вас версії?), я взагалі його недолюблюю... Якщо ви початківець, я б порадив Ubuntu - воно достатньо просте в установці/налаштуванні. Хоч, з моєї точки зору, і має ряд недоліків, але загалом це дуже якісна linux-based-система з справді сучасною ідеологією. І перечитайте пост noddeat.

Відсутній JI1-0X0B

• Новачок
  • *
  • Kogut Kogut!
« Відповідей #11 : 2007-11-14 20:20:35 »
RPM - це система пакетів в ASP. Файли пакетів (що містять вже відкомпільовані програми) мають суфікс rpm. Якщо ви качали опенофіс з http://www.openoffice.org/ з лінку "get openoffice.org", то у вас, вірогідно, тарбол (tar.gz чи tar.bz2 - стиснутий tar-архів) з купою оцих самих rpm-пакетів. Розпакуйте архів і встановіть їх, як вказано вище.

Загалом ще хочу відзначити, що ASP - не надто хороший вибір (до речі, якої воно у вас версії?), я взагалі його недолюблюю... Якщо ви початківець, я б порадив Ubuntu - воно достатньо просте в установці/налаштуванні. Хоч, з моєї точки зору, і має ряд недоліків, але загалом це дуже якісна linux-based-система з справді сучасною ідеологією. І перечитайте пост noddeat.
ASPLinux 10
Пробував встановити так як ви пишете, але при встановленні деяких пакетів вискакує повідомлення, що файл не являеться пакетом((

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
« Відповідей #12 : 2007-11-14 21:22:36 »
ASPLinux 10
Пробував встановити так як ви пишете, але при встановленні деяких пакетів вискакує повідомлення, що файл не являеться пакетом((
Телепати традиційно у відпустці.
Які саме пакети? Як саме виглядає повідомлення про помилку?
Roman Suprotkin

Відсутній ra

• Дописувач
  • **
  • дописів: 56
« Відповідей #13 : 2007-11-15 02:40:51 »
Йой! Те одоробло часом не кожен досвічений юніксоїд встановить, а тут початківець береться до справи. Чи може краще трохи побавитись з простішими програмами? Abiword + Gnumeric можуть зарадити.
Debian GNU/Linux (stable), OpenBSD.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #14 : 2007-11-15 11:57:36 »
Цитата
Поясніть що таке вуаль плиз.
voila (фр.) — ось і маєте (у вільному перекладі).

Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"