Автор Гілка: І знову запитання  (Прочитано 7382 раз)

Відсутній JI1-0X0B

• Новачок
  • *
  • дописів: 34
  • Kogut Kogut!
І знову запитання
« : 2007-11-21 20:42:57 »
В мене стоїть ASPLinux 11, додав ще один розділ диску, і захотів встановити ще і вінду ХР, але заважає ASPLoader, не дає загрузитись загрузочному диску Вінди, що робити, пробував перевстановити Лінукс без загрузчика, але диск з віндою всеодно не запускається при натискуванні F8.

TuxRoot

• Гість
Re: І знову запитання
« Відповідей #1 : 2007-11-21 21:46:40 »
Не пробували використати VirtualBox чи VMware? все ж краще ніж всілякі розділекння диску і взагалі той XP чисто для того жиби погратися(напевно тому на ньому всі ігри ідуть)

Off-topic:
цікаво чи він там існує довше ніж вікна в чистому вигляді?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #2 : 2007-11-21 22:29:18 »
такого не може бути. Якщо ви в біосі обрали завантаження з сідюка, а потім з твердого диску, і ваш диск є завантажувальним, то вінда з нього піде. Лінукс тут абсолютно ні до чого.

Єдине що, перед тим, як встановити вінду, почитайте, як відновити grub після інсталяції
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній JI1-0X0B

• Новачок
  • *
  • Kogut Kogut!
« Відповідей #3 : 2007-11-22 14:48:49 »
такого не може бути. Якщо ви в біосі обрали завантаження з сідюка, а потім з твердого диску, і ваш диск є завантажувальним, то вінда з нього піде. Лінукс тут абсолютно ні до чого.

Єдине що, перед тим, як встановити вінду, почитайте, як відновити grub після інсталяції
Проблема в тому, що я користуюсь не Grub, а ASPLoader, бо в мене Grup взагалі не завантажує Linux. Як казали добрі люди цей Асп просто одоробло.

Відсутній JI1-0X0B

• Новачок
  • *
  • Kogut Kogut!
« Відповідей #4 : 2007-11-22 14:53:12 »
Не пробували використати VirtualBox чи VMware? все ж краще ніж всілякі розділекння диску і взагалі той XP чисто для того жиби погратися(напевно тому на ньому всі ігри ідуть)

Off-topic:
цікаво чи він там існує довше ніж вікна в чистому вигляді?

ХР потрібен мені чисто для 3D MAX, Maya, MentalRay, Photoshop. А ігор я уже за своє життя награвся.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2007-11-22 15:11:00 »
Цитата
Проблема в тому, що я користуюсь не Grub, а ASPLoader, бо в мене Grup взагалі не завантажує Linux. Як казали добрі люди цей Асп просто одоробло
Все одно, що ви використовуєте , якщо ви в БІОСІ прописали завантаження з сідюка, ніякий лоадер на вінчестері не може цього перехопити (якщо з сідюком все гаразд, звісно).
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній JI1-0X0B

• Новачок
  • *
  • Kogut Kogut!
« Відповідей #6 : 2007-11-22 15:19:12 »
Цитата
Проблема в тому, що я користуюсь не Grub, а ASPLoader, бо в мене Grup взагалі не завантажує Linux. Як казали добрі люди цей Асп просто одоробло
Все одно, що ви використовуєте , якщо ви в БІОСІ прописали завантаження з сідюка, ніякий лоадер на вінчестері не може цього перехопити (якщо з сідюком все гаразд, звісно).
Провіряв з СД все ок. Пробував загрузити з допомогою загрузочної дискети МС-Дос, та все так само марно. Можливо допоможе повне форматування вінта? Підкажіть чим це можна зробити?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #7 : 2007-11-22 15:40:57 »
Цитата
Провіряв з СД все ок.
яким чином перевіряли? З інших компів завантажується інсталяція?
Цитата
Можливо допоможе повне форматування вінта?
не допоможе. у вас  ТОЧНО в біосі правильний порядок завантаження виставлено (First boot device - CD ROM)?
« Змінено: 2007-11-22 15:42:32 від noddeat »

Відсутній JI1-0X0B

• Новачок
  • *
  • Kogut Kogut!
« Відповідей #8 : 2007-11-22 15:43:14 »
Цитата
Провіряв з СД все ок.
яким чином перевіряли? З інших компів завантажується інсталяція?
Цитата
Можливо допоможе повне форматування вінта?
не допоможе. у вас  ТОЧНО в біосі правильний порядок завантаження виставлено (First boot device - CD ROM)?
Так

Відсутній JI1-0X0B

• Новачок
  • *
  • Kogut Kogut!
« Відповідей #9 : 2007-11-22 18:11:45 »
Виникло нове питання! Скачав Убунту 7.10, але там файли з розширенням *.EXE! Цікаво як його встановити з АСП?

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
« Відповідей #10 : 2007-11-22 19:57:23 »
Виникло нове питання! Скачав Убунту 7.10, але там файли з розширенням *.EXE! Цікаво як його встановити з АСП?
:o

Пан знається на збоченнях (с)
Що саме ви хочете зробити? Можна з цього місця детальніше...
Roman Suprotkin

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #11 : 2007-11-22 20:10:41 »
Качали з microsoft.com?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #12 : 2007-11-22 22:03:39 »
Качали з microsoft.com?
;D ні, на інсталяційному диску Убунту є вільні програми для вінди — ОО, фаєрфокс тощо. Якщо вставити цей диск у вінді, запуститься якась фігня, що дозволить ці програми встановити.

Убунту встановлюється завантаженням з нього в режими LiveCD та тицненням кнопки Install

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #13 : 2007-11-22 22:05:07 »
Цитата
Так
Ок, чи інсталяційний диск завантажується на інших компах?

Відсутній JI1-0X0B

• Новачок
  • *
  • Kogut Kogut!
« Відповідей #14 : 2007-11-22 23:33:59 »
Так завантажується
« Змінено: 2007-11-22 23:37:54 від JI1-0X0B »