Автор Гілка: Кодеки в openSuSe  (Прочитано 1674 раз)

Відсутній Ganzh

• Новачок
  • *
  • дописів: 13
  • I Love YaBB 2!
Кодеки в openSuSe
« : 2007-12-04 17:04:58 »
Поставив собі OpenSuse 10.3 й вилізла проблема - кодеків на відео немає. За допомогою файлу codecs-kde.ymp з офіційног сайту інсталятор пакетів завантажив з інету кодеки й всатновив їх. Але в мене інет платний і я не знаю куди він завантажив ці пакети щоб наступного разу можна було б самому їх поставити?

Крім того, є програма для KDE для розпізнавання текстів українською та сканування?

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: Кодеки в openSuSe
« Відповідей #1 : 2007-12-05 11:52:20 »
1) Здається, питання трохи складніше ніж Ви написали. Той сценарій, про який Ви згадали, завантажує не тільки кодеки, а ще й купу програм, які з ними працюють. Отже, відкрийте його у будь-якому текстовому редакторі і акуратно подивіться, чого саме Вам раніше не вистачало, подивіться на відповідники у списку встановлених пакетів YaST, і позбирайте файли, що було встановлено... Якщо питання тільки у кодеках Windows, то вони мають знаходитися у теці /usr/lib/win32 (власники SuSe мене поправлять). Скоріше за все, завантажені пакети після встановлення було витерто. Але все ж спробуйте їх пошукати на диску (це краще ніж просто заархівувати потрібні файли).
2) Відповідь подвійна — для сканування є (наприклад, Kooka). Для розпізнавання ПОКИ немає (точніше є tesseract, але чомусь спільнота не виявляє зацікавленості ні в російському варіанті розпізнавалки (можна знайти тут, ні в моїх зусиллях (можна знайти тут)). Звідси висновок — пераццький FineReader 7.0 рулить під wine... :'(

P.S.
Цитата
Але в мене інет платний
Власники безкоштовного інтернету, терміново озвіться!!!
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you