Автор Гілка: купа питань про лінукс  (Прочитано 10623 раз)

Praporshic

• Гість
Re: купа питань про лінукс
« Відповідей #15 : 2007-05-26 23:10:25 »
....АЛЕ обрамлень вікон немає(навіть пенельки з хрестиком, та квадратиком)

Усе залежить від його налуштувань.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #16 : 2007-05-27 00:10:12 »
compiz за змовчуванні йде в гномі... а в кедах я його не підняв чогось...
a beryl - такий собі глючний менеджер.... в гномі більш менш прауює, а в кедах прауює, АЛЕ обрамлень вікон немає(навіть пенельки з хрестиком, та квадратиком)
Тому що треба встановити Emerald - тоді обрамлення з"являться
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #17 : 2007-05-27 00:15:48 »
Цитата
або Убунту 7.04 (там теж, здається вже є нтфс-3ж)  
можна і через апдгет заінсталити....  
в убунті підтримка NTFS є відразу після завантаження живчика, не кажучи вже про працездатність після інсталяції.
Ще вони зробили непотрібну фічу імпорту юзерів вінди на лінукс після інсталяції.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній BRom

• Новачок
  • *
  • дописів: 8
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #18 : 2007-11-19 09:55:27 »
Всім привіт! не хотілось створювати тему? тому постити буду сюди. Мю кілька питань-
Сюзе 10.3(х64), КДЕ, атлон 3000, 2 гіга оперативки(1.75+256 мб на відео), 6150 інтегрована відяха
питання-
1. Яким текстовим редактором з консолі можна скористатись шоб покулупатись в fstab, пам"ятаю в фрі бсд був ее, тут нема такого, vi не лікує мене бо не можу розібратись з ним.
2. питання про клаву, потрібно щоб вона перемикала розкладку за допомогою "ctrl"+"shift" or "alt"+"ctrl",
шоб всі кнопки були на місці(тобто коли я тисну "shift"+"/" щоб натискалась "." і так далі)
п.с. клава юсб дженіус ерго медіа 700
3. чи відносно мого конфігу піде 3д робочий стіл(compiz стоїть), як запустити
4. інколи йде низькочастотний писк в колонках і відповідно прослуховувати музику чи слухати інші звуки не приємно, звук hda nvidia обновив змінив вісь бо в версії 10.2 взігалі 1 канал гравю
5. як заставити амарок грати 6 каналів, в кмік-сі поставив 6 каналів та амарок грає 2
дякую наперед.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #19 : 2007-11-19 10:23:04 »
1. Має бути nano - досить проста та зручна річ. Або joe.
2. Просто встановіть через YaST відповідні параметри клавіатури. Варто також вказати тип розкладки Winkeys.
3. В мене майже те саме, хіба що на відео я виділив 32 метри. Останній Compiz Fusion літав доки не набрид.
4. Така проблема є у ядрах OpenSUSE. В мене воно вирішилось лише використанням ядра з Debian.
5. Можете перевірити де завгодно, але ті 6 каналів у kmix до одного місця. Воно просто так не працює. Чим його перемикати - я не знайшов, та й ліньки було шукати.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #20 : 2007-11-19 12:31:22 »
Цитата
1. Яким текстовим редактором з консолі можна скористатись шоб покулупатись в fstab, пам"ятаю в фрі бсд був ее, тут нема такого, vi не лікує мене бо не можу розібратись з ним.
mcedit, для цього треба встановити пакунок mc. запускати командира не треба, просто
mcedit ім'я файлу

для перегляду є mcview

nano підійде у випадках, коли нема можливості поставити mc.

vi не дуже складний. Insert — щоб увійти в режим редагування, Esc — щоб вийти з нього, :wq — запис на диск і вихід.

« Змінено: 2007-11-19 12:32:43 від noddeat »

Відсутній BRom

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #21 : 2007-11-19 16:54:06 »
-mc допоміг, тільки не записує на нтфс хоч я параметри поставив 1 1(дозволив запис). потрібно шоь ще зробити??
-зі звуком розібрався- поставив 2 канали в кміксі і грає добре- тільки це не вихід
-клава не получилось хоч я так і зробив і в кде зробив але не допомагає- треба мишкою перемикати((((
- питання щодо аві виникли тільки- не програє бо нема кодеків а шо поставивти не знаю, минулого разу ставив кодеки не знаючи то взігілі нічого не працювало не знав що робити- переставив систему...

Відсутній fakir

• Новачок
  • *
  • дописів: 14
« Відповідей #22 : 2007-11-23 14:04:07 »
-клава не получилось хоч я так і зробив і в кде зробив але не допомагає- треба мишкою перемикати((((
У файлі /etc/X11/xorg.conf знайди секцію Section "InputDevice",
а потім додай або зміни опції:

Option "XkbLayout" "us,ua(winkeys),ru(winkeys)"
Option "XkbOptions" "grp:ctrl_shift_toggle,grp_led:scroll"

шоб всі кнопки були на місці(тобто коли я тисну "shift"+"/" щоб натискалась "." і так далі)
Саме за це відповідає параметр winkeys. ctrl_shift_toggle та alt_shift_toggle відповідно - "ctrl"+"shift" or "alt"+"ctrl", а grp_led:scroll засвічує scroll індикатор.
« Змінено: 2007-11-23 14:06:39 від fakir »

Відсутній Вуйко з полонини

• Кореспондент
  • дописів: 181
« Відповідей #23 : 2007-11-25 01:25:53 »
тільки не записує на нтфс хоч я параметри поставив 1 1(дозволив запис). потрібно шоь ще зробити??
Якщо я правильно зрозумів, то Ви поставили значення в 5 та 6 стовпчику 1 1. Це є параметри бекапу та перевірки файлової системи fsck'ом.
Ось пояснення /etc/fstab та приклад конфігурації, якраз із потрібними Вам опціями.
http://en.wikipedia.org/wiki/Fstab#Example
"Don't waste your time or time will waste you" Matthew Bellamy

Відсутній BRom

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #24 : 2007-11-26 13:31:30 »
доможіть братики!! Сьогодні завантажую операційку (сюзе 10,3+ кде+компіз фюжин) всі ефекти працюють нормально крім "ефекту драже у вікнах" вирішив перезавантажитись але тут спіткала невдача- завантажується тільки екран стає білим, але все ніби то працює- методом тику миожна включити все і навіть вийти з системи.. так от питання як виправити. Я думав шо можна то виправити з-під рута, але не знаю як зайти бо система автоматом вантажиться під мого юзера, а в безпечному режимі не стартує кде, я б поправив файлик чи шо, але не знаю котрий, можу поправити навіть з-під масдая бо сьогодні зберігав всі дані з нього. А може підкажете якийсь вихід з читуації- перевстановлювати систему не хочу!! не правильно це, ми ж йдемо до ідеалу а не до регресії. Дякую наперед.

Відсутній tymur

• Новачок
  • *
  • дописів: 5
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #25 : 2007-12-09 04:32:09 »
Програма apt-get повідомляє таке:
W: Couldn't stat source package list cdrom://[Debian GNU/Linux 4.0 r1 _Etch_ - Official i386 CD Binary-20 20070819-11:52] etch/contrib Packages (/var/lib/apt/lists/Debian%20GNU_Linux%204.0%20r1%20%5fEtch%5f%20-%20Official%20i386%20CD%20Binary-20%2020070819-11:52_dists_etch_contrib_binary-i386_Packages) - stat (2 No such file or directory)
Що робити?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #26 : 2007-12-09 18:24:16 »
вставити диск в cdrom
або видалити посилання на цей диск у Налаштуваннях - Адміністрування - Джерела програм

Відсутній tymur

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #27 : 2007-12-11 12:50:33 »
Дякую, порада "вставити диск в cdrom" не діє. Видаляти посилання на диск нема потреби, оскільки намагаюсь встановлювати програми з диску.
Як відновити менеджер пакунків?

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #28 : 2007-12-18 16:19:15 »
Дякую, порада "вставити диск в cdrom" не діє. Видаляти посилання на диск нема потреби, оскільки намагаюсь встановлювати програми з диску.
Як відновити менеджер пакунків?
Спробуйте почитати це. Можливо воно наштовхне Вас на правильну думку?
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній tymur

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #29 : 2008-01-11 20:39:25 »
Дякую. Прочитав, та зрозумів що в файл sources.list не можна вписувати джерела пакунків. Треба користуватись програмою apt-cdrom.