Автор Гілка: shared files with WindowsXP  (Прочитано 1730 раз)

Відсутній lara-punk

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
shared files with WindowsXP
« : 2008-01-29 00:54:16 »
Добридень!
Я початківець у роботі з Linux та з мережами...
Встановив собі Linux RedHat 9 (по роботі потрібно) на віртуальній машині. Допоможіть, будь ласка, як "розшарити" файли??
Все, що я знав та міг налаштувати в Windows, VMWare та RedHat, я, начебто, налаштував... При спробі в RedHat увійти в локальну мережу, видає повідомлення:

Couldn't display "smb:///", because Nautilus cannot contact the SMB master browser.
Check that an SMB server is running in the local network.

В списку серверів smb начебто запущений!
Не знаю, що роботи! Допоможіть!

Дякую!

P.S. Я мало розуміюсь на цьому, тому, якщо ваша ласка, пишіть як для "чайника"! Дякую!
« Змінено: 2008-01-29 00:56:44 від lara-punk »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: shared files with WindowsXP
« Відповідей #1 : 2008-01-29 01:13:01 »
У вас запущено ваш локальний сервер.

Щодо повідомлення nautilus... воно має працювати як smb://<server_name>. Повідомлення про master browser означає, що у вас в мережі нема можливості ідентифікувати samba-сервери (машини з віндовими шарами) по імені. У всякому разі, це - єдине призначення master browser. Спробуйте зайти по IP-адресі.

Також спробуйте виконати "nmblookup -M -- -". Воно має показати список адрес master browser серверів.

Відсутній lara-punk

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2008-01-29 22:36:40 »
Спробуйте зайти по IP-адресі.

Після очікування видає:
Couldn't display "smb://192.168.171.1", because the host could be find. Check that the spelling is correct and that your proxy settings are correct.
Проксі я не налаштовував...

Також спробуйте виконати "nmblookup -M -- -". Воно має показати список адрес master browser серверів.

Видає:
querying _MSBROWSE_ on 192.168.171.255
name_query failed to find name _MSBROWSE_ #01

Що робити?? Прошу допомоги!

Відсутній RomadinR

• Кореспондент
  • дописів: 123
« Відповідей #3 : 2008-01-30 00:40:50 »
Перевірте, як у Вашому VMWare налаштована мережа. Якщо мостом - то нормально буде видно всі машини у мережі і адресу у гостьовій системі треба ставити із цієї мережі. Якщо іншим способом - то потрібні додаткові налаштування.

Відсутній lara-punk

• Новачок
  • *
« Відповідей #4 : 2008-01-30 17:37:42 »
оооо.. RedHat вже бачить мережу... начебто працює! хоча нічого не робив.. лише в черговий раз запустив машину... :-?
Дуже дякує за допомогу!

Якщо будуть питання, я ще звернуся до вас, якщо ви, звичайно, не заперечуєте!!  ;)

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #5 : 2008-01-30 23:43:44 »
Вибачаюся, але встановлення RH9 нагадує мені про геронтофілію  ;D

Це що, щось принципове? З ним же ж намучаєтесь - не дай боже...   :o

Що заважає узяти що більш новеньке, без проблем з русіфікацією, з налаштованим нормально UTF8 й т.д. ?
Якщо буде ставитись на якусь специфічно стару залізяку з мінімумом функцій - чи не краще пошукати спеціалізоаного дистру під ці функціі оптимізованого?

Відсутній lara-punk

• Новачок
  • *
« Відповідей #6 : 2008-01-31 12:36:34 »
Мені з русифікацією не потрібно - мені треба саме англійська версія... РХ9 в мене теж русифікований, але я поставив англ...
А щодо того, який з Лінуксів ставить - я теж не знаю, поставив перше, що знайшов!
А щодо того, новіший чи ні, мені байдуже...але не 90 ж року.. Мені треба заінсталити лише одну прогу, яка дуже потрібна по роботі і яка працює лише з Лінукс...тому я його сильно юзати не буду!

І питання трохи не по темі: що таке платформа х64, х86 і т.д.?

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #7 : 2008-01-31 14:41:16 »
Усе одно - не ставте таке старе. Якщо RH потрібен як сервер (лінукси теж різні бувають) - потягніть CentOS (www.centos.org)
Дуже рекомендую не ставити застаріле - ви ж 98му вінду вже не ставите? У лінуксів набагато інтенсивніший розвиток, нові дистри виходять щопівроку-рік.

Й обов'язково з'ясуйте, під який дистр зроблена та програма! бо можуть вилізти неприємні сюрпризи

Відсутній lara-punk

• Новачок
  • *
« Відповідей #8 : 2008-01-31 23:52:56 »
Дуже дякую за поради!!
Як я вже з'ясував на роботі, мені потрібен ALT Linux чи Mandrake Linux...
Буду ставити... :-/