Ще раз дякую всім за приділену увагу.
Rem: Мій Ноут не має флоппі. Але маю інший комп, на якому це є. Можливо згодиться туди.
Повідомляю по суті справи:
Дякую за допомогу. В мене все вийшло.
Але я припускався деяких "імпровізацій", в межах тих інструкцій, що дані на
http://www.debian-administration.org.ua/articles/recovering_grub__after_reinstalling_windows/.
Тому наведу алгоритм своїх дій, можливо це допоможе комусь, хто ще більший "чайник", ніж я.
Нумерація і зміст пунктів відповідає інструкції, що на вищеназваному сайті.
1 - Завантажився з компакт диску Fedora8 за опцією Rescue. Пішов шляхом "mnt/sysimage";
2 - Перейшов до другої консолі натиснувши Alt + F2;
3 - Створив нову теку /disk;
4 - Примонтувати root розділ до /disk з першого разу не вдалось - повідомило, що в теці "/"
відсутній файл fstab. Довелось виконати таке:
"mount -t tmpfs root /disk". Параметр tmpfs вибрав інтуїтивно, вичитавши його у файлі fstab,
який заздалегідь зкопіював на другий комп'ютер;
5 - Що саме потрібно поставити замість "розділ" в команду "chroot" я не зрозумів. Спробував
навмання кілька ріжних варіантів - нічого не вийшло. Видавало помилку. Тоді зробив "тупо" -
"chroot /". Спрацювало;
6 - Виконав grub для переходу до командного рядка grub (grub shell);
7 - Ввів команду root (hd0,2), взявши її чисельні параметри з файлу grub.conf, який теж
заздалегідь зкопіював для довідки.
8 - Ввів команду setup (hd0);
9 - Останній крок - вихід з chroot`у та демонтаж всіх дисків не зробив, тому що не знав як (я попереджав, що в Лінукс'ах - абсолютний новачок).
Перезавантажив машину "Alt+Ctrl+Del", бо все одно вже нічого не втрачав. І трапилось
"нєожиданноє чудо", як колись сказали в шоу Довгоносиків - все завантажилось, так само як і до
перевстановлення Windows.
Можливо щось робив не зовсім за правилами. Хто додасть коментар до моїх "імпровізацій" буду
дуже вдячний, тому що не люблю покладатись на сліпий випадок.
На іншій темі я питав про звук. Там справи набагато гірші. Запропоновані рекомендації мабуть виконувати не буду, тому що - темний ліс, а розбиратись ніколи. Поки буду без "Федориних" пісень.