Автор Гілка: Для абсолютних новачків  (Прочитано 6317 раз)

Відсутній bum

• Новачок
  • *
  • дописів: 19
  • I Love YaBB 2!
Re: Для абсолютних новачків
« Відповідей #15 : 2008-03-16 17:24:58 »
Ні, не помилився. Як не дивно, але на Лінукс я перейшов саме тому, що тут зручніше ніж у Вінді. Я прекрасно знаю, що у ряді випадків клавіатура є набагато зручнішою за мишку, сам вже близько п'яти років професійно працюю з текстами у LaTeX і бачу явну перевагу перед офісними пакетами. Проте комп'ютер я розглядаю як професійний інструмент, а не як фетиш. Навіщо, лізти у термінал якщо можна поставити галочку мишкою? Якщо потрібно автоматизувати якийсь процес, то так, без терміналу не обійтися. Якщо потрібні якісь специфічні налаштування, то безумовно можна поритися вручну у конфігах. Але навіщо ускладнювати те, що можна зробити очевидніше. Якщо людина захоче у цьому розібратися, то вона розбереться, але навіщо початківцю відразу радити лізти у консоль? Та мав він в одному місці весь цей Лінукс. Я з *nix маю справу близько шести років, з них більше року використовую Ubuntu як основну систему, за останній рік мені не довелося жодного разу редагувати конфіги і я чесно кажучи від цього тільки радий.

Цитата
Взагалі-то Kopete, а не Pidgin.
Дійсно, у Kubuntu інший набір програм. Хоча по великому рахунку, яка різниця? Факт той, що ICQ-клієнт вже встановлено, навіщо потрібна Міранда?
« Змінено: 2008-03-16 18:10:13 від bum »

Відсутній bum

• Новачок
  • *
  • дописів: 19
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #16 : 2008-03-16 17:27:38 »
І стати ламером від *nix. Насправді, редагування конфігів вручну набагато простіше за возіння мишею. Перевірив на собі. А якщо Вам кортить мишкою возюкати - Ви помилились платформою.
До речі не так вже й багато людей у Вінді знають, що таке реєстр. Багато людей спокійно працюють у Вінді але гадки не мають як її встановлювати. Навіщо кожному користувачу Лінукса бути гуру в *nix? В житті є багато цікавіших речей. А Лінукс вже декілька років як дозволяє просто возюкати мишкою і не замислюватися навіть над речами без яких важко навіть у Вінді сидіти. Тому це якраз та платформа.
« Змінено: 2008-03-16 17:29:14 від bum »

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #17 : 2008-03-16 18:04:55 »
Згадавши наші попередні розмови хочу Вас дещо зачепити:
Мова йде про kubuntu - у KDE 3.x воно інакше. До речі, ручне редагування конфігів - незамінна річ. Без цього дуже складно.
Вас не зрозумієш - то ви за те щоб поритися в системі, то кажете що це червоноокість.
І стати ламером від *nix. Насправді, редагування конфігів вручну набагато простіше за возіння мишею. Перевірив на собі. А якщо Вам кортить мишкою возюкати - Ви помилились платформою.
Те саме. Як конфіги вручну то можна, а як в ядро зазирнути - без red eye reduction не обійтися.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #18 : 2008-03-16 18:38:37 »
Навіщо, лізти у термінал якщо можна поставити галочку мишкою? Якщо потрібно автоматизувати якийсь процес, то так, без терміналу не обійтися. Якщо потрібні якісь специфічні налаштування, то безумовно можна поритися вручну у конфігах. Але навіщо ускладнювати те, що можна зробити очевидніше. Якщо людина захоче у цьому розібратися, то вона розбереться, але навіщо початківцю відразу радити лізти у консоль?
А якщо не можна? Якщо нема де мишею тицнути? От і мені цікаво, навіщо ускладнювати, коли можна відредагувати конфіг? Налаштування KDE та Gnome сюди не відносяться - вони занадто складні і тут справді графічний інтерфейс дозволяє залишатись мавпою. Якщо людина не хоче розбиратись - нехай платить гроші тим, хто знає що таке консоль та з чим її їдять, а не завдає питань на форумах. Якщо вже кортить знати та робити самому - будьте ласкаві вивчити предмет.

Цитата
Багато людей спокійно працюють у Вінді але гадки не мають як її встановлювати.
Через що стали можливими вірусні епідемії, та з'явилась купа хлопаків, що навчились перевстановлювати систему та стали вважати себе адміністраторами.

Цитата
А Лінукс вже декілька років як дозволяє просто возюкати мишкою і не замислюватися навіть над речами без яких важко навіть у Вінді сидіти. Тому це якраз та платформа.

Ви щось плутаєте. *nix зроблено для людей, а не для домогосподарок. Робити щось не замислюючись тут не виходить. Людина має думати, а машина - працювати. Якщо Вам не так - вам краще переходити на Mac, хоча його вже визнано UNIX.

До речі, кидати два повідомлення з інтервалом у дві хвилини частенько вважається правилом дурного тону.

Вас не зрозумієш - то ви за те щоб поритися в системі, то кажете що це червоноокість.
Є таке правило: що занадто, то не здраво. Так от слака - це занадто :)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #19 : 2008-03-16 19:02:27 »
Боже мій, стільки флуду. А людина всього лише запитала про Fedora, де вже стоїть ваш дружній GNOME.

Взагалі, войовничі власники Ubuntu дістали: ні чорта не роблять (окрім noddeat), а лише капають на мізки. Проста тема, де власники різних дистрибутивів могли знайти спільне, перетворилася на якийсь холівар. Замість марсіанина hse нас просвітлює полтавчанин шановний пан bun.

Пане prapor, замкніть, будь ласка, цю тему. Всі, хто хотів отримати тут корисну інформацію або її вже отримали, або не хочуть отримувати таку "корисну" інформацію взагалі.

М. Взагалі-то я бажав почекати та когось забанити. Але якщо така людина просить - не можу відмовити. //prapor
« Змінено: 2008-03-16 19:06:04 від Praporshic »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you