Автор Гілка: Роздільна здатнисть  (Прочитано 1820 раз)

Відсутній Samogod

• Новачок
  • *
  • дописів: 5
я зовсім недавно вирішив перейти на (чи хоча б спробувати) лінукс і в мене виникла така проблема:
я намагався підключити другий монітор (широкоформатний телевізор з плоским 42-дюймовим lcd екраном , підключений через "тьюльпан")
я зашов в меню Система - Админестрирование - Экраны и графика (у мене російська локалізація бо в українській не все перекладено) і поставив другий монітор в другу позицію (там було 3 варіанти вимкнено (внизу) і ще 2 якісь, я вибрав середню) мені сказало що треба перезавантажитись що я і зробив. після завантаження системи роздільна здатність стала 640*480 і я не можу цього змінити бо та мінюшка вже не відкриваєтся. підкажіть що зробити бо мене вже аж нудить від цього 640*480. як хочаб зробити як було (пофіг не той телевізор). які конфіги може правити треба чи ше що...

ПС: чи можна створити свою розкладку клавиотурі ато я весь час и та і плутаю, а в тих розкладках де і знаходится нa кнопці b по іншому розташовані роздилови знаки
« Змінено: 2008-04-06 14:16:29 від Samogod »
Ubuntu 8.4

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Роздільна здатнисть
« Відповідей #1 : 2008-04-06 14:38:58 »
Цитата
ПС: чи можна створити свою розкладку клавиотурі ато я весь час и та і плутаю, а в тих розкладках де і знаходится нa кнопці b по іншому розташовані роздилови знаки
можна. але спершу спробуйте розкладку Winkeys.

У папці /etc/X11 знайдете файл Xorg.cong. Там є всі налаштування,  і краще робити зміни через нього.
Щоб повернути усе, як було, знайдіть бекапи його — xorg.conf.1, xorg.cong.2 і т.д. Подивіться на дату й замініть потрібний бекап на xorg.conf
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #2 : 2008-04-06 17:08:10 »
Щоб легше було розібратися з моніторною проблемою, не могли б Ви написати яка у Вас відеокартка і які драйвери Ви для неї встановили?

Трохи про розкладку.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #3 : 2008-04-13 21:53:57 »
у мене російська локалізація бо в українській не все перекладено

Знаходите теку /usr/share/locale/ru/LC_MESSAGES копіюєте все що там бачите (файли *.mo) в теку /usr/share/locale/uk/LC_MESSAGES з умовою переписувати тільки ті файли яких не вистачає (тобто не замінювати і не дописувати, а просто пропускати якщо зустрічаються файли з однаковими назвами). Після цього можите спокійно користуватися українською локалью. :) якщо не буде українського перекладу, то буде російський... ;) Не забувайте робити таку операцію при відсутності українського перекладу при встановленні нових програм.

P.S. Не набагато в українській локалізації меньше перекладів ніж в російській. Доволі часто зустрічаються програми в яких відсутній російський переклад при наявності українського.  :)
Linux. The future is open.