Хочу всеж зробити диплом в ЛаТеХу але вагаюся, тому що дід що відповізає у мене на кафедрі за нормоконтроль досить суворий.
Тому запитання звучить просто: чи не має в когось адаптованого до українських стандартів пакету disser?
Ви зайшли б до УкрНТЕІ, а? Там приймають дисертації у будь-якому форматі (я приніс свою у PDF на дискеті, хоча в коридорі товклися мажорні хлопці з монстрами-дисерами у Word, які займали десятки мегабайтів на компакт-диску). Автореферат, так дійсно у RTF, але його можна зробити і у OOo.
Чомусь наданий вами файл суперечить вашим словам
Мої вітання спільноті!Якщо вже тут заговорили про дисертації, прошу глянути:http://www.imath.kiev.ua/~baranovskyi/tex/vakthesis/Це спеціальні класи LaTeX для оформлення дисертації та автореферату за рекомендаціями ВАК України.
Цитата: Олександр Барановський від 2009-04-26 19:39:07Мої вітання спільноті!Якщо вже тут заговорили про дисертації, прошу глянути:http://www.imath.kiev.ua/~baranovskyi/tex/vakthesis/Це спеціальні класи LaTeX для оформлення дисертації та автореферату за рекомендаціями ВАК України.Клас! Було бажання і собі зробити щось подібне, але обмежився модифікацією стандартного класу. Дякую!
Дійсно відповідає вимогам (принаймні, те, що зібралось з прикладів)Єдине що в змісті розділи не прописними вказані (в зразках дисертацій, що мені потрапили до рук вони саме так і вказані).
\makeatletter% або помістити ці команди у .sty-файл\renewcommand*\l@chapter[2]{% \ifnum \c@tocdepth >\m@ne \addpenalty{-\@highpenalty}% \vskip 1.0ex \@plus\p@ \settowidth\@tempdima{\@make@chapapp{\@chapapp}\nobreakspace}% <--- цей рядок змінено \addtolength\@tempdima{\@appendix@number@width}% \addtolength\@tempdima{1.5em}% \begingroup \parindent \z@ \rightskip \@tocrmarg \parfillskip -\rightskip \leavevmode \bfseries \advance\leftskip\@tempdima \hskip -\leftskip \@make@chapapp{#1}\nobreak\hfil \nobreak\hb@xt@\@pnumwidth{\hss #2}\par% <--- цей рядок змінено \penalty\@highpenalty \endgroup \fi}\makeatother
ВАК лише нещодавно примудрився зібрати власне засідання (сподіваюсь, вони використали це зібрання не для чергового дурковведення в вимоги ) тому вимоги до дисера є достатньо законсервованими. Взагалі нерозуію цієї дурниці: змінювати вимоги щороку... В розумінні звичайного розробника вимоги то є стандарт, а що то вбіса за стандарт, коли він тобі завтра зміниться і взагалі змінюється за методом Монте Карло --- чорт і коли та чорт і як [smiley=angry.gif]
Якось не дуже гарно в мене вийнло коли написав \title{Вплив структури розплаву системи \textnormal{Ni-Mn-C} на процес кристалізації алмазу}Нема якоїсь команди тимчасового відрубання капітелі?
Але чому Вам не подобається той варіант, що Ви написали? Хіба не хочете Ви позбавитися і від капітелі, і від жирного? Наприклад, якби я потребував математики у назві:\title{Розв'язування рівняння $ax^2+bx+c=0$}то я б хотів, звичайно, щоб формула була «нормальною», а не жирною і капітельною. Хіба у Вас не така сама ситуація?
Off-topic:P.S.Укр ІНТЕІ -- часом не "тарілка" на Либідській?
\chapter{\noun{Назва розділу}}
Що до не відповідності деяких самосуперечних вимог стандарту ДСТУ 3008-95 (перші читав погано, другого - взагалі в очі не бачив ) то мені здається, що якщо тих суперечностей не багато то можна було б присобчити до класу опцію DSTU300895 (чи яку там, щоб краще писалась і буда логічною) і з такою опцією щоб формувався документ за вимогами ДСТУ (ну це й так ясно ) раптом якась шаленна голова таки застосує цю опцію та почне судитись з ВАК-ом у разі виникнення недоречних запитань.
Є ще такий варіант як:Код: [Вибрати]\chapter{\noun{Назва розділу}}виглядає гарніше, ніж НАПИС ВЕЛИКИМИ ЛІТЕРАМИ.
\documentclass{report}\begin{document}\chapter{\noun{Назва розділу}} \end{document}
Посилання на документи Word часом не порушує правило 2.5 цього форуму? :-)
А команда \noun у якому класі/пакеті означена? Бо зі стандартним класом report у мене нічого не виходить: неозначена команда.
\chapter{\textsc{Назва розділу}}
Всім вітання! Відносно жвава дискусія з приводу написання диплому на LaTeX розпочалась на російськомовному науковому форумі http://dxdy.ru, а саме: http://dxdy.ru/topic22967.html?sid=c9c29fbb6bd0f3ba8fcbc3470c7bbb6d.