Цитата: noddeat від 2010-05-12 23:21:55У мене виникло таке питання: яким чином вставити малюнок всередині minipage? Бо якщо вставляю стандартним \begin{figure}, воно лається Можна почати з того, що figure - не малюнок, а плаваючий об'єкт - в середині того оточення можна вставляти хоч казочку про колобка. picture - ото малюнок і minipage хай тільки спробує на нього щось дзявкнути
У мене виникло таке питання: яким чином вставити малюнок всередині minipage? Бо якщо вставляю стандартним \begin{figure}, воно лається
З цими тильдами цікава штука.
Приклади від ВАК не є авторитетним джерелом, бо вони там самі не знають, що творять.
Але, на мій погляд, у хорошій книзі (а не в газеті на один день) ініціали мають бути приклеєні до прізвища нерозривно. На форумі є фахівці з набору і верстки? Хтось може це підтвердити чи спростувати?
\appendix\chapter{title}Text Text Text Text Text Text Text Text Text
\include{Appendix}
В vakaref є місце для зображення підпису вченого секретаря? Щось я такого в описі не знайшов.
\secretary[petrenkopp-signature]{Петренко~П.~П.}
\secretary[file=petrenkopp-signature,<налаштування>]{Петренко~П.~П.}
...згодом і ДСТУ знайшов.
Цитата: Олександр Барановський від 2010-05-12 15:03:04З цими тильдами цікава штука.Титли вони, титли, а не тильди.
...саме зараз вичитую коректуру своєї статті в нібито науковому журналі, і там таке...).
...а include від input-а відрізняється тим, що перший дає скомпілюватися і мовчить про відсутній файл, як партизан.
\documentclass{article}\begin{document}\include{nonexistentfile}\end{document}
\documentclass{article}\begin{document}\input{nonexistentfile}\end{document}
Я приблизно уявляю ситуації, коли може знадобитися додати зображення підпису...
\@SecretarySignature\hfill\@secretary\par
\secretary{\$\hfill Прізвище~І.",Б.}
%\placeholder{\cyrp\cyrii\cyrd\cyrp\cyri\cyrs}\quad
Втім ваш пакунок дозволяє зробити невеличкий "хак":Код: [Вибрати]\secretary{\$\hfill Прізвище~І.",Б.}
%% Синтаксис команди%% \secretary{звання}{ПІБ}\newcommand{\secretary}[2]{\def\@SecretaryTitle{#1}\def\@secretary{#2}}
... \CYRV\cyrch\cyre\cyrn\cyri\cyrishrt\ \cyrs\cyre\cyrk\cyrr\cyre\cyrt\cyra\cyrr\newline \cyrs\cyrp\cyre\cyrc\cyrii\cyra\cyrl\cyrii\cyrz\cyro\cyrv\cyra\cyrn\cyro\cyryi\ \cyrv\cyrch\cyre\cyrn\cyro\cyryi\ \cyrr\cyra\cyrd\cyri \newline\@SecretaryTitle\hfill %\placeholder{\cyrp\cyrii\cyrd\cyrp\cyri\cyrs}\quad \@secretary\par}...
Перебрав маленьку стопку авторефератів - всюди написано "Вчений секретар" тож з статистичних міркувань вирішив підправити це у своїй копії vakaref (пропоную зробити це і в оригіналі).
в половині авторефератів там де пишуть "Вчений секретар спеціалізованої вченої ради" вказують і "регалії" того секретаря (щоб це зробити скромний хак не пройде)
\if@SecretaryTitle\newline\@SecretaryTitle\fiне вийшло...
\@ifundefined{@SecretaryTitle}{<так>}{<ні>}
і хак з підписом став трошки гірше працювати...