Я тільки почав користуватися ЛаТЕХом. Можете підказати як встановити vakthesis на Windows?Був би вдячний за відповідь типу для чайников(що за чим відкрити і що натиснути).До російських пакетів є багато таких інструкцій. Чомусь до vakthesis такої не знайшов.
diff vakthesis.cls.orig vakthesis.cls89c89,97< \addtolength\oddsidemargin{10mm}---> %\addtolength\oddsidemargin{5mm}> \setlength{\hoffset}{5mm}> \setlength{\voffset}{-7mm}> \setlength{\oddsidemargin}{0pt}> \setlength{\evensidemargin}{0pt}> \setlength{\topmargin}{0pt}> \setlength{\textwidth}{170mm}> \setlength{\textheight}{245.7mm}> 608,616d615< \def\itemize{%< \ifnum \@itemdepth >\thr@@\@toodeep\else< \advance\@itemdepth\@ne< \edef\@itemitem{labelitem\romannumeral\the\@itemdepth}%< \expandafter< \list< \csname\@itemitem\endcsname< {\def\makelabel##1{\hss\llap{\upshape##1}}}%< \fi}904,911c903,905< \ifthenelse< {\equal{#1}{plain}\or\equal{#1}{unsrt}\or\equal{#1}{abbrv}\or< \equal{#1}{amsplain}\or< \equal{#1}{gost71s}\or\equal{#1}{gost71u}\or\equal{#1}{gost780s}\or\equal{#1}{gost780u}< \equal{#1}{my_gost71s}}< {\def\@biblabel##1{##1.}}< {\def\@biblabel##1{[##1]}}}< \def\@biblabel#1{#1.}---> \def\@biblabel##1{##1.}> }> %\def\@biblabel#1{#1.}1003,1009c997,998< \ifthenelse< {\equal{#1}{plain}\or\equal{#1}{unsrt}\or\equal{#1}{abbrv}\or< \equal{#1}{amsplain}\or< \equal{#1}{gost71s}\or\equal{#1}{gost71u}\or\equal{#1}{gost780s}\or\equal{#1}{gost780u}\or< \equal{#1}{my_gost71s}}< {\def\@biblabel##1{##1.}}< {\def\@biblabel##1{[##1]}}}---> \def\@biblabel##1{##1.}> }
Колега верстає докторську в latex англійською. Використовує поки стандартний extreport клас.Можливо хто знає порівняно легкий спосіб врахувати ВАКівські правила (шрифти/відступи/нумерація тощо) в цьому випадку?Чи vakthesis можна використати?
Правда його розробник іноді рекомендує дещо виправляти в середині стильового файлу (особисто мене така перспектива не сильно радує: гратись зі стилевим пакетом як іграшкою Лего [smiley=laugh.gif]) проте в цілому нормально працює.
Можна навіть з нього дещо викидати...Код: [Вибрати] diff vakthesis.cls.orig vakthesis.cls...608,616d615< \def\itemize{%...
diff vakthesis.cls.orig vakthesis.cls...608,616d615< \def\itemize{%...
[smiley=laugh.gif] $ grep itemize /usr/share/texmf-dist/tex/latex/base/report.clsне дає жодного результату, очевидно, itemize вже вшитий в сам LaTeXСкажіть, яким чином ви зробили щоб в ітемайза рисочка з'являлась. Хочу зробити зворотню дію -- мені кружечки більше подобаються Та й твір ніби не художній пишу -- навіщо мені діалоги
\renewcommand{\labelitemi}{$\bullet$}
Якщо можна поцікавитися... Якщо дисертацію написано не українською мовою, то й захист буде не в Україні? Навіщо тоді враховувати ці жахливі ВАКівські правила?
Цитата\renewcommand{\labelitemi}{$\bullet$}Львовський стор. 255
\newcommand\labelitemi{\textbullet}\newcommand\labelitemii{\normalfont\bfseries \textendash}\newcommand\labelitemiii{\textasteriskcentered}\newcommand\labelitemiv{\textperiodcentered}
$ grep itemize /usr/share/texmf-dist/tex/latex/base/report.clsне дає жодного результату, очевидно, itemize вже вшитий в сам LaTeX
Скажіть, яким чином ви зробили щоб в ітемайза рисочка з'являлась. Хочу зробити зворотню дію -- мені кружечки більше подобаються Та й твір ніби не художній пишу -- навіщо мені діалоги
це в vakthesis , було місцями поміняно \labelitemi та \labelitemii відносно оригінального report
ЦитатаЯкщо можна поцікавитися... Якщо дисертацію написано не українською мовою, то й захист буде не в Україні? Навіщо тоді враховувати ці жахливі ВАКівські правила?Захист буде в Україні.Дисертацію можна робити англійською, російською і т.п., аби опоненти і спец. рада розуміла/не заперечувала.
Так, англійською рідкість, а от російською буває частіше.
Поки використовує extreport, з іншими вимогами як можемо боремося різними пакетами та правками .cls файлу, бо відповідно часу мало як завжди.
у книзі А. Э. Мильчин, Л. К. Чельцова «Справочник издателя и автора» рекомендують тире.