Цитата: OlexandrKr від 2010-05-12 14:06:12А що ще старого?Не переймайтеся, Сергій жартує. Ймовірно, малося на увазі, що він накидав у свою дисертацію посилань на джерела, яким 20 чи 30 років, а нових публікацій він принципово не читає, що вони там розумного можуть написати :-) Теми обговорення це зауваження не стосувалося.
А що ще старого?
Привіт всім. Я насправді намагався зробити стиль для ДСТУ 7.1.2006 (Олександр Барановський говорив про це вище). Але на певному етапі зрозумів, що це невдячна справа. Це пов"язано з тим, що, по-перше, така робота відбирає достатньо багато часу. По-друге, почав розуміти, що я підсвідомо сподіваюсь на те, що цей дибільний (не хочу нікого образити, але іншого слова не придумав) ДСТУ найближчим часом відмінять для оформлення списку літератури в дисертації і наукових роботах, а значить ця робота піде швидкому потягу під хвіст. По-третє, ВАК ніби-то вимагає за цим ГОСТом, і разом з тим не дає інформації, в якому випадку можна відступати від ГОСТу (в їхніх прикладах багато суперечностей з ГОСТом). А взагалі, планую до цієї проблеми повернутись влітку, коли закінчиться навчальний рік. В принципі, своїм модифікованим стильовим файлом готовий поділитись. Модифікацій там не дуже багато.
Якщо авторів більше 4 - то зпереду не має бути жодного.
Було б напевне правильно об'єднати ці два гости в один?
...навіщо вони стільки квадратних дужок наліпили? Ніби то не властивості літературного посилання, а опційні параметри (чи може то вони і є?)
В Україні є якийсь форум здобувачів? Щоб там обговорити таку розумну тему: за яким же вбіса "стандартом" все оформляти...
Flame:Цитата: OlexandrKr від 2010-05-12 19:11:14Якщо авторів більше 4 - то зпереду не має бути жодного."Більше чотирьох авторів - то вже отара" (с) чийсь науковий керівник
Трясця! Для чого запитувати, а потім вилучати повідомлення??? Поки зібрався з думками, вже немає запитання. /me злий!За змістом ДСТУ ГОСТ 7.1:2006 = ГОСТ 7.1—2003. Стандарт мав пройти щось типу процедури ратифікації.
У мене виникло таке питання: яким чином вставити малюнок всередині minipage? Бо якщо вставляю стандартним \begin{figure}, воно лається
\begin{figure}[p]\begin{minipage}[t]{0.5\textwidth}\includegraphics[scale=0.75]{some.eps}\end{minipage}\end{figure}
Цитата: OlexandrKr від 2010-05-12 19:11:14Якщо авторів більше 4 - то зпереду не має бути жодного.Можна посилання на пункт стандарту, який це регламентує?
Цитата: noddeat від 2010-05-12 23:21:55У мене виникло таке питання: яким чином вставити малюнок всередині minipage? Бо якщо вставляю стандартним \begin{figure}, воно лається Код: [Вибрати]\begin{figure}[p]\begin{minipage}[t]{0.5\textwidth}\includegraphics[scale=0.75]{some.eps}\end{minipage}\end{figure}