Автор Гілка: Alt+<key>  (Прочитано 1392 раз)

Відсутній oleksa

• Кореспондент
  • дописів: 214
Alt+<key>
« : 2008-04-22 00:10:50 »
Доброго дня, друзі.

Допоможіть з пошуком відповіді. Чи є можливість альтернативного введення символів в Лінуксі відповідно до ansi-таблиці, на кшталт як в офтопіку комбінація Alt+235 і маєш російську "ьі"? Або як в инший спосіб можна призначити окремим символам кодової таблиці "гарячі" сполучення клавіш? Встановлення ще однієї розкладки не пропонувати :-) Дякую.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
Re: Alt+<key>
« Відповідей #1 : 2008-04-22 03:13:01 »
довільного введення через код немає, але є два альтернативних способи:
1. утилітки на штиб kcharselect
2. розкладка клавіатури ua «Unicode»  з джентельменським набором символів в третьому рівні включно з російськими літерами, вона має бути в стандартному X.org останніх версій
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній oleksa

• Кореспондент
« Відповідей #2 : 2008-04-22 11:15:03 »
довільного введення через код немає, але є два альтернативних способи:
1. утилітки на штиб kcharselect
2. розкладка клавіатури ua «Unicode»  з джентельменським набором символів в третьому рівні включно з російськими літерами, вона має бути в стандартному X.org останніх версій

Дякую за відповідь. Користуюсь kcharselect, але незручно, постійно копіювати та вставляти звідти символи....

Перепрошую, а в 2 випадку, як працюватиме все? Наразі в мене winkeys розкладка. Як я зможу вставляти символи 3 рівня, знов таки через встановлення нової розкладки?

Суть проблеми в тому, що потрібно-то всього 3 літери і доволі нечасто (суто російські), використання альтернативних розкладок заважає :-(

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #3 : 2008-04-22 15:49:23 »
Перепрошую, а в 2 випадку, як працюватиме все? Наразі в мене winkeys розкладка. Як я зможу вставляти символи 3 рівня, знов таки через встановлення нової розкладки?
1. міняєте варіант winkeys на Unicode
2. типова комбінація: правий Alt+кнопка, наприклад правий Alt+українське і дає рос. ы, влаасне, у посиланні вище все це описано
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній oleksa

• Кореспондент
« Відповідей #4 : 2008-04-22 16:46:34 »
1. міняєте варіант winkeys на Unicode
2. типова комбінація: правий Alt+кнопка, наприклад правий Alt+українське і дає рос. ы, влаасне, у посиланні вище все це описано

Дякую :-) пардон за гальма....