Автор Гілка: GCC  (Прочитано 6087 раз)

Михайло Даниленко

• Гість
Re: GCC
« Відповідей #30 : 2008-05-08 16:48:13 »
indent

Відсутній Samogod

• Новачок
  • *
  • дописів: 5
« Відповідей #31 : 2008-05-08 22:56:29 »
Всім дякую!
Я не втратив інтереса до теми, просто в мене були проблеми з інтернетом.
Дійсно мені не треба програмувати "вже сьогодні", бо в мене зараз ще канікули =)
Стосовно GCC та mc. Встановив але не знайшов де і як їх запустити. =(
Стосовно Vim та Emacs. Встановив але не знайшов як з їх допомогою компілювати. Просто як редактори: Vim нічого видатного в ньму не зайшов; Emacs вцілому сподобався, особливо підсвітка синтаксису (як на мій смак дуже зручна, принаймні на перший погляд), якої я не знайшов у Vim'і, але є й незручні моменти. До речі і їх в списку програм нема, але вони є в списку "відкрити іншою програмою" (здається так =))
Стосовно KDevelop. Ще не спробував, спробую - відпишусь. До речі що маеться на увазі IDE? Бо я знаю IDE тільки як інтерфейс підключення HDD =)
Стосовно DEV C++. Користувався один раз (на олімпіаді з інформатики) і в цілому залишився задоволений (особливо наявністю українського інтерфейсу). Якщо таке ж буде в лінуксі то мені буде цього цілком достатньо.
Стосовно чому Убунту? Я не став ризикувати переходити з Вікон зразу на щось складніше за Убунту =). Але я дійсно люблю поритись у всіляких системних нетрях (якщо хоч приблизно знати що там можна знайти =))
Ubuntu 8.4

Praporshic

• Гість
« Відповідей #32 : 2008-05-08 23:49:58 »
Запускати gcc та mc треба з консолі. З віму та ємаксу компілювати доволі складно - треба зробити потрібні налаштування (або взяти вже готові, у того хто вже це зробив). Якщо потрібно як у VC/Borland Builder/etc, то треба брати IDE (Integrated Development Environment) що на них схожі - KDevelop, Eclipse та інші. Але зазвичай ними користуються для написання графічних інтерфейсів.
Взагалі, перш ніж писати щось на C під Linux (та й інший *nix) треба прочитати кілька невеликих, але важливих книжок:
Eric S. Raymond: The Art of UNIX programming (бачив у якійсь онлайн-книгарні друкований переклад за доволі символічну ціну)
Brian Kernighan, Denis Ritchie: The C Programming Language (позавчора бачив вживу, власний екземпляр поки-що дав почитати)

Ну й у тому дусі. Там і стане зрозуміло, чому частенько краще працювати сидячи у терміналі, ніж у багатофункціональному IDE.

Відсутній mim

• Новачок
  • *
  • дописів: 44
« Відповідей #33 : 2008-05-08 23:51:25 »
У Code::blocks є плагін, що може форматувати текст, відповідно до різних стилів, по вибору. Та й взагалі дуже зручна штука, як на мій смак

перш ніж читати мануал по make (який, до речі, info make) краще прочитати цю статтю.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #34 : 2008-05-09 00:09:54 »
indent наче нормально відступи порозставляв, принаймні, нічого не зіпсував :)
Ще не розібрався повністю з прапорцями, а результат влаштовує.
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.