Автор Гілка: Питання з C++ в Linux  (Прочитано 1341 раз)

Відсутній Voffka

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
Питання з C++ в Linux
« : 2008-07-03 19:23:30 »
Добрий день. Допоможіть будь ласка. Я намагаюся розібратися з розробкою вызульних C++ програм в Mandriva Linux 2008. І в KDevelop Designer виникла така проблема: проект та форма створюються, а коли намагаюсь створити source або header з'является помилка. Ось текст: "There is no plugin for editing C++ code installed. Note: Plugins are not available in static Qt congigurations" Підкажіть, як можна з цим поборотися.

Відсутній lamao

• Новачок
  • *
  • дописів: 11
Re: Питання з C++ в Linux
« Відповідей #1 : 2008-08-07 20:26:13 »
Прошу вибачення, якщо не по темі, але все ж...

Цитата
Підкажіть, як можна з цим поборотися.
Один з варіантів: встановити собі бібліотеку Qt4 (там є Qt Designer, Qt Linguist, Qt Assistant) та QDevelop. Після чого одержимо гарний ікросплатформенний інструмент для розробки без купи зайвих в даному випадку речей, що є KDeveloper. Все це є в репозиторії.

Якщо немає якоїсь особливої нелюбові до Qt, то це буде, на мою думку, найоптимальніший варіант. До того ж в Qt Assistant є просто прекраснi Tutorial та Examples.
« Змінено: 2008-08-07 20:27:24 від lamao »

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
Re: Питання з C++ в Linux
« Відповідей #2 : 2008-08-07 21:48:39 »
Добрий день. Допоможіть будь ласка. Я намагаюся розібратися з розробкою вызульних C++ програм в Mandriva Linux 2008. І в KDevelop Designer виникла така проблема: проект та форма створюються, а коли намагаюсь створити source або header з'является помилка. Ось текст: "There is no plugin for editing C++ code installed. Note: Plugins are not available in static Qt congigurations" Підкажіть, як можна з цим поборотися.
наскільки я пам’ятаю, це трапляється тому, що система намагається редагувати файли сирців через Qt, а не через KDevelop, здається, були повідомлення що таке може траплятися через неправильну послідовність встановлення...  в мене під рукою немає kdevelop але спробуйте створювати сирці не в Qt designer а напряму в KDevelop...
Fedora 35 (x86-64)