Автор Гілка: Встановлення Windows XP та Мандріва на одному ПК  (Прочитано 1950 раз)

Відсутній Lorta

• Новачок
  • *
  • дописів: 4
Привіт усім форумчанам, ось захотілось мені більше познаомитись з ліноксом,але повністю відмовлятись від ХР я ще не готовий,взяв собі новеньку Мандріву,проте знайомі мені сказали що зі спільним їх місцезнаходженням будуть проблеми.Щоби ви мені порадили?

Відсутній sergkh

• Новачок
  • *
  • дописів: 21
  • I Love YaBB 2!
Ви повинні виділити  розділ на диску для лінукса.
Тобто виділити  не місце  на розділі де в вас знаходиться  windows,  а саме окремий розділ. Для цього можете скористатись  програмою  Partitution Magic

Ще краще в когось позичити старий вінчестер  на якому можна потренуватись.
Засоби по роботі з дисками присутні в Лінукс і досить потужні, але початківцю щось робити в незнайомій системі буде складно і навіть страшно ящо на диску є важливі данні.

Відсутній Lorta

• Новачок
  • *
Дуже дякую,напевно я поскидую все важливе на DVD і поексперементую до схочу.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
Дуже дякую,напевно я поскидую все важливе на DVD і поексперементую до схочу.
в інсталяторі Мандріви, принаймні останніх версій, є можливість зменшування розміру розділу Windows, щоб звільнити місце під дистрибутив, але скинути важливе на DVD ніколи не завадить

але якщо встановлення пройде успішно, далі ви зможете працювати з файлами на віндовому розділі без проблем...
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Маленький ліричний відступ щодо співіснування офтопіку та топіку на одній машині:
Мій перший, (відносно) нормальний ПК (P1-200, 32MB RAM) засобами базової системи введення-виведення бачив лише 8.5 ГБ, а я (не знаючи тоді того) прикупив 40-ку. На машині стояла Win98, власне 8.5ГБ вистачало. І от друг підсунув мені Red Hat 7.1, на, мовляв, спробуй (драгдилер ще той). Я запустив інсталятора і яке було моє здивування, коли Disk Druid сказав, що бачить повний обсяг жорсткого диску, крім того, може їх освоїти. Думаю, це було першим поштовхом до мого переходу на альтернативні системи. Ось так.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Lorta

• Новачок
  • *
Хлопці я трохи загнався,спершу поставив мандріву а потім ХР,тепер в мене загружається тіки ХР,перед тим як запрацювало ХР мені вибило шо в мене на компі є ше одна операційка, і шо я можу дозволлити її роботу якось через адміністрірованія, підскажіть будь ласка якце можна зробити.
« Змінено: 2008-09-02 13:49:34 від Lorta »

Praporshic

• Гість
Відновленню завантажувача після встановлення офтопіку присвячено вже стільки, що не знайти інформацію неможливо.

Відсутній Lorta

• Новачок
  • *
Якщо ви знаєте  де, то не могли б ссилочку кинути,будьласка, в мене просто руки зайняті шукати,чесно.
« Змінено: 2008-09-02 17:27:31 від Lorta »

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
Якщо ви знаєте  де, то не могли б ссилочку кинути,будьласка, в мене просто руки зайняті шукати,чесно.
спробуйте завантажитися з інсталяційного диску Мандріви, якщо там в опціях немає відновлення завантажувача (давно вже не встановлював — не пам’ятаю), то можна зайти в rescue і набрати щось типу grub-install /dev/hda
Fedora 35 (x86-64)