Автор Гілка: Визначити розташування файла  (Прочитано 1505 раз)

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
Щось забувся, як в консолі визначити де саме знаходиться файл, тобто каталог в якому він розташований. А то через tab я можу його знайти, а ось де він насправді знаходиться...
Linux. The future is open.

Praporshic

• Гість
Re: Визначити розташування файла
« Відповідей #1 : 2008-08-20 23:27:56 »
which/whereis?

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #2 : 2008-08-21 01:32:59 »
$ whereis iptables
iptables: /sbin/iptables /lib/iptables /lib/iptables.d /usr/share/man/man8/iptables.8.bz2

Ні. Щось не те. [smiley=6.gif] Бо вказується все де зустрічається та назва. А треба, щоб тільки один шлях вказало, саме там де той файл розташований. [smiley=20.gif]

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • linux kettle
« Відповідей #3 : 2008-08-21 12:51:19 »
$ whereis iptables
iptables: /sbin/iptables /lib/iptables /lib/iptables.d /usr/share/man/man8/iptables.8.bz2

Ні. Щось не те. [smiley=6.gif] Бо вказується все де зустрічається та назва. А треба, щоб тільки один шлях вказало, саме там де той файл розташований. [smiley=20.gif]
То що вам треба? whereis знаходить " binary, source, and manual page files for a command". Повний список шляхів, що містять назву - locate. Перший результат із $PATH - which.

Відсутній Kovyar

• Кореспондент
  • дописів: 130
  • Студент
« Відповідей #4 : 2008-08-21 22:54:49 »
А у мене так:

# which iptables
/sbin/iptables
[Fedora 10 Cambridge] [Debian Lenny] [GNOME user]

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #5 : 2008-09-02 20:00:00 »
То що вам треба? whereis знаходить " binary, source, and manual page files for a command". Повний список шляхів, що містять назву - locate. Перший результат із $PATH - which.

$ whereis iptables

Мені не треба перелік цього всього, мені треба тільки результат де воно знаходиться, а саме /sbin/iptables. Мене не цікавлять всі інші каталоги, бо там того файла нема...

А у мене так:

# which iptables
/sbin/iptables

Якби воно так було, то було б чудово, але в мене результат протилежний...
$ which iptables
which: no iptables in (/usr/bin:/bin:/usr/local/bin:/usr/X11R6/bin/:/usr/games:/usr/lib/qt3//bin:/home/ignat/bin:/usr/lib/qt3//bin)
:(

Відсутній Kovyar

• Кореспондент
  • дописів: 130
  • Студент
« Відповідей #6 : 2008-09-02 23:01:15 »
Отака штука (#) перед командами у консолі означає, що вони виконуються з-під рута. А знак долару - що з-під звичайного користувача.
Так от, мій which (див. код) працює під рутом. А під користувачем which iptables видає те ж, що й у Вас :)
[Fedora 10 Cambridge] [Debian Lenny] [GNOME user]