[бурчить] Вічно деякі питання по сто разів повторюються на форумі... [/бурчить]
1. Повністю українізованими дистрами будуть хіба ALTLinux та ASPLinux. У всіх інших бачитимете по сусідству українську з англійською, бо перекладено далеко не все.
Цитата: Campana від 2008-10-22 02:53:53[бурчить] Вічно деякі питання по сто разів повторюються на форумі... [/бурчить]А що поробиш?Ну, була якось думка, зробити якісь 10 порад для початківців, чи щось таке... але спитай у будь-якого гуглоподібного: "як перейти на linux," і все стане зрозуміло... і все одно питають на форумах...
Українізовані? (може просто погано русифіковані?) Якщо українізовані, то ким? І чому ті, хто їх українізував, не діляться з іншими? Ubuntu навпаки? Нещодавно один жадібний колега питав, чи не має намір ALT платити і за українські переклади, як вони платять за російські (не дай Бог: український переклад вмре, як вмер російський)? Хтось поділиться посиланням?
Цитата: yurchor від 2008-10-22 07:10:37 Українізовані? (може просто погано русифіковані?) Якщо українізовані, то ким? І чому ті, хто їх українізував, не діляться з іншими? Ubuntu навпаки? Нещодавно один жадібний колега питав, чи не має намір ALT платити і за українські переклади, як вони платять за російські (не дай Бог: український переклад вмре, як вмер російський)? Хтось поділиться посиланням?По-перше, український переклад в обох дистрах був ще тоді, коли на LOU і форума не було. Не думаю, що з тих часів ситуація мала погіршитися.По-друге, прийде gvy і розкаже про ALT. Про ASP тут розказати, здається, нікому.
Тільки-но почав пережовувати Убунту, але якщо вони відмовляються від перекладу спільноти, то краще спробую щось нове.Хочеться використовувати дистр з перекладом, бажано гномячий.Підкажіть щось конкретне, бо критерій "всі окрім Убунти і похідних" мало про що говорить. :-?Пробував опенсюс, гном там жахливо прикручений, нелогічне меню, яке неможна просто редагувати і постійні повідомлення про неумісність пакетів.Є варіянт Дебіян, АЛЕ 4 ДВД за посиланням це щось до біса багато!!Звісно я його рано чи пізно можу витягнути, але чи треба так багато, коли всі дистри прекрасно ставляться з одного СД.
Є варіянт Дебіян, АЛЕ 4 ДВД за посиланням це щось до біса багато!!Звісно я його рано чи пізно можу витягнути, але чи треба так багато, коли всі дистри прекрасно ставляться з одного СД.
Незважаючи на те, що всі попервах всі лаяли Fedora 9, але, якщо вам подобається GNOME, чому б не спробувати його рідний дистрибутив? Зараз після всіх виправлень дистрибутив має бути досить стабільним (не плутати з Fedora 10).Ну а якщо вам страх як потрібна стабільність, то очевидно вашим вибором має бути CentOS, Debian або ALT (саме в такому порядку), оскільки окрім стабільності важлива і велика банда червонооких тестерів, які повідомлять про всі помилки (і вирішуватимуть їх) раніше, ніж ви з ними зіштовхнетесь. У цьому плані можна скористатися і Ubuntu, але тут існує імовірність того, що тестерів буде на порядків три більше ніж тих, хто здатен усунути проблеми, тому вирішення слід буде шукати у десятках листів на зразок «відвалилося те і се», «так, підтверджую і в мене відвалилося», «ой-ой-ой, і у мене»... І все через те, що багато хто ставить Ubuntu просто з міркувань mating game...
Втім, завжди залишається істиною те, що найкращим буде той дистрибутив, яким користується хтось, хто завжди може приділити вашим проблемам увагу і може допомгти в усуненні цих проблем. Бажано, щоб з цією людиною було просто зв’язатися.