Автор Гілка: Хочу перейти на Linux порадьте будь-ласка  (Прочитано 3253 раз)

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
Debian теж прекрасно встановлюється з одного CD.  Але всі 26,000+ офіційно підтримуваних (!) програм на один CD не впхнеш...  Якщо і один CD тягнути не хочеш, тоді бери netinst CD (162МВ) і встановлюй.  Тільки буде потрібно з'єднання з Інтернетом, бо наприкінці інсталятор у тебе спитає, що ти хочеш зробити з твоєї машини (сервер якійсь чи десктоп) і потім закачає і встановить все потрібне.
Один СД - ДВД -  це те, що треба, потрібне завжди можна довантажити.

Відсутній nickispeaki0007

• Новачок
  • *
  • дописів: 16
Кхе-кхе!
Про Убунту згадали, А про Мінт?!  ;D

Пробував багато вищезгаданих дистрів, але спробуйте ЛінуксМінт 6.0. Він от на днях має вийти (десь 20 листопада, якщо все буде гаразд). Я вже собі завантажив попередню версію (release candidate RC1). Все працює з коробки! Навіть мої одвічноглюкаві драйвери під відео і звук, навіть не тре відключати айсіпіай і купу конфігів правити. ВСЕ працює. Хоча при увімненому компізі відеоплеєри вилітають у трубу.

Тому перед переглядом фільмів треба буде вимкнути компіз. Або взагалі вимкнути його. Але ж...! Віконця, які розтягуються як гума! Або горять вогнем, або летять літачком у панель задач! І то без гальмів! І навіть 1гігабайта памяті вистача! У мене 600 мб зайняло памяті і до 10 (лише тільки 10!) відсотків цпу. Що вже там про Мак і Вісту казати! Їм таке і не снилося.

Так що спробуйте. Мінт. Шостий.

www.linuxmint.com

ps:
українізація присутня, особливо, коли у вас є інтернет для скачування пакунків українізації. Скачуються АВТОМАТИЧНО, якщо вибираєте при встановленні українську мову.
У мене і Опера 9.62 українська, завдякуючи одному пану з цих країв. ;-)
« Змінено: 2008-11-14 18:51:42 від nickispeaki0007 »