---Все нормально. Так і має бути.---Це означає, що треба перевчитися, а при необхідності працювати в Вінді знову збиватися з пантелику? Мені здається не дуже підходящий вихід.
Section "InputDevice" Driver "kbd" Identifier "Keyboard[0]" Option "Protocol" "Standard" Option "XkbLayout" "us,ua" Option "XkbModel" "pc104" Option "XkbOptions" "grp:alt_shift_toggle" Option "XkbRules" "xfree86" Option "XkbVariant" ",winkeys"EndSection
драйвера на прінтер сканер
-----А взагалі, раджу unicode - є ще такі символи як: ²§$°•—≠₴€© й таке інше дуже приємне. -----Це куди?
-Це означає, що треба перевчитися, а при необхідності працювати в Вінді знову збиватися з пантелику? Мені здається не дуже підходящий вихід.
Option "XkbOptions" "grp:alt_shift_toggle"
Мабуть тому, що я працюю під Гномом, а не під іксорг...
У мене в файлі /etc/X11/xorg.conf знаходився такий текст - ... Option "XkbLayout" "us"...Хоча працює клава на трьох мовах!При зміні цього блоку? нічого не змінилося.
Ще цікаве спостереження - без мого втручання змінилася мова відображення роб стола на англ/Може хто підкаже як це могло статися? Може під час обновлення системи?А змінити на попередню - укр - не знаходжу де/Я так памятаю, що це треба робити десь в Lokali....... (Локалізийшин)А я знаходжу тільки Ленгвіджь (Так! англійську в школі недовчив, прошу вибачення)
Це означає, що гном ігнорує налаштування іксів. Тому ідіть в налаштування гнома і все обирайте там: кількість мов, варіант розкладки клавіатури, клавіші перемикання мов і т. д.