Автор Гілка: Підключення до інтернету за допомогою Dial-up  (Прочитано 8428 раз)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Цитата
Тож переходь на версію 8.10 та не пар собі голівку, traveller-е. Ігор зі Львова

Тож перейшов. Вище описаний текст після виконання команд вже з Убунту 8.10  :(
Попросіть когось з Ubuntu, хто займається розробкою (якщо такі люди взагалі існують, в чому я особисто сумніваюся), у кого встановлено gcc і заголовки ядра, зібрати для вас файли з цього архіву (це найновіший драйвер, він пасує для ядер 2.6.27). Вам будуть потрібні такі файли:
martian_dev.ko
martian_modem
martian і automate.sh (з каталогу scripts)
Якщо поруч нікого не знайдеться, а на цьому форумі ніхто з користувачів Ubuntu не зголоситься вам допомогти (це може бути — майже всі користувачі Ubuntu — це користувачі «халявної вінди»), підіть сюди і просіть зібрати. Наполягайте на тому, що Ubuntu — найкраще, і що, якщо ніхто не збере, подастеся на Gentoo. ;)

P.S. Вибачте за провокації (користувачі Ubuntu я вас всіх люблю), але інакше результатів ми не дочекаємося.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній traveller

• Новачок
  • *
  • дописів: 33
Шановний yurchor! Одна людина відгукнулася на мій запит допомогти зібрати мені файли з цього архіву. Але під федорою. Ця людина може мені їх переслати, але вона каже, що вони мені майбуть не підійдуть. Невже збір файлів залежить від ОС???  :o

Моя тема, де я прошу допомогу

Praporshic

• Гість
Воно залежить від h-файлів ("заголовки" у яких зазвичай декларуються змінні та описуються функції). А вони у різних ядрах різні. Додайте різні версії libc та gcc - маєте неабиякий клопіт.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
Шановний yurchor! Одна людина відгукнулася на мій запит допомогти зібрати мені файли з цього архіву. Але під федорою. Ця людина може мені їх переслати, але вона каже, що вони мені майбуть не підійдуть. Невже збір файлів залежить від ОС???  :o

Моя тема, де я прошу допомогу
Ubuntu — не операційна система. Це дистрибутив посередньої якості з масою некваліфікованих користувачів, шаленою рекламою і тенденцією до комерціалізації.

Справа не у дистрибутиві, справа у ядрі системи — власне Linux — теоретично, вам міг би підійти будь-який дистрибутив з ядром 2.6.27 (тут навіть краща моя Mandriva, а не Fedora Kovyar), але виробники накладають купу латок на типове ядро від Лінуса, отже під час спроби завантажити «мій» драйвер «ваше» ядро просто вилається і відмовиться його завантажувати. Можна завантажити драйвер у примусовому порядку, але це може не спрацювати (принаймні, наслідки будуть непередбачувані: підвисання, раптове вморожування системи тощо). Спробуйте уявити встановлення драйверів під Win 98 на XP або Vista.
You're not alone
All used up

Відсутній traveller

• Новачок
  • *
Виходить, щоб довести почате до кінця мені треба знайти людину, яка зможе зібрати файли під убунтою...  :(
Пока дякую. Буду шукати далі.
До речі, мені радили, якщо убунту не бачить модема, то час його змінити. Може це буде найпростіший варіант вирішення моєї проблеми  ;)

Praporshic

• Гість
До речі, мені радили, якщо убунту не бачить модема, то час його змінити. Може це буде найпростіший варіант вирішення моєї проблеми  ;)
Угу. А потім ще порадять змінити релігію та стать, замість того, щоб дати диск з необхідними для збирання пакунками.

Відсутній traveller

• Новачок
  • *
Важкий випадок  :(

Praporshic

• Гість
Якщо є можливість взяти DVD-диск з дистрибутивом, то з нього треба встановити build-essential та module-assistant. Вони потягнуть за собою усі залежності.

Відсутній Bladik

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
Може хто допоможе встановлена едубунті, підключаюсь через GPRS . все працюе до перевірки парроля пише не може внести зміни в chap-secrets

Praporshic

• Гість
А чим проводиться підключення? Бо я взагалі не розумію, навіщо воно щось намагається туди писати.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
Може хто допоможе встановлена едубунті, підключаюсь через GPRS . все працюе до перевірки парроля пише не може внести зміни в chap-secrets
http://docs.kde.org/development/ru/kdenetwork/kppp/faq.html#id2563296
(Вибачте, український варіант вже давно готовий, але його чомусь не викладають)
Коротенько:
Чому Kppp встановлюється з увімкненим бітом setuid?

Потреби у біті setuid не буде, якщо ви хоч трохи знайомі з принципами
адміністрування систем UNIX. Просто створіть групу modem, додайте до неї всіх користувачів, яким ви бажаєте надати доступ
до модема і зробіть файл пристрою модема доступним на читання і запис для
цієї групи. Якщо вам також потрібно, щоб у Kppp працювало налаштування DNS, файл /etc/resolv.conf також має
бути придатним для читання і запису для членів вашої групи modem. Те саме стосується і файлів /etc/ppp/pap-secrets та /
etc/ppp/chap-secrets, якщо ви бажаєте скористатися вбудованою
підтримкою PAP або CHAP, відповідно.

Висновок:
Або надайте Kppp suid, або зробіть як сказано вище.
« Змінено: 2009-01-05 19:01:38 від yurchor »
You're not alone
All used up